Recept Nejlepší chléb z pekárny

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Všechny ingredience vložíme do domácí pekárny v pořadí, ve kterém jsou napsány. Při zadělávání těsta pohlídáme správnou hustotu, musí se vytvořit pěkný bochánek, ne-li, přidáme mouku. Rozhodně se vyvarujeme toho, aby bylo těsto hodně hutné a byli jsme nuceni přidat vodu. Nejlépe je zapnout pekárnu na program klasik. Já, když mám náladu, tak si dám program těsto, po vykynutí ručně propíchnu a ještě pořádně poválím, rozdělím na dva díly, jeden díl vložím zpět do pekárny, z druhého dílu upletu třípramennou housku a položím na díl v pekárně. Nechám ještě stát asi půl hodiny, až znovu těsto vykyne a pak zapnu program pečení. Po upečení potřu studenou vodou.
Tento chléb je menší, větší lze udělat vynásobením 1,5×.

Recept je z kategorií: Domácí chléb


Reklama

Nahlásit recept

  • 27.11.07 vloženo
  • 15643x zobrazeno

Čas přípravy

  • 4 hodiny

Ingredience

  • 280 ml vody
  • 2 PL slunečnicového oleje
  • 1 PL octa
  • 1 KL třtinového cukru
  • 1 KL soli
  • 1 menší brambora vařená strouhaná
  • 1/4 KL papriky sladké
  • 1/4 KL česnekového koření
  • 1/2 KL chlebového koření
  • 1 KL kmínu
  • 1 KL obilné kávy
  • 60 g celozrnné pšeničné mouky
  • 120 g celozrnné žitné mouky
  • 250 g hladké BIO mouky
  • 2 KL sušeného droždí
  • 1 hrst slunečnicových semínek (po zaznění signálu)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nejlepší chléb z pekárny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Vali
1326 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nejlepší chléb z pekárny- ivo

díky za vysvětlení… :-)))

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Nejlepší chléb z pekárny - Vali

chlebové koření se dá koupit v prodejnách zdravé výživy např. od fy. Sonnentor. Obsahuje kmín, fenykl a koriandr. Já si ho míchám sama v poměru 2:1:1

 
Vali
1326 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nejlepší chléb z pekárny- dotaz

zajímalo by mě to chlebové koření, ještě jsem se s ním nesetkala, kde ho koupím?

Jinak se mi recept líbí a ráda vyzkouším.

 
babibouch
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Nejlepší chléb z pekárny

Obilnou kávou myslím Arabiku nebo podobnou náhražku kávy. Dávám ji hlavně kvůli barvě, ale i chuťově je chléb lepší. A jak je to s tou houskou? Prostě těsto rozdělím na dvě poloviny, první polovinu dám do formy a druhou upletu jako housku a hned dám do formy navrch na tu první. To celé nechám ještě nakynout a pak dám program pečení. Chleba má po upečení pěkný vzhled.
A ještě jsem vymyslela jak s bramborou. Syrovou bramboru dám do hrnku, na ní lžíci vody a strčím do mikrovlnky na 3 minuty vařit. Ještě horkou oloupu, vidličkou rozdrtím a dám do formy, tak nemusím čekat, až uvařím brambory, to by mi asi taky nezbyla ani jedna.
U tohoto chleba se nevolí barva, pečení trvá 1 hodinu

 
Shira313
117 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nejlepší chléb z pekárny

Treba zvoliť najmenšiu veľkosť chleba ? A aká farba kôrky sa osvedčila ?
Smie sa spýtať či sa obilná káva dáva kvôli farbe alebo kvôli lepšej chuti?
Ja síce rada priprauvujem zemiakový chlebík, ale manžel zbožňuje zemiaky a tak mi nikdy nenechá na chlieb :-=)

 
meisje
580 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nejlepší chléb z pekárny

Obilnou kavou se mysli…„cikorka“ ? A kde se pak pece ta tripramena houska? Vzlast v klasicke troube? Diky za odpovedi a hezky den, meisje )).

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Chilli con carne Chilli con carne
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz