Recept Nejlepší řízky na ruby podle Kamilky a Franty

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vepřové plátky naklepeme, osolíme, potřeme česnekem a hořčicí. Takto připravené plátky obalíme ve strouhance a pak v hustším těstíčku z hladké mouky a vajec. Vymažeme si pekáček a osmažené plátky do něj klademe a jednotlivé vrstvy plátků prokládáme bůčkem a cibulí. Vrchní vrstvu tvoří smažené plátky. Přikryjeme to a dáme do trouby dopéct, aby plátky byly měkké. Asi po 10 minutách pečení přilijeme do pekáče víno a dalších asi 20 minut pečeme. Nám to chutná i z kančího masa, kdy se místo bílého vína použije víno červené :-)))

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 22.07.04 vloženo
  • 22690x zobrazeno

Ingredience

  • 600g vepřového masa nakrájíme na plátky
  • 5 větších bílých cibulí nakrájených na kolečka
  • 200g domácího uzeného bůčku (anglické slaniny) nakrájehého na plátky
  • 5 stroužků česneku
  • sůl
  • plnotučná hořčice
  • 2dcl bílého suchého vína
  • strouhanka na obalení
  • hladká mouka na obalení
  • 5 vajec na obalení
  • Olej na smažení

Doporučená příloha

  • Vařené brambory, bramborová kaše politá smaženou cibulkou

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nejlepší řízky na ruby podle Kamilky a Franty

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Nejlepší řízky na ruby podle Kamilky a Franty

gmp
1603 příspěvků 18.9.09 23:13
Re: Nejlepší řízky na ruby podle Kamilky a Franty

sem tam je zapotřebí recepisy provětrat. Miloš

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Kamilko...

ano chutnalo a móc. Recept je zajímavý. Zkusím to i z vepřového a do těstíčka možná zamíchám ještě zelený hrášek, což bude pohádka ;o)

Příjemný večer Tobě i Frantovi,

Labužník kamil.ka02
110 příspěvků 25.1.09 03:43
To: babi

Jsme moc rádi, že Vám to chutnalo. My máme taky spoustu tvých receptů v oblibě, jso velice výborně a chuťově zvláštní.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Kamilko a Franto...

právě jsem měla poruce kýtu z divočáka a tak jsem si vybrala Váš recept a přidala ho ke svým dlouholetým. Řízky jsem si nařezala sama pěkně proti vláknu a večeře nám ohromě chutnala. Recept DOPORUČUJI! Zbytek kýty mám naložený v lednici.

S pozdravem,

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz