Recept Neobyčejně obyčejné špagety

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Neobyčejně obyčejné špagety

Postup

Vložte špagety do 5l osolené vroucí vody a vařte na al dente.
Slijte, smíchejte s olovovým olejem, posypejte Parmazánem, podávejte na předehřátých talířích.

Kouzlo tohoto obyčejného receptu spočívá v užití surovin neobyčejné kvality. Pokud použijete Zátkovy těstoviny a supermarketový oliváč typu Carbonell apod. tak si fakt nepochutnáte.
Doporučuji použít těstoviny De Cecco a pokud jste si nepřivezli (jako já) 5 l domácího oleje z Toskánska, použijte řecký olej Sitia nebo Terra Creta, oba ověnčené spoustou ocenění z výstav. De Cecco i oleje se dají sehnat v Makru.
Do tohoto receptu pak lze dodávat další suroviny - sušená rajčata, olivy, olivovou pastu, sušenou šunku, ....., ale nejlepší je asi takto jednoduchý.

Recept je z kategorií: Těstoviny


Reklama

Nahlásit recept

  • 12.12.08 vloženo
  • 6836x zobrazeno

Čas přípravy

  • 8 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g špaget
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 150 g Parmazánu
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

2905 08.04.12 18:11

Jo, jo, dobrota veliká

Diskuse k receptu Neobyčejně obyčejné špagety

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
2905
753 příspěvků 08.04.12 18:14

Nepoužívám olivový olej, pokud někdo nežádá, je u nás medicínou /každé ráno lžíci / Tento způsob přípravy mám nejraději.

 
2905
753 příspěvků 12.11.10 03:57

Název receptu vystihuje vše…
Vyplavala vzpomínka na báječné špagety.
Když se šlo od polikliniky na Karlově náměstí směrem do Vodičkovy ulice, kousek pod cukrárnou nešla minout restaurace, tvářila se jako rychlé občerstvení, plastové židličky, lepší „bufáček“ se mi zdálo, omyl! Tyto a jiné špagety jsem tam ochutnala. Uvařené špagety prohozené na pánviče a dochucené jen česnekem + bylinkou, na kterou nemohu přijít, jindy parmazánem + bylinkou.
Nebyla to bazalka…prosím pokud znáš, poraď co to mohlo být, chuť byla vynikající.
Jednoduché a hodně jedlé… pravda, pracovní bezmasý oběd vyšel pro dvě osoby i s kávou a deckou čerstvě nalisovaného ovoce + matonka na 500- 600 Kč, ale chuť za to stála a mimořádná práce byla slušně honorována. Šlo o rok cca 2003- 2005. „Bufáček“ nebyl nikdy prázdný…

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Cuketové placky Cuketové placky
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz