Recept Nejlepší jahodová roláda

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Nejlepší jahodová roláda

Úvod

Jak vypovídá název, je vážně skvělá. Nad krémem se vám budou rozplývat sliny:-)
PS: Dělám z 5 vajec.

Postup

Těsto: Ušleháme sníh, přidáme cukr (zašlehat), přidáme žloutky a lehce vmícháme mouku. Péct asi při 180°C, cca 10 minut na pečícím papíru. Hned ještě horké smotat (s papírem) a dát vychladit.
Krém: Změklé máslo ušleháme s cukrem. Po lžících přidáváme jahody (šleháme). Nakonec přidáme trochu rumu.

Schladlé těsto rozmotáme a potřeme rumem, aby bylo vlhčí. Potíráme jahodovým krémem (trochu si necháme stranou na povrch rolády), na konci necháme místo, aby krém při rolování nevytekl. Stočenou roládu opět potřeme rumem a poté krémem. Vidličkou uděláme vlnitý vzor a dáme vychladit.

Recept je z kategorií: Rolády


Reklama

Nahlásit recept

  • 18.08.13 vloženo
  • 15146x zobrazeno

Čas přípravy

  • pečení 10 minut

Počet porcí

  • 20 porcí

Ingredience

  • Těsto
  • na 1 vejce:
  • 3 dkg pískového cukru
  • 2,5 dkg hladké mouky s trochou polohrubé (asi 10 g z 2,5 dkg)
  • Krém:
  • 1/4 kg másla
  • 20 dkg moučkového cukru
  • 30 dkg mražených jahod nebo 40 dkg čerstvých jahod
  • rum

Doporučená příloha

  • káva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

elis007 18.08.13 18:09

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Nejlepší jahodová roláda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
gmp
1603 příspěvků 21.08.13 17:32
+

„řeknu to hned a bez obalu.“ a naposled

 
casino
4474 příspěvků 21.08.13 00:00
Máslák

Když se to tu ukázalo, první bylo že se zeptám, kde @elis007 ten krém vyhrabala… Ten recept je starší než mladá rašelina :) a v tu dobu v našich končinách měl málokdo tucha o Mascarpone.
Neptal jsem se, jsem totiž předpojatý!
Másláky jsem poznamenaný…
Naše máti dělávala tento DORT a myslela si, že čím víc másla, tím je krém lepší a my, vzorná dítka, jsme to do sebe dlábili jak to šlo. Naštěstí byl jeden brácha jako ČERNÁ DÍRA a rád to sladké máslo za nás „dojížděl“.
A že ho bylo až až! Tehdy bylo za pětku a máti jím vyrovnávala propadlé dorty a pak je jím potáhla a ještě bohatě namašlila… No hrůza!
Až později jsem mamince řekl, jaká muka nám připravovala… „Já myslela že to máte rádi! A proč jste nic neřekli?“
A protože maminka se má poslouchat, tak když se mi něco nezdá, řeknu to hned a bez obalu.
I na LABUŽNÍKOVI :)

 
Dadooa
268 příspěvků 20.08.13 14:07

@casino Takhle bys ji dokazal i ty ;-)Tutove :-D Ale totove by sis s tim dal vic prace.
Je vorvana jak angrest, rozlamana, drobi se.. To je lepsi vyfotit jediny, ale pekny rez, nez tuhle silaz.
Ale co do fotky..
Horsi je ten „krem“ a „potirani rumem“ Jinak klasicky piskot 1:2:3
Ja rolady nedelam, nemam je moc rada.
Taky me odpuzuje ta barva, vypada umele, chemicky. Ale to je jen muj subjektivni pocit.
Kazdopadne je to hodne blby recept :-(

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 20.08.13 11:43
Krém

By byl asi lepší s Mascarpone - dal by se lépe vyšlehat a byl by lehčí. Moc bych za to nedala, že tak to dokonce i má být.

 
casino
4474 příspěvků 20.08.13 10:50
Na pohled nevabne?

Vezmu-li to subjektivně, tak na rozdíl od receptu, který bych dokázal napsat srozumitelněji, tak onu roládu bych takhle nedokázal :oops: No, nejsem roládovej typ… Kdysi jsem málem do rolády zavinul sám sebe; začalo to docela nevině - šlajfkou :mrgreen:
Co se týká „motání“ rolády, je na to více postupů. Někteří roládu před naplněním NEROLUJÍ vůbec a jiní to dělají i bez papíru Nakonec, co bylo dřív? Piškotová roláda, nebo papír na pečení, he? :P

 
gaburiatko
739 příspěvků 19.08.13 22:07
krem

Tiez by som povedala, ze krem asi nebude velmi chutny. Raz som robila zakusok slonia slza, kde sa krem robil zmiesanim masla, cukru a kakaa a teda pre mna nepozivatelneee. Kazdopadne chvalim to, ze su v kreme cerstve alebo mrazene jahody.
No mozno v nejakej mini vzorke skusim doma namiesat a posudim krem hotovy. Niekedy sa nieco nezda dobre a nakoniec je to pecka :)

 
Dadooa
268 příspěvků 19.08.13 10:13

Jahody s maslem maj bzt skvely krem?
Mastne, tucne :-( Po vychlazeni to musi byt tvrde.
Na pohled nevabne, asi ne moc povedene.
Snad aspon ten rum co neni rum, nebo se to potira Baccardi nebo Habanou?
:evil:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Tažený štrůdl


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz