Recept Netradiční pikantní guláš

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Netradiční pikantní guláš

Postup

*(Pozor, připravuje se jinak než běžný!)* 60 dkg zadního hovězího rozkrájíme na větší kostky a zatím necháme stranou. Na talířku (v mističce) smícháme 1,5 lžičky drceného kmínu, špetičku čilí pepře, 1 lžičku soli. Osmahneme v 6 lžících oleje, prudce a za stálé­ho míchání nadrobno nakrájené 2-3 střední cibule a 6-8 utřených stroužků česneku. Po 6 minutách přidáme připravené smíchané koření, 1 a 1/2 lžíce citronové šťávy. Stále míchá­me, za 2 - 2,5 minuty přidáme maso, podlijeme 1/2 litrem vřelé vody a dusíme pod pokličkou do­měkka (za občasného mícháni alespoň 1,5 hodi­ny, v papiňáku hodinu.

Recept je z kategorií: Guláše

Nahlásit recept

  • 16.12.04 vloženo
  • 8138x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 60 dkg zadního hovězího
  • 1,5 lžičky drceného kmínu
  • chilli pepř
  • sůl
  • 6 lžic oleje
  • 2-3 střední cibule
  • 6-8 stroužků česneku
  • 2 lžíce citronové šťávy

Doporučená příloha

  • rýže, hranolky, knedlíky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Netradiční pikantní guláš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
zlata
1200 příspěvků 02.09.09 21:58
Re: Netradiční pikantní guláš

Tak jsem tu zase, ale abych řekla po pravdě, tak se spíš přikloním k Ivovi. Chuť je zvláštní nasládlá a spíše sós než klasika, pro čtyři skutečně né, tak pro dva (když si ovšem nebudete chtít ráchat chleba). No ještě k masu. Pokud budu dělat přííště, určitě nakrájím víc na drobno. Některé kousky byly totiž takové nijaké. Bez chuti jak vařené beze všeho. Bohužel jsem dělala už z kupovaných nakrájených kousků na guláš. Kdoví z kolika skotíků to bylo a kde si to hovězí všude skotačilo. I tak přeji dobrou chuť.

zlata
1200 příspěvků 02.09.09 20:25
Re: Netradiční pikantní guláš

Voní to přepychově, jsem na něj zvědavá, ještě asi půl hodinky musím vydržet :-(

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Netradiční pikantní guláš

Ivo, barvu ovlivní i doba osmažení cibulky, posledně jsem na ni zapomněla, chytla silně zlatavou barvu a výsledný gulášek měl krásnou „hospodskou“ barvičku a chuťově byl vynikající. Takže bych se těmi 6 minutami vůbec neřídila. A ještě jedna rada - nevařit v papiňáku - na hlubší pánvi s pokličkou je to úplně o něčem jiným. Z papiňáku je to tak akorát buď základ pro guláš anebo gulášová „poblívka“.

Ivo
1045 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Netradiční pikantní guláš

Pouštím se na tenký led…

…a riskuju, že si svou neomaleností pohněvam jak „vysočinu“, tak „terezínsko“, o Pepíčkovi nemluvě. Připravil jsem pokrm přesně podle návodu a musím říct, že byl v průběhu vaření barák plný vůně a výsledný produkt měl způsobem přípravy a použitím citronové šťávy velmi zajímavou chuť. Potřebovalo však při psaní tohoto receptu hodně fantazie pro nazvání onoho jídla gulášem. Já bych tak řekl „luxusnější dušené hovězí“. Rozhodně nečekejte vzhled pokrmu jak je na obrázku - takhle červený by byl, kdybyste tam přidali papriku nebo něco, co by toto jídlo zabarvilo. Dle množství masa (i údaje v receptu) se jedná o 4 porce - abych toho dosáhl, musel bych to dolít vodou (vývarem?), ovšem pak by vznikl řídký případ a museli bychom zahušťovat.

Závěrem bych řekl, že se jedná o pokrm chutný, který zaplnil mou soukromou mezírku v jídlech vhodných ke kombinaci s rýži (rozhodně si k tomu však neumím představit hranolky).

PS: Po pár dnech: po některých „konzultacích“ připouštím, že výslednou barvu pokrmu může ovlivnit druh použitého masa :- ))

Vali
1326 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Netradiční pikantní guláš

… byl moc dobrý, protože to bylo večer, tak jen s chlebíkem … a pivko k tomu…

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Netradiční pikantní guláš

Pepíčku, ještě, že jsi sem ten guláš vložil, už ho mám zase na plotně, tentokrát z masa vepřového a trošku jsem ho zahustila chlebem a mám pocit, že bude ještě lepší než ten hovězí, za chvíli tu bude habáně, tak se uvidí, jak mu bude chutnat. Fakt díky, protože tak super rychlý, dobrý a téměř bezpracný guláš je to pravé pro mě ;-)

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Netradiční pikantní guláš

Pepíčku, díky za recept. Je to velmi jednoduché na přípravu, nedá se nic zkazit a výsledek je opravdu chutný. Připravila jsem ho v sobotu k pozdní večeři pro velmi milou návštěvu, byli u mě Vali s manželem a dávali jsme všichni pomlaskáváním i řečí najevo, že je to opravdu bašta. Nezbyl ani kousek ;-))

jitkap
115 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Netradiční pikantní guláš

K přípravě tohoto guláše nepoužíváš papriku?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz