Recept Nektarinková věž s malinami

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Nektarinková věž s malinami

Postup

1. Bílek se solí a s cukrem ušleháme dopevna a na­plníme cukrářský sáček opatřený hvězdicovým tvo­řítkem s větším otvorem. Troubu vyhřejeme na 120 °C. Papír na pečení potřeme na plechu ole­jem. Spirálovitě nastříkáme 6 kroužků o průměru asi 8 cm a každý opatříme okrajem. Sušíme v trou­bě při pootevřených dviřkách asi 2 hodiny. 2. Nektarinky omyjeme, 5 nektarinek nakrojíme do kříže, krátce ponoříme do horké vody, oloupeme, vypeckujeme a propasírujeme. 3. Smetanu ušleháme dopevna. Přebrané maliny omyjeme. Nektarinku překrojíme, vypeckujeme a nakrájíme na dílky. Pyré a šlehačku rozdělíme na bezé. Ozdobíme dílky nektarinky a malinami. Tip: Tento dezert je vý­borný i s broskvemi, meruňkami nebo ta­ké s hruškami.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky

Nahlásit recept

  • 09.07.02 vloženo
  • 3260x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • na osobu asi 185 kcal, 2 g bílkovin, 10 g tuků, 20 g sacharidů
  • 2 bílky
  • špetka soli
  • 30 g cukru
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 6 nektarinek
  • 125 ml smetany
  • 100 g malin

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nektarinková věž s malinami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz