Recept Nejjednodušší sledi smažení

parles Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Nejjednodušší sledi smažení

Postup

Sledě si necháme rozmrznout, odřízneme hlavy, vyčistíme a podél páteře rozřízneme na půlky. Ploutvičky odtrhneme. Filátka lehce osolíme, okořeníme některým z uvedených koření, obalíme v mouce a usmažíme v pánvi na oleji dozlatova. Podáváme pokapané citronovou šťávou s vařenými brambory, nebo s chlebem. Kořenit doporučuji každé filátko vždy jen jedním z uvedených koření. Páteř není třeba vyřezávat, snadno se odstraní z usmažené porce a vše ostatní je jedlé.

Recept je z kategorií: Mořské

Nahlásit recept

  • 18.03.08 vloženo
  • 7216x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 4 sledi mražení
  • sůl
  • koření mleté ( pepř, kmín, paprika, kari )
  • hladká mouka
  • olej
  • citron

Doporučená příloha

  • zeleninový salát, tatarská omáčka atd…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

parles 10.8.12 13:47

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Nejjednodušší sledi smažení

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Nejjednodušší sledi smažení

parles
308 příspěvků 10.8.12 23:32

Casino, jsem v klídku, jen jsem si k mému receptu přidal fotku. Je to mé oblíbené jídlo, neb jsem rybožrout. S těmi filátky to mám tak, že když rozpůlím sledě, tak jsou hotová, připravená na smažení. Drobné kostičky se upraží a páteř z té jedné půlky rybky vyndám po usmažení celou. No a podle mne není po mlynářsku všechno, co se vyválí v mouce. Když se na rybku použije pořádně ostré kari(například), tak by to leckterému mlynáři mohlo utrhnout pr,,, tedy pardon! :mrgreen:

casino
4498 příspěvků 10.8.12 19:50
Sleď po mlynářsku

Proč ne, když je na Labu po mlynářsku zatím jen kapr, karas, platýs, pstruh, sumeček žraločí a dokonce i pangasius… :) :mrgreen:
Co by mě ale fakt zajímalo, tak jak je to s těmi „filátky“ :think:
Kdo odpoví?
Mánek už sem nechodí, karminek vzal taky kramle a gmp je spíše přes teplokrevné obratlovce ze záhumenku,,, navíc poslední dobou podle vkládaných receptů evidentně inklinuje k VEG :) :mrgreen:
Parles, klídek :hug:
No, ale jsme na LABUŽNÍKOVI a ne na nějakém TOP, či jak se to jmenuje :mrgreen:

Příspěvek upraven 10.08.12 v 19:52

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz