Recept Neapolská pizza

(Hodnoceno 5x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Neapolská pizza

Postup

1. Z droždí, trochy vlažné vody a špetičky cukru si připravíme kvásek. 2. Promícháme mouku + sůl + kvásek, postupně přiléváme vodu a propracováváme. Tuto fázi dělám v míse, je to snazší. 3. Těsto přemístíme na vál a důkladně propracujeme, musí být teplé a krásně měkké. 4. Uděláme bochánek, přikryjeme a necháme kynout až do zdvojnásobení objemu. 5. Z bochánku postupně vytáhneme na pomoučeném vále rukama tenkou placku. 6. Na placku naneseme "omáčku" (recept je na Labužníku: "omáčka na pizzu": https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=12562 ), potom suroviny podle libosti: šunku, žampióny, černé a zelené olivy, krevety, feferonky, ančovičky, artyčoky, kvalitní suchý salám (uherák), ... Na závěr posypeme mozzarellou určenou na pizzu. 7. Pečeme v troubě, při 235 - 250 stupních Celsia, 10-15 minut. POZNÁMKA: dělávám pizzu z kila mouky, tj. pět kousků. Těsto po propracování rozdělím na pět bochánků a nechám kynout. Peču po dvou na pečicím papíře.

Další recepty na pizza

Recept je z kategorií: Pizzy

Nahlásit recept

  • 09.03.04 vloženo
  • 47510x zobrazeno

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 200 g hladké mouky (v Čechách už je možné zakoupit speciální mouku na přípravu pizzy, k dostání třeba v Globusu)
  • 120 ml vlažné vody
  • 6 g droždí
  • 4 g soli
  • špetička cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

suzanka 8.8.14 18:03

Vynikající, dlouhou dobu jsem měla chuť na pizzu … a tento recept je naprosto vynikající, s těstem se krásně pracuje a je křupavoučké … Rozhodně to ale není porce pro jednoho, ani ve dvou jsme nedojedli :-)

Odkaz na uvaření

Lyduska 11.1.14 09:22

Tentokrát s goudou.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

Lyduska 4.1.14 11:07

Výborné cesto.
Potreté kečupom, posypané zmesou syrov (Jarlsberg, Norvegia, Mozarella a Edamer), pokladené čerstvými paradajkami, posypané soľou, sušenou bazalkou, sušeným oreganom a opäť posypané zmesou syrov (Jarlsberg, Norvegia, Mozarella a Edamer). Použila som spolu 200 g syra.
Výborná pizza.

Uvaření se již líbí 7 labužníkům
Odkaz na uvaření

Pavlínka19 26.7.13 19:42

Těsto jsem dělala se sušeným droždím a v pekárně, bylo vynikající! Pizzu jsem sice pekla s jinými ingrediencemi než s těmi, které jsou v receptu, ale byla výborná :). Děkuji.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 19.7.13 14:59

Dnes s rajčaty, sardelkami a goudou…
Tohle těsto je vážně vynikající!

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 1.7.13 18:13

Tak tohle těsto je zatím nejlepší, jaké jsem kdy pekla…
Skvěle se s ním pracuje, z dvojité dávky jsem měla dvě obří pizzy, jedna zabrala celý plech…
Dospod používám rajčatový protlak dochucený solí, cukrem a provensálskou bylinkovou směsí.
Dnešní pizza byla se salámem se sýrovými oky, trochu strouhaného parmazánu a strouhané nivy, kapari…

Ještě poznámka - těsto se líp vytahuje klasicky, v ruce a bez moučení… je pak vynikající, jen neumím takto vytahat krásné souměrné kolo… jen takové „patvary“, jenž jsou vidět na fotkách…
Tohle těsto je vážně výborné!!!

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

livam 29.4.13 12:25

Dobrý den, včera jsem dělala pizzu podle Vašeho receptu - je vynikající, těsto je naprosto přesné, krásně křupavé okraje, jako originál'! Děkuji Vám srdečně za tento recept. Markéta Lívancová

Diskuse k receptu Neapolská pizza

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Neapolská pizza

noskovice
1322 příspěvků 11.8.10 04:23
Re: Neapolská pizza

Já potřebuji na 4 pizzy 400 gr mouky a 20 gr droždí, tudíž 50 gr droždí na kilo mouky.

auromaria
1 příspěvek 11.8.10 04:18
Re: Neapolská pizza

Kolik droždí na kilo mouky je třeba?

Eja
3861 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Neapolská pizza

Sněhule, těsto vyzkoušeno, opravdu super. Pekla jsem při 250st 10 minut. Pokud by chtěl někdo dělat pizzu hranatou, tedy na plechu, tak na normálně veliký plech 250 g mouky a odpovídající poměr ostatního - dělala jsem z 200 g a ke krajům plechu mi kousek chybělo.

Sněhurka
446 příspěvků 25.1.09 03:43
Droždí-Eleeen

Ahojky Eleeen,
tento recept jsem několikrát úspěšně vyzkoušela. Jde o originální italský recept. Pizza je tenká, jako v dobré pizzerii. Droždí je dostatek, těsto úspěšně a pěkně vykyne.
Pokud budeš toto těsto zkoušet, přeju Ti, aby Tobě i ostatním chutnalo.

Eleeen
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Droždí

Sněhurko, není toho droždí málo? Já se jen ptám.
A souhlasím s Tebou: zadělávání je v míse fakt lepší. Já ho tam i hnětu, protože jsem zvyklá dělat to jednou rukou a druhou můžu mísu přidržovat.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz