Recept Nezabudnutelny Chruščov

(Hodnoceno 1x) Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Cesto na pirozky , buchty, kolace ..toto cesto v Rusku preslavila po druhej sv.vojne kucharka samotneho Chruscova Anna Griugorjeva Dyskant .

Postup

Drozdie rozmiesame v teplom mlieku, pridame muku, makke maslo, cukor a zltka a dobre zamiesime cesto.
Zabalime do plast.folie a dame do chladnicky na 15-20-30 minut…a mozno piect..
Cesto sa moze nechat v chladnicke aj zopar dni vzdy po ruke a chuti..
PS: ak chceme cesto sladsie pridame cukor ..

Nemusime vytierat plech ani potierat vrch peciva..cesto je chutne, vzdusne, krasne sa upecie do zlatava a zvrchu je chrumkave ..

Dobru chut :)

Recept je z kategorií: Moučníky


Reklama

Nahlásit recept

  • 08.01.14 vloženo
  • 2989x zobrazeno

Čas přípravy

  • raz dva

Ingredience

  • 12 g drozdie
  • 250 ml tepleho mlieka
  • 3 PL cukru prachoveho
  • 500 muka
  • 200 gr povoleneho/ makeho masla alebo 100 gr masla a 100 gr oleja
  • 2 zltka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Ala_V 16.06.14 15:39

Vyskúšala som, mala som ho v chladničke 2 týždne. Robila som ráno briožky v remoske, a keď mi zostali nejaké čerešne a marhule, urobila som pár „tlačených“ koláčov s tvarohom, ovocím a posýpkou. Výborne sa s ním pracuje, zabalené v potr. folii vydrží v chladničke bez oschnutia. Použila som polovičku masla a polovičku oleja.

Diskuse k receptu Nezabudnutelny Chruščov

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5065 příspěvků 09.05.16 17:06

8o..hm…aspon uz viem ake su moje drahe myslienky NEPOPULARNE!

 
Ala_V
100 příspěvků 12.01.14 17:25

Ďakujem za rýchlu reakciu, link mi síce nefunguje, ale ak to bude vypadať ako francúzske briošky, tak do toho idem!

 
jolana
5065 příspěvků 12.01.14 14:51

Ala, pecie sa ako chces, ako buchty, ako valcovite pirozky, mozes cesto dosladit alebo na plnit na slano..rusi tych pirozkov maju az az,,vsetko v rure..v podstate je to francuzske brioskove cesto…ruska kuchyna je s francuzskou dost spata lebo carovia a aristrokracia si nosili to naj co vtedy vo svete bolo a naopak francuzi zas nosili od rusov do francuzka ich..ale hladala som a nasla, posielam link pre lespi obraz.. :mavam:
http://xn--80aaac0cjjfdrg4f. xn–p1ai/post284247538/#

 
Ala_V
100 příspěvků 12.01.14 12:54
Prosba o radu

Chcela by som poprosiť o radu: jedná sa o klasické pirožky (valcovitý tvar, niečím plnené)? Ako sa to pečie? Ako buchty? Jednotlivé kúsky ďalej od seba? Fotka by napomohla. Díky!

 
tlustá bába
1209 příspěvků 12.01.14 11:05

Pěju chválu knihovnám. A ani po přečtení článku optimismem moc nepřetékám. Ale je fakt, že pro dnešní dobu jsou důležité informace a čím rychleji získané, tím lepší a lépe prodejné. Nebo realizovatelné. Oč je snadnější, podívat se na Labužníka, než mazat pro kuchařku do krámu, nebo knihovny.
Všechno má své pro a proti.
Jsem pro dolování informací z počítače - a pro záchranu duše: pěkně do ruky krásnou literaturu v pěkné vazbě, s kvalitním překladem nebo korekturou někým, kdo skutečně umí česky. A pokud možno bez těch pitomých, přebarvených obálek, jako vystřižených z bulváru, nacpaných tam bez ohledu na obsah knihy.

 
di
2451 příspěvků 11.01.14 08:42

Po delším hledání jsem to konečně našla, tady .

 
di
2451 příspěvků 10.01.14 20:18

Jak říkám, klasika mi nevadí vůbec, Čechova apod. můžu (koneckonců, naši Provázci mají už několik let ruskou „řadu“ a úspěšnou, i kdysi za mého mlada měli, pěkné to bylo).
Ty seriály jsem spletla, omlouvám se, já si to myslela už při psaní, že se pletu, proto ten otazník tam. A je pravda, že v knížce samotné se občas jí, kolikrát velmi vybraně, sliny se sbíhají („Gribojedov“).
A k tomu čtení - moje děti čtou oba, docela dost. Nakonec, od malinka viděli svou matku, jak pořád do něčeho brejlí, tak je asi zajímalo, co na tom mám. Obecně se i v ČR čte kupodivu dost, jen se o tom málo mluví, resp. píše. Zrovna dneska jsem o tom četla jeden velice zajímavý článek, ale i kdyby jste mě zabily/i, nevzpomenu si, kde to bylo, výsledky byly kupodivu velice optimistické.

 
tlustá bába
1209 příspěvků 10.01.14 19:33

Ten byl!
http://www.youtube.com/watch?… :potlesk: :potlesk: :potlesk:

 
Eja
3820 příspěvků 10.01.14 19:22

Nemůžu to v archiváliích najít, před mnoha lety jsem zažiĺa Revizora s Landovským…sen…

 
tlustá bába
1209 příspěvků 10.01.14 17:03

Mě se docela líbila inscenace hradeckého divadla s Chantal Poullain, snad z r. 1998, režiséra Sergeje Fedotova. Ten seriál z r. 2005 byl ruský (polský byl ještě před tím), dalo se na to dívat, až když si člověk pustil víc dílů najednou a žehlil u toho.
A abychom se nezpronevěřili - v tom seriálu bylo proklatě málo jídla!!! Hanba! :cert:

 
jolana
5065 příspěvků 10.01.14 16:52

Di, dnesny global korupcny a vrazedny rezim bytostne znechucuje vse..a tu sme..a predsa sa toci…ze si dcera zaklada knihovnicku by mala dostat metal, alebo aspon ten naj dort.. dnesne deti pramalo citaju.. mimochodom, najviac citaju rusi a nemci…ked som bola v nemecku som chodila po knihkupectvach a antikvariatoch aspon si osahat..da sa im zavidiet z celeho srdca, tlacia krasne veci..od klasiky az po.. :mavam:

 
di
2451 příspěvků 10.01.14 09:35

Ale jo, proti klasice nic, takové té opravdové, ale některé věci mi minulý režim natolik znechutil, že je nejsem schopná „pojmout“ doteď.
P. S. Jednoho Mistra a Markétku jsem zrovna tenhle týden pořídila dcéři, aby mi konečně nebrala mého (buduje si vlastní knihovničku, opica). Taky podle téhle knížky ještě donedávna hráli v Huse na provázku stejnojmennou dramatizaci, bylo to moc pěkné, viděli jsme to snad třikrát, a to jsem si vždycky myslela, že se podle toho žádné pořádné divadlo nebo film udělat nedá (viz starší, dost příšerný polský? TV seriál), že se vždycky něco ztratí - tady nic nechybělo, ani nepřebývalo. A Jošuu hrála holka.

 
jolana
5065 příspěvků 10.01.14 08:06

Babo, tak veru :palec:

 
tlustá bába
1209 příspěvků 10.01.14 07:40

Liška je nestravitelný, ohavný a konečně to mohu použít: :poblion:!!! No fůůůůj!!
:cert: :cert: :cert:
Náhodou! A co Evžen Oněgin, Vojna a mír, Labutí jezero, Revizor, Ženitba, kaviár pro Casina, Psí srdce a Mistr a Markétka, kysaná smetana, starej dobrej Moskevskej chleba, který už není co býval, kopr do všeho a Svéráz národního lovu a rybolovu…?!
Vždyť mi tu s Jolanou hrajeme jen příslušný scénický doprovod. Copak můžu vařit boršč a poslouchat u toho nějakou unylou Celine Dion nebo džezůvky?! To by to dopadlo!!! Kde by byla duše?! Ve višňovým sadu, nejspíš!
I :srdce: starý dobrý! :mavam:

 
di
2451 příspěvků 09.01.14 22:04

Tenhle recept znám (jen s menší obměnou - s celou kostičkou kvasnic, tj. 42 g, a se 3 žloutky) už léta - někdy v roce 1985-86 mi ho dala maminka mého tehdejšího chlapce, vynikající kuchařka. Zajímavé je, že současné manželce toho chlapce jej nikdy neprozradila, a to jsou spolu víc jak 20 let.;-)
Ovšem původ receptu jsem neznala, zajímavé, zajímavé.
Jo a děvčata, nedělejte tady z toho ruskou diskotéku, málem jsem se osypala pupínky duševního původu.;-) Že na vás vytáhnu Pavla Lišku?!:-D

 
tlustá bába
1209 příspěvků 09.01.14 17:57

Jen abys věděla… jdu vařit kotel boršče! A Nikitovky s tvarohem a s oříškama a taky masové… :dance: :dance: :dance:
http://www.youtube.com/watch?… :dance: :dance: :dance:

 
jolana
5065 příspěvků 09.01.14 07:57

Podruga maja :hug:

http://www.youtube.com/watch?…

 
tlustá bába
1209 příspěvků 09.01.14 00:45

Soudruzi, dejme si závazek! Již nikdy bez Nikity v lednici! :D :D :D
 http://www.youtube.com/watch?…

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz