Recept Nejjednodušší sledi smažení

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Nejjednodušší sledi smažení

Postup

Sledě si necháme rozmrznout, odřízneme hlavy, vyčistíme a podél páteře rozřízneme na půlky. Ploutvičky odtrhneme.
Filátka lehce osolíme, okořeníme některým z uvedených koření, obalíme v mouce a usmažíme v pánvi na oleji dozlatova.
Podáváme pokapané citronovou šťávou s vařenými brambory, nebo s chlebem.
Kořenit doporučuji každé filátko vždy jen jedním z uvedených koření.

Páteř není třeba vyřezávat, snadno se odstraní z usmažené porce a vše ostatní je jedlé.

Recept je z kategorií: Mořské


Reklama

Nahlásit recept

  • 18.03.08 vloženo
  • 4555x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 4 sledi mražení
  • sůl
  • koření mleté ( pepř, kmín, paprika, kari )
  • hladká mouka
  • olej
  • citron

Doporučená příloha

  • zeleninový salát, tatarská omáčka atd…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

parles 10.08.12 13:47

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Nejjednodušší sledi smažení

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
parles
302 příspěvků 10.08.12 23:32

Casino, jsem v klídku, jen jsem si k mému receptu přidal fotku. Je to mé oblíbené jídlo, neb jsem rybožrout. S těmi filátky to mám tak, že když rozpůlím sledě, tak jsou hotová, připravená na smažení. Drobné kostičky se upraží a páteř z té jedné půlky rybky vyndám po usmažení celou. No a podle mne není po mlynářsku všechno, co se vyválí v mouce. Když se na rybku použije pořádně ostré kari(například), tak by to leckterému mlynáři mohlo utrhnout pr,,, tedy pardon! :mrgreen:

 
casino
4474 příspěvků 10.08.12 19:50
Sleď po mlynářsku

Proč ne, když je na Labu po mlynářsku zatím jen kapr, karas, platýs, pstruh, sumeček žraločí a dokonce i pangasius… :) :mrgreen:
Co by mě ale fakt zajímalo, tak jak je to s těmi „filátky“ :think:
Kdo odpoví?
Mánek už sem nechodí, karminek vzal taky kramle a gmp je spíše přes teplokrevné obratlovce ze záhumenku,,, navíc poslední dobou podle vkládaných receptů evidentně inklinuje k VEG :) :mrgreen:
Parles, klídek :hug:
No, ale jsme na LABUŽNÍKOVI a ne na nějakém TOP, či jak se to jmenuje :mrgreen:

Příspěvek upraven 10.08.12 v 19:52

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Tažený štrůdl


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Cibulačka Cibulačka
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz