Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Fris Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Výhodou této jednoduché paštiky je všestranné využití. Lze ji použít nejen jako obyčejnou paštiku, ale můžou se z ní vyrábět různé pomazánky, náplň do kuřete, játrové knedlíčky apod.
Slaninu pomeleme na masovém strojku 2-3 krát, podle požadované jemnosti. Rovněž pomeleme vepřová játra. Smícháme a přidáme sůl a trochu pepře. Takto připravenou hmotu naplníme do malých skleniček cca do 3/4 a dáme vařit do hrnce s vodou zhruba na 2-2,5 hod. To je vše. Pro lahodnější chuť je možné přidat 1 malou hořčici.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Nejjednodušší paštika
Mne se nelibi ani recept, ani fotka. Neni to pastika, je to sadlo s jatrama, vyrobene kolchoznickou metodou. Nedovedu si predstavit, jak se z toho udelaji knedlicky, nebo nadivka do kurete. Proboha. Nerikam, ze sadlo s jatry nemuze byt dobre, ale to musi byt jemne dlouze vyskvarene sadlo, orestovana jatyrka, trocha koreni… Ale to je darmo mluvit.
Nediv se, že se obsah oddělil, když se tepelně upravuje až ve skleničce, a nemíchá se ani během vaření ani po uvaření. Taky se mi nelíbí ten poměr tuku a jater.
Na fotce vidím, že se obsah sklenic po zavaření oddělil
Tak by snad paštika vyhlížet neměla
