Recept Napoleonovy řezy

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Napoleonovy řezy

Postup

Listové těsto necháme při pokojové teplotě rozmrazit. Poté ho vyválíme tak, abychom měli 4 stejně velké díly, které se nám vejdou na plech. Na několika místech je propícháme vidličkou, vložíme do trouby a pečeme asi 10 - 12 minut při 200 - 220 stupních v el. troubě. Upečené pláty necháme vychladnout. Na náplň připravíme puding dle návodu na obalu - ale pouze ze 400 ml mléka a s vanilinovým cukrem. Jeden plát listového těsta položíme na obdélníkový dortový podnos, potřeme jej 1/3 krému, položíme druhý plát, potřeme ho polovinou zbývajícího krému, položíme třetí plát, který potřeme zbytkem krému a položíme poslední plát. Mírně přitiskneme. Na potření smícháme meruňkovou marmeládu s vodou a necháme v hrnci přejít varem. Směsí potřeme povrch koláče a necháme krátce zaschnout. Z moučkového cukru a vody umícháme hustou polévu a potřeme ji povrch koláče. Polevu necháme ztuhnout. Pláty listového těsta necháme před pečením trochu odpočinout, lépe si pak udrží tvar. Chceme-li dosáhnout výraznější ovocné chuti, nahradíme při přípravě pudinku část mléka ovocnou šťávou.

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 08.11.02 vloženo
  • 16724x zobrazeno

Ingredience

  • Korpus:
  • 300 g zmrazeného listového těsta
  • Náplň:
  • 1 puding s vanilkovou příchutí (Dr. Oetker)
  • 400 ml mléka
  • 50 g cukru krupice
  • 1 vanilinový cukr (Dr.Oetker)
  • Na potření:
  • 2 polévkové lžíce meruňkové marmelády
  • 1 polévková lžíce vody
  • Na polevu:
  • 100 g cukru moučka
  • 1 lžíce vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Katka T. 9.6.13 14:57

trochu špatně se válí těsto, ale výsledek stojí za to! :)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Napoleonovy řezy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Napoleonovy řezy

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Napoleonovy řezy

Originál recept i se stejným obrázkem naleznete v loňském receptáři Dr. Oetera

  • sešítek formát A5 inzerují v něm jejich druhy pudingů a krémů. Poslední sešítek je na zavařování s jejich výrobky Pikant fix.
Pampeliska191
1075 příspěvků 18.11.02 12:06
Ten krem neni spatne napsan.

Tento recept delam jiz ponekolikate a nikdy jsem do naplne nedavala maslo ani tuk, protoze rezy jsou ze ctyr vrstev listoveho testa a se ztuhnutym tukem by se i hure krajely. Pokud si myslis, ze tam musi byt maslo nebo tuk, tak si ho tam klidne dej. Kazdemu chutna neco jineho. Mam asi 4 recepty na tyto rezy, ale ani v jednom neni uvedeny zadny tuk ani maslo do naplne.

Brabec
7 příspěvků 18.11.02 08:45
Ten krem je spatne napsan

do vychladleho uvareneho pudinku je treba jeste zaslehat tuk,nebo maslo,aby jste meli pomerne slusny krem…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Cibulačka Cibulačka
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz