Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Mrakoplas Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Vložte špagety do 5l osolené vroucí vody a vařte na al dente. Slijte, smíchejte s olovovým olejem, posypejte Parmazánem, podávejte na předehřátých talířích. Kouzlo tohoto obyčejného receptu spočívá v užití surovin neobyčejné kvality. Pokud použijete Zátkovy těstoviny a supermarketový oliváč typu Carbonell apod. tak si fakt nepochutnáte. Doporučuji použít těstoviny De Cecco a pokud jste si nepřivezli (jako já) 5 l domácího oleje z Toskánska, použijte řecký olej Sitia nebo Terra Creta, oba ověnčené spoustou ocenění z výstav. De Cecco i oleje se dají sehnat v Makru. Do tohoto receptu pak lze dodávat další suroviny - sušená rajčata, olivy, olivovou pastu, sušenou šunku, ....., ale nejlepší je asi takto jednoduchý.
Recept je z kategorií: Těstoviny
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Neobyčejně obyčejné špagety
Nepoužívám olivový olej, pokud někdo nežádá, je u nás medicínou /každé ráno lžíci / Tento způsob přípravy mám nejraději.
Název receptu vystihuje vše…
Vyplavala vzpomínka na báječné špagety.
Když se šlo od polikliniky na Karlově náměstí směrem do Vodičkovy ulice, kousek pod cukrárnou nešla minout restaurace, tvářila se jako rychlé občerstvení, plastové židličky, lepší „bufáček“ se mi zdálo, omyl! Tyto a jiné špagety jsem tam ochutnala. Uvařené špagety prohozené na pánviče a dochucené jen česnekem + bylinkou, na kterou nemohu přijít, jindy parmazánem + bylinkou.
Nebyla to bazalka…prosím pokud znáš, poraď co to mohlo být, chuť byla vynikající.
Jednoduché a hodně jedlé… pravda, pracovní bezmasý oběd vyšel pro dvě osoby i s kávou a deckou čerstvě nalisovaného ovoce + matonka na 500- 600 Kč, ale chuť za to stála a mimořádná práce byla slušně honorována. Šlo o rok cca 2003- 2005. „Bufáček“ nebyl nikdy prázdný…