Recept Nejoblíbenější sicilský dezert - Sicilská cassata

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Nejoblíbenější sicilský dezert - Sicilská cassata

Postup

Mandlový piškot: Oddělíme žloutky od bílků. Bílky ušleháme s cukrem na pevný sníh. Žloutky, prosátou mouku, mleté mandle a kůru z limety opatrně vmícháme do sněhu. Těsto rozprostřeme do výšky asi 1 cm na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme asi 7 minut pri 190°C (plyn stupeň 2 až 3). Náplň: Kandované ovoce nakrájíme na drobné kostičky, přidáme citronát, zalijeme limetovým nebo pomerančovým likérem a necháme asi 30 minut rozležet. Sýr ricotta (nebo tvaroh) necháme na cedníku odkapat a potom jej protřeme jemným sítem. Smetanu ušleháme a smícháme se sýrem. Potom do této směsi přidáme cukr, kousky čokolády, kandované ovoce a mletý hřebíček. Větší část mandlového piškotu nakrájíme na dílky a vyplníme jimi hlubší mísu nebo formu na zmrzlinovou bombu. Na tento základ dáme náplň, uhladíme ji a přikryjeme zbytkem piškotu. Asi na 2 hodiny uložíme mísu do chladničky a po důkladném zchlazení vyklopíme cassu na plochou mísu.

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 25.04.03 vloženo
  • 12440x zobrazeno

Ingredience

  • Mandlový piškot:
  • 8 vajec
  • 200 g cukru
  • 100 g polohrubé mouky
  • 100 g oloupaných a najemno namletých mandlí
  • nastrouhaná kůra z poloviny chemicky neošetř. limety
  • Náplň:
  • 500 g sýra ricotta nebo tvarohu
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • po jedné vrchovaté lžíci citronátu, kandované pomerančové kůry
  • kandovaných třešní, ananasu a meruněk
  • 200 ml limetového nebo pomerančového likéru
  • 100 g cukru
  • 1 lžíce na malé kousky nakrájené hořké čokolády
  • na špičku nože mletého hřebíčku
  • Vanilková šlehačka:
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 lžíce cukru
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • Obměna:
  • Místo limetového nebo pomerančového likéru můžeme použít například maraschino nebo amaretto.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nejoblíbenější sicilský dezert - Sicilská cassata

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Pampeliska191
1075 příspěvků 25.01.09 03:43
Mamut

Omlouvam se a zaroven dekuji na upozornenou chybu.
Pece se to ne pri 90 ale pri 190°C.
Nejak mi ulitla ta jednicka, recept poopravim. Preji pekny den

Mamut
147 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nejoblíbenější sicilský dezert - Sicilská cassata

Ahoj, Pampeliško, dezert vyzerá veľmi lákavo, ale pre istotu sa spýtam - tá teplota pečenia je asi preklep, alebo nie? Nepečie sa to predsa pri 90°C?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz