Recept Nejlepší chléb z pekárny

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Všechny ingredience vložíme do domácí pekárny v pořadí, ve kterém jsou napsány. Při zadělávání těsta pohlídáme správnou hustotu, musí se vytvořit pěkný bochánek, ne-li, přidáme mouku. Rozhodně se vyvarujeme toho, aby bylo těsto hodně hutné a byli jsme nuceni přidat vodu. Nejlépe je zapnout pekárnu na program klasik. Já, když mám náladu, tak si dám program těsto, po vykynutí ručně propíchnu a ještě pořádně poválím, rozdělím na dva díly, jeden díl vložím zpět do pekárny, z druhého dílu upletu třípramennou housku a položím na díl v pekárně. Nechám ještě stát asi půl hodiny, až znovu těsto vykyne a pak zapnu program pečení. Po upečení potřu studenou vodou.
Tento chléb je menší, větší lze udělat vynásobením 1,5×.

Recept je z kategorií: Domácí chléb

Nahlásit recept

  • 27.11.07 vloženo
  • 15766x zobrazeno

Čas přípravy

  • 4 hodiny

Ingredience

  • 280 ml vody
  • 2 PL slunečnicového oleje
  • 1 PL octa
  • 1 KL třtinového cukru
  • 1 KL soli
  • 1 menší brambora vařená strouhaná
  • 1/4 KL papriky sladké
  • 1/4 KL česnekového koření
  • 1/2 KL chlebového koření
  • 1 KL kmínu
  • 1 KL obilné kávy
  • 60 g celozrnné pšeničné mouky
  • 120 g celozrnné žitné mouky
  • 250 g hladké BIO mouky
  • 2 KL sušeného droždí
  • 1 hrst slunečnicových semínek (po zaznění signálu)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nejlepší chléb z pekárny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Vali
1326 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nejlepší chléb z pekárny- ivo

díky za vysvětlení… :-)))

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Nejlepší chléb z pekárny - Vali

chlebové koření se dá koupit v prodejnách zdravé výživy např. od fy. Sonnentor. Obsahuje kmín, fenykl a koriandr. Já si ho míchám sama v poměru 2:1:1

Vali
1326 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nejlepší chléb z pekárny- dotaz

zajímalo by mě to chlebové koření, ještě jsem se s ním nesetkala, kde ho koupím?

Jinak se mi recept líbí a ráda vyzkouším.

babibouch
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Nejlepší chléb z pekárny

Obilnou kávou myslím Arabiku nebo podobnou náhražku kávy. Dávám ji hlavně kvůli barvě, ale i chuťově je chléb lepší. A jak je to s tou houskou? Prostě těsto rozdělím na dvě poloviny, první polovinu dám do formy a druhou upletu jako housku a hned dám do formy navrch na tu první. To celé nechám ještě nakynout a pak dám program pečení. Chleba má po upečení pěkný vzhled.
A ještě jsem vymyslela jak s bramborou. Syrovou bramboru dám do hrnku, na ní lžíci vody a strčím do mikrovlnky na 3 minuty vařit. Ještě horkou oloupu, vidličkou rozdrtím a dám do formy, tak nemusím čekat, až uvařím brambory, to by mi asi taky nezbyla ani jedna.
U tohoto chleba se nevolí barva, pečení trvá 1 hodinu

Shira313
117 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nejlepší chléb z pekárny

Treba zvoliť najmenšiu veľkosť chleba ? A aká farba kôrky sa osvedčila ?
Smie sa spýtať či sa obilná káva dáva kvôli farbe alebo kvôli lepšej chuti?
Ja síce rada priprauvujem zemiakový chlebík, ale manžel zbožňuje zemiaky a tak mi nikdy nenechá na chlieb :-=)

meisje
580 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nejlepší chléb z pekárny

Obilnou kavou se mysli…„cikorka“ ? A kde se pak pece ta tripramena houska? Vzlast v klasicke troube? Diky za odpovedi a hezky den, meisje )).

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz