Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Krupky přebereme, propláchneme, osolíme, přidáme lžíci rozehřátého sádla a pomalu je na mírném plameni dusíme doměkka asi 15 - 20 minut. Během dušení je podlijeme trochou mléka. Brambory omyjeme, překrájíme na kostky, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut doměkka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Promícháme jej se solí a pepřem. 2. Měkké brambory slijeme, rozmačkáme, nakrájíme k ním máslo, přilijeme horké mléko a vše vyšleháme do hladké kaše. Do kaše vmícháme měkké krupky. Kaši ochutíme rozmělněným česnekem se solí a pepřem. Kaši uchováváme teplou. 3. Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Sádlo rozpustíme a zvolna na něm cibuli opečeme dozlatova. Lahůdkovou cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Klobásy po jedné straně vějiřovitě nařízneme a opečeme na suché pánvi. Kaši rozdělíme na misky, přidáme klobásy a sypeme opečenou cibulí a lahůdkovou cibulkou. Ozdobíme majoránkou.
Recept je z kategorií: Bramborová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Nastavovaná kaše
jo, „nastávka“
tu dělávala moje panímáma a to byla bašta
Budu ji muset někdy zkusit.
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
já mám s těma paprikama věčnej problém, asi se budu muset nechat zhypnotizovat nebo … já nevim
Tohle je pro mne mana nebeská! Miluju stará česká jídla!
A to i bez „paprskové“ klobásy