Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
lvice Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Sušenky mažeme po jedné štědře krémem a skládáme do obdélníku po 3 sušenkách na šířku v 6 – 7 řadách na obdélníkový kus alobalu. Stejným způsobem přidáme ještě jednu vrstvu sušenek. Na prostředek položíme oloupané banány. Pomocí alobalu sklopíme krajní řady sušenek přes banán a vytvoříme tak tvar střechy. Moučník celý pomažeme zbytkem krému, znovu zabalíme do alobalu a dáme do druhého dne do lednice rozležet. Před podáváním zbavíme moučník alobalu, uhladíme krém, dozdobíme např. Grankem a nakrájíme rovně napříč. Kreativitě se samozřejmě meze nekladou. Lze použít sušenky různobarevné, krém s různými příchutěmi, nebo domácí, jiné ovoce …. Pro názornost posílám fotky s postupem, komu tedy není vše jasné, ať vydrží.
Recept je z kategorií: Ovocné moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Nepečená střecha s banánem ( R )
Obrázek je bezva, ušetří čas. Je pěkně názorný.
Ale přesto bych hlasovala rozhodně pro sušenkovou šachovnici a tvarohovou náplň!
Je velice lahodná, chutná jako z Míša řezů a když si představíte tmavé sušenky, bílý krém a uprostřed třeba jahodu, je to i krásné.A dá se udělat doprostřed i třeba ovocná mozaika!
Prostě nejlepší je to všechno vyzkoušet na vlastní chuťové buňky!
Každému podle jeho chuti .-)))
tato je i s vyobrazením …moc dobrá
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Také jsem sušenky promazala - malinovou marmeládou, krém jsem dělala tvarohovosmetanový a naše holky tvrdily, že to nemá chybu:-))) Bylo to sympaticky rychlé a jednoduché.
94 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak jsem včera vyzkoušela a je to vynikající. Dle rady Vali jsem sušenky - všechny - slepila domácí rybízovou marmeládou a po rozležení byl moučník krásně jemně nakysle lahodný. Nejen že nakrájený moučník krásně vypadá, ale moc dobře chutná. Vzhledem k tomu, že není příliš slazený, je vlastně i dietní. Tak jsem si včera zdůvodnila 3 kousky, které jsem slupla. Díky za vynikající recept.
nemůže se nic zlomit, jenom byl ten zákusek o tu jednu řadu větší, nahoře to nebylo do špičky, to pro ten banán nešly dát k sobě, ale vůbec to nevadilo, přetřela jsem to krémem a na té vzniklé ploše ozdobila kandovaným ovocem . Všechno se to v tom alobalu krásně proleží a spojí. Jinak ta marmeláda to udělala pikantnější i to hezky vypadalo. Jestli si to dobře pochopila, tak ta spodní vrstva na alobalu se skládá ze dvou už předem slepených sušenek.
130 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak tohle je pro mě výzva, blíží se svátek mého syna, už jsem tu brouzdala a hledala inspiraci. Vali, prosím, provlhnou a nezlomí se ty sušenky, i když se namaže jedna vrstva marmeládou?
tento bezvadný moučník jsem už dávno odzkoušela, dodala jsem mu pikantnost slepením první řady sušenek rybízovou marmeládou. Doporučuji, nemá to chybu.
Moc mi pomohla obrázková názornost.
594 příspěvků 25.1.09 03:43
moc jsem se už vyptávala
zde < /a>