Recept Napoleonovy řezy

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Napoleonovy řezy

Postup

Listové těsto necháme při pokojové teplotě rozmrazit. Poté ho vyválíme tak, abychom měli 4 stejně velké díly, které se nám vejdou na plech. Na několika místech je propícháme vidličkou, vložíme do trouby a pečeme asi 10 - 12 minut při 200 - 220 stupních v el. troubě. Upečené pláty necháme vychladnout. Na náplň připravíme puding dle návodu na obalu - ale pouze ze 400 ml mléka a s vanilinovým cukrem. Jeden plát listového těsta položíme na obdélníkový dortový podnos, potřeme jej 1/3 krému, položíme druhý plát, potřeme ho polovinou zbývajícího krému, položíme třetí plát, který potřeme zbytkem krému a položíme poslední plát. Mírně přitiskneme. Na potření smícháme meruňkovou marmeládu s vodou a necháme v hrnci přejít varem. Směsí potřeme povrch koláče a necháme krátce zaschnout. Z moučkového cukru a vody umícháme hustou polévu a potřeme ji povrch koláče. Polevu necháme ztuhnout. Pláty listového těsta necháme před pečením trochu odpočinout, lépe si pak udrží tvar. Chceme-li dosáhnout výraznější ovocné chuti, nahradíme při přípravě pudinku část mléka ovocnou šťávou.

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 08.11.02 vloženo
  • 16324x zobrazeno

Ingredience

  • Korpus:
  • 300 g zmrazeného listového těsta
  • Náplň:
  • 1 puding s vanilkovou příchutí (Dr. Oetker)
  • 400 ml mléka
  • 50 g cukru krupice
  • 1 vanilinový cukr (Dr.Oetker)
  • Na potření:
  • 2 polévkové lžíce meruňkové marmelády
  • 1 polévková lžíce vody
  • Na polevu:
  • 100 g cukru moučka
  • 1 lžíce vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Katka T. 09.06.13 14:57

trochu špatně se válí těsto, ale výsledek stojí za to! :)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Napoleonovy řezy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
rastoba
492 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Napoleonovy řezy

Originál recept i se stejným obrázkem naleznete v loňském receptáři Dr. Oetera

  • sešítek formát A5 inzerují v něm jejich druhy pudingů a krémů. Poslední sešítek je na zavařování s jejich výrobky Pikant fix.
Pampeliska191
1075 příspěvků 18.11.02 12:06
Ten krem neni spatne napsan.

Tento recept delam jiz ponekolikate a nikdy jsem do naplne nedavala maslo ani tuk, protoze rezy jsou ze ctyr vrstev listoveho testa a se ztuhnutym tukem by se i hure krajely. Pokud si myslis, ze tam musi byt maslo nebo tuk, tak si ho tam klidne dej. Kazdemu chutna neco jineho. Mam asi 4 recepty na tyto rezy, ale ani v jednom neni uvedeny zadny tuk ani maslo do naplne.

Brabec
7 příspěvků 18.11.02 08:45
Ten krem je spatne napsan

do vychladleho uvareneho pudinku je treba jeste zaslehat tuk,nebo maslo,aby jste meli pomerne slusny krem…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz