Recept Nedělní králík á la Mastroianni

toast Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Nedělní králík á la Mastroianni

Postup

Králíka naporcujeme a vložíme do velké skleněné mísy. Ve skleničce důkladně promícháme panenský olivový olej, 1 prolisovaný stroužek česneku, přidáme česnekové nudličky, proužky chilli papričky, nakrájenou šalvěj, dodáme lahůdkovou papriku a sůl (její množství záleží na slanosti používané slaniny). Králíka v míse řádně potřeme ze všech stran marinádou. Nakonec slaninou obložíme jednotlivé porce tak, aby byl celý králík skoro schovaný. Mísu uzavřeme a uložíme v chladu do druhého dne. Do dostatečně velké zapékací mísy nebo pekáče položíme na dno plátky slaniny, na ni kolečka mrkve a vložíme jednotlivé porce králíka včetně marinády. Přidáme trochu vývaru a dáme do předehřáté trouby (cca na 180 °C). Pečeme 30 minut přikryté. Pak poklici sundáme a pečeme do zhnědnutí za občasného potírání získaným sosem (králíček by měl být krásně zlatavý). V průběhu pečení můžete maso obracet. Po dopečení a vyjmutí králíka z pekáče přidáme do zbylé vypečené šťávy nakrájenou lahůdkovou cibulku a pokud je potřeba, šťávu zahustíme.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 09.07.05 vloženo
  • 15052x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 den + 75 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • jeden celý králík (asi 1200g)
  • 200 g originál anglické slaniny, použil jsem gazdovskou, byla skvělá
  • 2 mrkve na kolečka pokrájené
  • 8 větších lístků čerstvé šalvěje nakrájené na proužky
  • 8 stroužků česneku pokrájených na nudličky
  • 3 lahůdkové cibulky - zelená část pokrájená na kolečka
  • 2 čerstvé chilli papričky zbavené semínek a pokrájené na tenké proužky
  • 1 stroužek česneku prolisovaný
  • 1 KL lahůdkové papriky
  • 8 – 10 PL panenského olivového oleje
  • sůl
  • *1 KL = 1 kávová lžička
  • 1 PL = 1 polévková lžíce*

Doporučená příloha

  • kuskus a zeleninová obloha

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nedělní králík á la Mastroianni

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Nedělní králík á la Mastroianni

ajta
589 příspěvků 4.5.09 00:03
Re: Nedělní králík á la Mastroianni

po delší době u nás opět zavoněl králík á la Mastroianni… vřele doporučuji i ostatním :-)

toast
171 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nedělní králík á la Mastroianni - obrázek

Pepíčku děkuji za přidání fota. :o)

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nedělní králík á la Mastroianni

Já když nahrazuji králíka kuřátkem (bohužel, králíček je králíček),kuře svléknu z kůže. Lépe natahne marinádu a je taky míň tučné.

toast
171 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nedělní králík á la Mastroianni - bluesko

Králíka lze v tomto případě zcela v pohodě nahradit kuřátkem, takže krůtí maso bude přijemná varianta. Bude i fotečka velmi roztomilá.

Přeji hezkou neděli a posílám taktéž pozdrav psu loveckému :o)

blueska
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nedělní králík á la Mastroianni

Dívala jsem se, mám vše kromě toho králíka. Nemohl by to být třeba zajíc? Jdu se psem, tak že by nějakého ulovil :-))
Ale sliny se mi sbíhají........!! šalvěj, chilli papričky, neobvyklá kombinace. Zkusím to s jiným masem, krůtím třeba.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz