Recept Nejjednodušší sledi smažení

parles Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Nejjednodušší sledi smažení

Postup

Sledě si necháme rozmrznout, odřízneme hlavy, vyčistíme a podél páteře rozřízneme na půlky. Ploutvičky odtrhneme. Filátka lehce osolíme, okořeníme některým z uvedených koření, obalíme v mouce a usmažíme v pánvi na oleji dozlatova. Podáváme pokapané citronovou šťávou s vařenými brambory, nebo s chlebem. Kořenit doporučuji každé filátko vždy jen jedním z uvedených koření. Páteř není třeba vyřezávat, snadno se odstraní z usmažené porce a vše ostatní je jedlé.

Recept je z kategorií: Mořské

Nahlásit recept

  • 18.03.08 vloženo
  • 5780x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 4 sledi mražení
  • sůl
  • koření mleté ( pepř, kmín, paprika, kari )
  • hladká mouka
  • olej
  • citron

Doporučená příloha

  • zeleninový salát, tatarská omáčka atd…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

parles 10.8.12 13:47

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Nejjednodušší sledi smažení

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Nejjednodušší sledi smažení

parles
303 příspěvků 10.8.12 23:32

Casino, jsem v klídku, jen jsem si k mému receptu přidal fotku. Je to mé oblíbené jídlo, neb jsem rybožrout. S těmi filátky to mám tak, že když rozpůlím sledě, tak jsou hotová, připravená na smažení. Drobné kostičky se upraží a páteř z té jedné půlky rybky vyndám po usmažení celou. No a podle mne není po mlynářsku všechno, co se vyválí v mouce. Když se na rybku použije pořádně ostré kari(například), tak by to leckterému mlynáři mohlo utrhnout pr,,, tedy pardon! :mrgreen:

casino
4497 příspěvků 10.8.12 19:50
Sleď po mlynářsku

Proč ne, když je na Labu po mlynářsku zatím jen kapr, karas, platýs, pstruh, sumeček žraločí a dokonce i pangasius… :) :mrgreen:
Co by mě ale fakt zajímalo, tak jak je to s těmi „filátky“ :think:
Kdo odpoví?
Mánek už sem nechodí, karminek vzal taky kramle a gmp je spíše přes teplokrevné obratlovce ze záhumenku,,, navíc poslední dobou podle vkládaných receptů evidentně inklinuje k VEG :) :mrgreen:
Parles, klídek :hug:
No, ale jsme na LABUŽNÍKOVI a ne na nějakém TOP, či jak se to jmenuje :mrgreen:

Příspěvek upraven 10.08.12 v 19:52

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Staročeské kotlety

Nejlepší recepty

Jahodový pohár Jahodový pohár
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz