Recept Nejjednodušší paštika

Fris Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Výhodou této jednoduché paštiky je všestranné využití. Lze ji použít nejen jako obyčejnou paštiku, ale můžou se z ní vyrábět různé pomazánky, náplň do kuřete, játrové knedlíčky apod.

Postup

Slaninu pomeleme na masovém strojku 2-3 krát, podle požadované jemnosti. Rovněž pomeleme vepřová játra. Smícháme a přidáme sůl a trochu pepře. Takto připravenou hmotu naplníme do malých skleniček cca do 3/4 a dáme vařit do hrnce s vodou zhruba na 2-2,5 hod. To je vše. Pro lahodnější chuť je možné přidat 1 malou hořčici.

Nahlásit recept

  • 17.02.13 vloženo
  • 3320x zobrazeno

Ingredience

  • 2 kg syrového sádla (bílé slaniny ke škvaření)
  • 1 kg vepřových jater
  • 6 dkg soli (2 pol. lžíce)
  • pepř
  • 18 přesnídávkových skleniček

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Fris 17.2.13 15:51

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Nejjednodušší paštika

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Nejjednodušší paštika

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 18.2.13 11:13

Mne se nelibi ani recept, ani fotka. Neni to pastika, je to sadlo s jatrama, vyrobene kolchoznickou metodou. Nedovedu si predstavit, jak se z toho udelaji knedlicky, nebo nadivka do kurete. Proboha. Nerikam, ze sadlo s jatry nemuze byt dobre, ale to musi byt jemne dlouze vyskvarene sadlo, orestovana jatyrka, trocha koreni… Ale to je darmo mluvit.

M.Suskova
206 příspěvků 18.2.13 10:19

Nediv se, že se obsah oddělil, když se tepelně upravuje až ve skleničce, a nemíchá se ani během vaření ani po uvaření. Taky se mi nelíbí ten poměr tuku a jater.

birkana
1738 příspěvků 18.2.13 10:10

Na fotce vidím, že se obsah sklenic po zavaření oddělil :evil: Tak by snad paštika vyhlížet neměla :think: :think: :think:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz