Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babibouch Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Všechny ingredience vložíme do domácí pekárny v pořadí, ve kterém jsou napsány. Při zadělávání těsta pohlídáme správnou hustotu, musí se vytvořit pěkný bochánek, ne-li, přidáme mouku. Rozhodně se vyvarujeme toho, aby bylo těsto hodně hutné a byli jsme nuceni přidat vodu. Nejlépe je zapnout pekárnu na program klasik. Já, když mám náladu, tak si dám program těsto, po vykynutí ručně propíchnu a ještě pořádně poválím, rozdělím na dva díly, jeden díl vložím zpět do pekárny, z druhého dílu upletu třípramennou housku a položím na díl v pekárně. Nechám ještě stát asi půl hodiny, až znovu těsto vykyne a pak zapnu program pečení. Po upečení potřu studenou vodou. Tento chléb je menší, větší lze udělat vynásobením 1,5x.
Recept je z kategorií: Domácí chléb
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Nejlepší chléb z pekárny
díky za vysvětlení…
chlebové koření se dá koupit v prodejnách zdravé výživy např. od fy. Sonnentor. Obsahuje kmín, fenykl a koriandr. Já si ho míchám sama v poměru 2:1:1
zajímalo by mě to chlebové koření, ještě jsem se s ním nesetkala, kde ho koupím?
Jinak se mi recept líbí a ráda vyzkouším.
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Obilnou kávou myslím Arabiku nebo podobnou náhražku kávy. Dávám ji hlavně kvůli barvě, ale i chuťově je chléb lepší. A jak je to s tou houskou? Prostě těsto rozdělím na dvě poloviny, první polovinu dám do formy a druhou upletu jako housku a hned dám do formy navrch na tu první. To celé nechám ještě nakynout a pak dám program pečení. Chleba má po upečení pěkný vzhled.
A ještě jsem vymyslela jak s bramborou. Syrovou bramboru dám do hrnku, na ní lžíci vody a strčím do mikrovlnky na 3 minuty vařit. Ještě horkou oloupu, vidličkou rozdrtím a dám do formy, tak nemusím čekat, až uvařím brambory, to by mi asi taky nezbyla ani jedna.
U tohoto chleba se nevolí barva, pečení trvá 1 hodinu
117 příspěvků 25.1.09 03:43
Treba zvoliť najmenšiu veľkosť chleba ? A aká farba kôrky sa osvedčila ?
Smie sa spýtať či sa obilná káva dáva kvôli farbe alebo kvôli lepšej chuti?
Ja síce rada priprauvujem zemiakový chlebík, ale manžel zbožňuje zemiaky a tak mi nikdy nenechá na chlieb :-=)
580 příspěvků 25.1.09 03:43
Obilnou kavou se mysli…„cikorka“ ? A kde se pak pece ta tripramena houska? Vzlast v klasicke troube? Diky za odpovedi a hezky den, meisje )).