Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Mallet Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Tento recept je nejlepší s vlašskými oříšky. Jiné ořechy použijte raději i s jiným receptem ;-) Takže, je to PRArecept, proto poctivě utřeme do pěny žloutky s cukrem, bílky se špetkou soli ušleháme do tuha. Do pěny z cukru a žloutků postupně vmícháme oříšky a mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme ušlehané bílky. Těsto vlijeme do předem vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme v předehřáté troubě asi tak na 160 - 180 ºC 35 až 45 minut (zhruba po dvaceti minutách přikrývám alobalem - ale pozor, aby se nepřilepil. Propečenost zkouším klasicky špejličkou). Hlavně s upečeným dortem manipulujte opatrně, aby "nespadl"! Zdobení: nejlepší je rozkrojený dort potřít kyselejší rybízovou nebo meruňkovou zavařeninou, plnit a zdobit málo oslazenou šlehačkou, šlehačku třeba ještě posypat strouhanými oříšky nebo hořkou čokoládou.
Recept je z kategorií: Dorty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
29.1.11 15:53
Tak jsem vyzkoušela svůj první dort v životě podle Vašeho receptu a
moc všem chutnal.Vkládám i fotku jak se mi povedl.Moc děkuju za
recept.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Oříškový dort
Peknej

1 příspěvek 29.1.11 15:53
Tak jsem vyzkoušela svůj první dort v životě podle Vašeho receptu a moc všem chutnal.Vkládám i fotku jak se mi povedl.Moc děkuju za recept.
hleďme, hleďme jak i spam může vytáhnout na světlo boží dobrý recept
určitě upeču s malou změnou - do bílků před šleháním přidám studenou vodu, na 1 bílek 1 PL, velmi se mi osvědčilo u jakéhokoliv těsta se šlehanými bílky
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Diky za bajecny tip. Uprimne receno - recept jsem sla na net hledat, az kdyz jsem mela vymazanou dortovou formu. Tenhle se mi objevil ve vyhledavaci jako prvni a byla to dobra volba. Prasek do peciva jsem vynechala, rozkrojeny dort jsem plnila rybizovym dzemem a slehackou se ztuzovacem. Tu jsem dala i navrch celeho dortu (povrch jsem jeste slabe potrela cokoladovou polevou-ale s ni vzhledem ke slehackove naplni opatrne), posypala jsem kakaovým praskem a strouhanou cokoladou. Vypadal a chutnal skvele.
312 příspěvků 25.1.09 03:43
Tvůj dort mám v oblíbených - čeká na nejbližší příležitost. Dík za dobrý recept i inspiraci - dort jako koruna. Určitě to někdy uplatním.
A k tomu půlení prdopeče - v sáčku jsou dvě navršené kávové lžičky, takže je-li v receptu půlka, dám jednu plnější lžičku.
Zdravím a těším se na další osvědčený recept.
13 příspěvků 25.1.09 03:43
pokus s přidáním obrázku
13 příspěvků 25.1.09 03:43
1/ rovnoměrně rozprostřít v sáčku, přehnout na půl, setřepat, odtrhnout růžek na jedné půlce, vysypat oddělenou polovinu
= od oka, díky buraci
2/ Navíc, v takhle starém receptu určitě nebyl žádný prášek do pečiva, našlehané bílky určitě stačí. Jenom se s dortíkem nesmí až do vychladnutí nijak bouchnout, klepnout …
3/ Včera jsem vyrobila speciální úpravu naší malé princezně k 10 narozeninám - desesticípou korunku-hvězdičku. Bude i foto…
Jenom se v tom vedru dost špatně pracuje se
šlehačkou 
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
6 gramu. Kde to chces proboha vazit?;-) Ne vazne, normalne se prasek do peciva rozpuli od oka.
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Rád bych poprosil o sdelení kolik gramu je "pul balícku " prásku do peciva. Za odpoved dekuji!