Recept Nepečená čokoládovo - ořechová štola

lydia Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Čokoládu rozlámeme a společně se šlehačkou a za stálého míchání uvedeme do varu. Odstavíme a necháme vychladnout. Neoloupané, myslím slupek nezbavené lískové ořechy orestujeme na pánvi, nasypeme na utěrku a necháme vychladnout. Vychladlé ořechy v utěrce promneme, tím se ořechy oloupou. Oloupané ořechy pomeleme na jemno, oplatky také rozdrtíme nebo nastrouháme. Čokoládovou směs vyšleháme a vmícháme nastrouhané ořechy a oplatky. ( Máte-li už mleté ořechy, můžete jenom na pánvi trochu orestovat). Chlebíčkovou formu dobře vytřeme olejem, směs natřeme do formy a necháme 24 hodin v lednici. Poté vyklopíme z formy a polijeme čokoládovou polevou. Krájíme na řezy a podáváme. Takto připravená štola by se neměla dlouho skladovat. Štola se dá udělat i z jiných oplatků. Dobrou chuť

Recept je z kategorií: Cukroví nepečené

Nahlásit recept

  • 22.11.09 vloženo
  • 4832x zobrazeno

Ingredience

  • 250 g jemné hořké čokolády
  • 250 ml šlehačky
  • 130 g lískových ořechů
  • 120 g karlovarských oplatků
  • čokoládová poleva
  • olej na vymazání formy

Doporučená příloha

  • šlehačka a dobrá káva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nepečená čokoládovo - ořechová štola

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz