Recept Nejoblíbenější sicilský dezert - Sicilská cassata

Pampeliska191 Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Nejoblíbenější sicilský dezert - Sicilská cassata

Postup

Mandlový piškot: Oddělíme žloutky od bílků. Bílky ušleháme s cukrem na pevný sníh. Žloutky, prosátou mouku, mleté mandle a kůru z limety opatrně vmícháme do sněhu. Těsto rozprostřeme do výšky asi 1 cm na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme asi 7 minut pri 190°C (plyn stupeň 2 až 3). Náplň: Kandované ovoce nakrájíme na drobné kostičky, přidáme citronát, zalijeme limetovým nebo pomerančovým likérem a necháme asi 30 minut rozležet. Sýr ricotta (nebo tvaroh) necháme na cedníku odkapat a potom jej protřeme jemným sítem. Smetanu ušleháme a smícháme se sýrem. Potom do této směsi přidáme cukr, kousky čokolády, kandované ovoce a mletý hřebíček. Větší část mandlového piškotu nakrájíme na dílky a vyplníme jimi hlubší mísu nebo formu na zmrzlinovou bombu. Na tento základ dáme náplň, uhladíme ji a přikryjeme zbytkem piškotu. Asi na 2 hodiny uložíme mísu do chladničky a po důkladném zchlazení vyklopíme cassu na plochou mísu.

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 25.04.03 vloženo
  • 13793x zobrazeno

Ingredience

  • Mandlový piškot:
  • 8 vajec
  • 200 g cukru
  • 100 g polohrubé mouky
  • 100 g oloupaných a najemno namletých mandlí
  • nastrouhaná kůra z poloviny chemicky neošetř. limety
  • Náplň:
  • 500 g sýra ricotta nebo tvarohu
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • po jedné vrchovaté lžíci citronátu, kandované pomerančové kůry
  • kandovaných třešní, ananasu a meruněk
  • 200 ml limetového nebo pomerančového likéru
  • 100 g cukru
  • 1 lžíce na malé kousky nakrájené hořké čokolády
  • na špičku nože mletého hřebíčku
  • Vanilková šlehačka:
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 lžíce cukru
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • Obměna:
  • Místo limetového nebo pomerančového likéru můžeme použít například maraschino nebo amaretto.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nejoblíbenější sicilský dezert - Sicilská cassata

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Nejoblíbenější sicilský dezert - Sicilská cassata

Pampeliska191
1075 příspěvků 25.1.09 03:43
Mamut

Omlouvam se a zaroven dekuji na upozornenou chybu.
Pece se to ne pri 90 ale pri 190°C.
Nejak mi ulitla ta jednicka, recept poopravim. Preji pekny den

Mamut
147 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nejoblíbenější sicilský dezert - Sicilská cassata

Ahoj, Pampeliško, dezert vyzerá veľmi lákavo, ale pre istotu sa spýtam - tá teplota pečenia je asi preklep, alebo nie? Nepečie sa to predsa pri 90°C?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz