Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
parles Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Sledě si necháme rozmrznout, odřízneme hlavy, vyčistíme a podél páteře rozřízneme na půlky. Ploutvičky odtrhneme. Filátka lehce osolíme, okořeníme některým z uvedených koření, obalíme v mouce a usmažíme v pánvi na oleji dozlatova. Podáváme pokapané citronovou šťávou s vařenými brambory, nebo s chlebem. Kořenit doporučuji každé filátko vždy jen jedním z uvedených koření. Páteř není třeba vyřezávat, snadno se odstraní z usmažené porce a vše ostatní je jedlé.
Recept je z kategorií: Mořské
zeleninový salát, tatarská omáčka atd…
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Nejjednodušší sledi smažení
Casino, jsem v klídku, jen jsem si k mému receptu přidal fotku. Je to mé oblíbené jídlo, neb jsem rybožrout. S těmi filátky to mám tak, že když rozpůlím sledě, tak jsou hotová, připravená na smažení. Drobné kostičky se upraží a páteř z té jedné půlky rybky vyndám po usmažení celou. No a podle mne není po mlynářsku všechno, co se vyválí v mouce. Když se na rybku použije pořádně ostré kari(například), tak by to leckterému mlynáři mohlo utrhnout pr,,, tedy pardon!
Proč ne, když je na Labu po mlynářsku zatím jen kapr, karas, platýs, pstruh, sumeček žraločí a dokonce i pangasius…





Co by mě ale fakt zajímalo, tak jak je to s těmi „filátky“
Kdo odpoví?
Mánek už sem nechodí, karminek vzal taky kramle a gmp je spíše přes teplokrevné obratlovce ze záhumenku,,, navíc poslední dobou podle vkládaných receptů evidentně inklinuje k VEG
Parles, klídek
No, ale jsme na LABUŽNÍKOVI a ne na nějakém TOP, či jak se to jmenuje
Příspěvek upraven 10.08.12 v 19:52