Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
zlomax Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Dej rozpálit 14 dkg másla, rozstrouhej do něho jednu cibuli, nech zažloutnout, přidej lžíci mouky, zamíchej, zalej sladkou smetanou, až vznikne hustá kaše. Přidej 1 kg telecího masa upečeného a na kostky nakrájeného, 6 sardelí očištěných a nakrájených, nech ještě jednou spejchnout, přidej tři vejce, hodně zamíchej, dávej na šklebové skořápky, posyp rozstouhaným parmasanským sýrem a červenou houskou, pokrop máslem a dej na 10 minut do prudké trouby péci. K hotovým mušlím přilož pak nakrájený citron. Je to doslovně přepsáno knihy této autorky. Bohužel je kniha nově převázáná a tak není doklad o jakou kuchařku se jedná, tak jako kdy byla vydána.
Recept je z kategorií: Historické recepty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Nepravé mušle (škeble)
Zlomaxi zlomaxovitý, jsi si jistý, že tuto směs dávala paní Jermářová do šklebových skořápek? Jak tě znám, do šklebových skořápek bys dával spíš ty

49 příspěvků 4.9.09 23:04
Máme doma po babičce
u zapékací mušlí - jakubek, babička do toho
dělávala podobnou směs, teda bez telecího. A řekla bych, že bez sardelek
- prostě zapečené maso v bešamelu se sýrem. Jedlo se to s bramborem a
bylo to moc dobré.