Recept Nejlepší jahodová roláda

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Nejlepší jahodová roláda

Úvod

Jak vypovídá název, je vážně skvělá. Nad krémem se vám budou rozplývat sliny:-)
PS: Dělám z 5 vajec.

Postup

Těsto: Ušleháme sníh, přidáme cukr (zašlehat), přidáme žloutky a lehce vmícháme mouku. Péct asi při 180°C, cca 10 minut na pečícím papíru. Hned ještě horké smotat (s papírem) a dát vychladit.
Krém: Změklé máslo ušleháme s cukrem. Po lžících přidáváme jahody (šleháme). Nakonec přidáme trochu rumu.

Schladlé těsto rozmotáme a potřeme rumem, aby bylo vlhčí. Potíráme jahodovým krémem (trochu si necháme stranou na povrch rolády), na konci necháme místo, aby krém při rolování nevytekl. Stočenou roládu opět potřeme rumem a poté krémem. Vidličkou uděláme vlnitý vzor a dáme vychladit.

Recept je z kategorií: Rolády


Reklama

Nahlásit recept

  • 18.08.13 vloženo
  • 15002x zobrazeno

Čas přípravy

  • pečení 10 minut

Počet porcí

  • 20 porcí

Ingredience

  • Těsto
  • na 1 vejce:
  • 3 dkg pískového cukru
  • 2,5 dkg hladké mouky s trochou polohrubé (asi 10 g z 2,5 dkg)
  • Krém:
  • 1/4 kg másla
  • 20 dkg moučkového cukru
  • 30 dkg mražených jahod nebo 40 dkg čerstvých jahod
  • rum

Doporučená příloha

  • káva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

elis007 18.08.13 18:09

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Nejlepší jahodová roláda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
gmp
1603 příspěvků 21.08.13 17:32
+

„řeknu to hned a bez obalu.“ a naposled

 
casino
4469 příspěvků 21.08.13 00:00
Máslák

Když se to tu ukázalo, první bylo že se zeptám, kde @elis007 ten krém vyhrabala… Ten recept je starší než mladá rašelina :) a v tu dobu v našich končinách měl málokdo tucha o Mascarpone.
Neptal jsem se, jsem totiž předpojatý!
Másláky jsem poznamenaný…
Naše máti dělávala tento DORT a myslela si, že čím víc másla, tím je krém lepší a my, vzorná dítka, jsme to do sebe dlábili jak to šlo. Naštěstí byl jeden brácha jako ČERNÁ DÍRA a rád to sladké máslo za nás „dojížděl“.
A že ho bylo až až! Tehdy bylo za pětku a máti jím vyrovnávala propadlé dorty a pak je jím potáhla a ještě bohatě namašlila… No hrůza!
Až později jsem mamince řekl, jaká muka nám připravovala… „Já myslela že to máte rádi! A proč jste nic neřekli?“
A protože maminka se má poslouchat, tak když se mi něco nezdá, řeknu to hned a bez obalu.
I na LABUŽNÍKOVI :)

 
Dadooa
268 příspěvků 20.08.13 14:07

@casino Takhle bys ji dokazal i ty ;-)Tutove :-D Ale totove by sis s tim dal vic prace.
Je vorvana jak angrest, rozlamana, drobi se.. To je lepsi vyfotit jediny, ale pekny rez, nez tuhle silaz.
Ale co do fotky..
Horsi je ten „krem“ a „potirani rumem“ Jinak klasicky piskot 1:2:3
Ja rolady nedelam, nemam je moc rada.
Taky me odpuzuje ta barva, vypada umele, chemicky. Ale to je jen muj subjektivni pocit.
Kazdopadne je to hodne blby recept :-(

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 20.08.13 11:43
Krém

By byl asi lepší s Mascarpone - dal by se lépe vyšlehat a byl by lehčí. Moc bych za to nedala, že tak to dokonce i má být.

 
casino
4469 příspěvků 20.08.13 10:50
Na pohled nevabne?

Vezmu-li to subjektivně, tak na rozdíl od receptu, který bych dokázal napsat srozumitelněji, tak onu roládu bych takhle nedokázal :oops: No, nejsem roládovej typ… Kdysi jsem málem do rolády zavinul sám sebe; začalo to docela nevině - šlajfkou :mrgreen:
Co se týká „motání“ rolády, je na to více postupů. Někteří roládu před naplněním NEROLUJÍ vůbec a jiní to dělají i bez papíru Nakonec, co bylo dřív? Piškotová roláda, nebo papír na pečení, he? :P

 
gaburiatko
739 příspěvků 19.08.13 22:07
krem

Tiez by som povedala, ze krem asi nebude velmi chutny. Raz som robila zakusok slonia slza, kde sa krem robil zmiesanim masla, cukru a kakaa a teda pre mna nepozivatelneee. Kazdopadne chvalim to, ze su v kreme cerstve alebo mrazene jahody.
No mozno v nejakej mini vzorke skusim doma namiesat a posudim krem hotovy. Niekedy sa nieco nezda dobre a nakoniec je to pecka :)

 
Dadooa
268 příspěvků 19.08.13 10:13

Jahody s maslem maj bzt skvely krem?
Mastne, tucne :-( Po vychlazeni to musi byt tvrde.
Na pohled nevabne, asi ne moc povedene.
Snad aspon ten rum co neni rum, nebo se to potira Baccardi nebo Habanou?
:evil:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz