Recept Neapolská pizza
Sněhurka Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
1. Z droždí, trochy vlažné vody a špetičky cukru si připravíme kvásek. 2. Promícháme mouku + sůl + kvásek, postupně přiléváme vodu a propracováváme. Tuto fázi dělám v míse, je to snazší. 3. Těsto přemístíme na vál a důkladně propracujeme, musí být teplé a krásně měkké. 4. Uděláme bochánek, přikryjeme a necháme kynout až do zdvojnásobení objemu. 5. Z bochánku postupně vytáhneme na pomoučeném vále rukama tenkou placku. 6. Na placku naneseme "omáčku" (recept je na Labužníku: "omáčka na pizzu": https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=12562 ), potom suroviny podle libosti: šunku, žampióny, černé a zelené olivy, krevety, feferonky, ančovičky, artyčoky, kvalitní suchý salám (uherák), ... Na závěr posypeme mozzarellou určenou na pizzu. 7. Pečeme v troubě, při 235 - 250 stupních Celsia, 10-15 minut. POZNÁMKA: dělávám pizzu z kila mouky, tj. pět kousků. Těsto po propracování rozdělím na pět bochánků a nechám kynout. Peču po dvou na pečicím papíře.
Další recepty na pizza
Recept je z kategorií: Pizzy
- 09.03.04 vloženo
- 52440x zobrazeno
Počet porcí
- 1 porce
Ingredience
- 200 g hladké mouky (v Čechách už je možné zakoupit speciální mouku na přípravu pizzy, k dostání třeba v Globusu)
- 120 ml vlažné vody
- 6 g droždí
- 4 g soli
- špetička cukru
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku8.8.14 18:03
Vynikající, dlouhou dobu jsem měla chuť na pizzu … a tento recept je
naprosto vynikající, s těstem se krásně pracuje a je křupavoučké …
Rozhodně to ale není porce pro jednoho, ani ve dvou jsme nedojedli
4.1.14 11:07
Výborné cesto.
Potreté kečupom, posypané zmesou syrov (Jarlsberg, Norvegia, Mozarella a
Edamer), pokladené čerstvými paradajkami, posypané soľou, sušenou
bazalkou, sušeným oreganom a opäť posypané zmesou syrov (Jarlsberg,
Norvegia, Mozarella a Edamer). Použila som spolu 200 g syra.
Výborná pizza.
26.7.13 19:42
Těsto jsem dělala se sušeným droždím a v pekárně, bylo vynikající!
Pizzu jsem sice pekla s jinými ingrediencemi než s těmi, které jsou
v receptu, ale byla výborná . Děkuji.
19.7.13 14:59
Dnes s rajčaty, sardelkami a goudou…
Tohle těsto je vážně vynikající!
1.7.13 18:13
Tak tohle těsto je zatím nejlepší, jaké jsem kdy pekla…
Skvěle se s ním pracuje, z dvojité dávky jsem měla dvě obří pizzy,
jedna zabrala celý plech…
Dospod používám rajčatový protlak dochucený solí, cukrem a provensálskou
bylinkovou směsí.
Dnešní pizza byla se salámem se sýrovými oky, trochu strouhaného
parmazánu a strouhané nivy, kapari…
Ještě poznámka - těsto se líp vytahuje klasicky, v ruce a bez
moučení… je pak vynikající, jen neumím takto vytahat krásné souměrné
kolo… jen takové „patvary“, jenž jsou vidět na fotkách…
Tohle těsto je vážně výborné!!!
29.4.13 12:25
Dobrý den, včera jsem dělala pizzu podle Vašeho receptu - je vynikající, těsto je naprosto přesné, krásně křupavé okraje, jako originál'! Děkuji Vám srdečně za tento recept. Markéta Lívancová
Líbí se miDiskuse k receptu Neapolská pizza
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Neapolská pizza
http://midwestfoods.com.au/…rinara-pizza
Já potřebuji na 4 pizzy 400 gr mouky a 20 gr droždí, tudíž 50 gr droždí na kilo mouky.
1 příspěvek 11.8.10 04:18
Kolik droždí na kilo mouky je třeba?
Sněhule, těsto vyzkoušeno, opravdu super. Pekla jsem při 250st 10 minut. Pokud by chtěl někdo dělat pizzu hranatou, tedy na plechu, tak na normálně veliký plech 250 g mouky a odpovídající poměr ostatního - dělala jsem z 200 g a ke krajům plechu mi kousek chybělo.
446 příspěvků 25.1.09 03:43
Ahojky Eleeen,
tento recept jsem několikrát úspěšně vyzkoušela. Jde o originální italský recept. Pizza je tenká, jako v dobré pizzerii. Droždí je dostatek, těsto úspěšně a pěkně vykyne.
Pokud budeš toto těsto zkoušet, přeju Ti, aby Tobě i ostatním chutnalo.
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Sněhurko, není toho droždí málo? Já se jen ptám.
A souhlasím s Tebou: zadělávání je v míse fakt lepší. Já ho tam i hnětu, protože jsem zvyklá dělat to jednou rukou a druhou můžu mísu přidržovat.