Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Doměkka uvařené brambory prolisujeme (můžeme využít i zbytek od oběda). Přidáme pečlivě utřený česnek se solí, majonézu, jemně nastrouhaný sýr a dobře promícháme. Mažeme na topinky nebo bílé pečivo. Čerpáno ze sešitu Kuchařka pro nezaměstnané (1991).
Recept je z kategorií: Pomazánky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
5.11.18 09:59
Zbyly mi brambory „na loupačku“ od včera, část mám v plánu
uplatnit jinde (pár lokší pro muže, který o ně projevil zájem hned, jak
zjistil, že zbly brambory), ale dva jsem vzala na tuto pomazánku, přidala
zbylý kouek nastrouhaného sýra a majolka je po ruce v podstatě vždy…
Byla z toho nakonec vynikající snídaně - topinky nezklamou nikdy, natož
s takovou dobrotou
Foto v komentáři níže…
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkovi14.1.15 14:02
Do pomazánky jsem ještě vmíchala 1 PL rajčatového protlaku a mleté
chilli. Sýr ementál. Na topinkách neměla chybu. Do pomazánky jsem dala
více česneku a proto nebylo nutné česnekovat topinky. Na fotce je namazaná
jen jedna topinka, neb jsem zachránila před raketově rychlým zkonzumováním
pouze tento zbytek .
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Nastavená pomazánka s česnekem
Zbyly mi brambory „na loupačku“ od včera, část mám v plánu uplatnit jinde (pár lokší pro muže, který o ně projevil zájem hned, jak zjistil, že zbly brambory), ale dva jsem vzala na tuto pomazánku, přidala zbylý kouek nastrouhaného sýra a majolka je po ruce v podstatě vždy…

Byla z toho nakonec vynikající snídaně - topinky nezklamou nikdy, natož s takovou dobrotou
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Podobnou pomazánku dělávám; místo majonézy však používám tatarku nebo bílý jogurt - a podobně jako uživatel „manek“ také přidávám jednu až dvě kávové lžičky hořčice. Lze použít samostatně jako pomazánku na jednohubky i jako podklad pro další zdobení chlebíčků…
Tuto pomazánku s malou obměnou používáme na jednohubky a obložené chlebíčky, jen míslo majonézy používáme neochucené pomazánkové máslo a přidáváme jednu až dvě kávové lžičky hořčice - skoro pak není třeba solit. Perfektní, rychlá a chutná věc, doporučuji!