Recept Ňamina pro dietáře a la Translylvania

ahas-ver Rumuská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Čerstvou kachní krev, nejlépe však husí vložíme do rendlíku a dobře promícháme. Přidáme majoránku, se solí utřené stroužky česneku, nadrobno nasekané býčí žlázy, vejce a mouku, zpracujeme mícháním v těstovitou hmotu ze které vytvoříme lžící jakési knedlíky. Ty pak mrskneme na pekáč, důkladně podlijeme sádlem a pečeme, až nás charakteristická vůně upozorní, že pokrm "zraje". To vše trvá asi 40 minut, nezapomínejme "knedlíky" v pekáči kontrolovat a neustále obracet, pečení by nemělo být intenzivní. Podáváme s brambory, sypanými kaviárem a s chřestovou oblohou nebo vyhodíme.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností

Nahlásit recept

  • 04.01.08 vloženo
  • 8466x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 1/4 l. kachní nebo husí krve, 600 g býčích žláz, volská oka (nebo oči), palička česneku, svazek chřestu, černý kaviár nejlépe z jesetera, sádlo, brambory, kudrnka, smetana, majoránka, vejce (od našeho strejce), hrubá mouka - 15 dkg

Doporučená příloha

  • brambory,

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ňamina pro dietáře a la Translylvania

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Kuře na medu Kuře na medu
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz