Recept Naložený guláš

spiser Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Maso nakrájejte na kostky a dejte je do hrnce. Polévku rozmíchejte se smetanou, maso tímto zalejte a dejte pres noc do chladnicky. Duste v troube pri 180-200 st. C asi 2 hodiny az je maso mekké.

Recept je z kategorií: Směsi mas

Nahlásit recept

  • 24.11.08 vloženo
  • 14347x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 500 g hovezího masa
  • 500 g veprového masa
  • 2 sácky cibulové polévky à 50 g
  • 500 ml smetany

Doporučená příloha

  • Knedlík, testoviny, rýze.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Naložený guláš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Naložený guláš

lydia
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš.

Dorsch, mě moje maminka chtěla naučit vařit, ale já jsem nechtěla. Teď už vařit umím, ale na maso se také někdy raději zeptám řezníka:-).
Proti polévkám v sáčku nic nemám, kdo je chce jíst, ať je jí. I já mám ve své špíži obyčejně 2 sáčky, co kdyby náhodou. Jenom si myslím, že právě tyto instantní výrobky se používají na to, aby byla jídla velmi rychle připravená, ale ne na guláš, který se stejně 2 hodiny v troubě vaří nebo peče..
Spiser, nemám určitě nic proti němcům, máme tam velmi mnoho příbuzenstva a přátel. Ale když něco němci nazývají guláš, tak v tom opravdu guláš být nemusí.

dorsch
54 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš.

Milá děvčat, vaše maminky vás měly víc učit vařit, vaše diskuse o kusu masa je smutná, ten recept ještě smutnější…

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš.-bono

chudák Lízinka, ta si musela myslet o úchylných starých pánech…

Překvapuje mne děvčata, že jste neslyšela označení tohoto druhu masa. Bono, vždyť jsme zhruba stejně mladé. Schválně jsem otevřela Řeznickou kuchařku z r.1989 a objevila, že na krávě najdeme i „husičku“. Je to v místech, kde lidé mají loketní jamku. A to „péro“ bych hledala zhruba tam, kde končí krk a začínají záda a používá se na pečení, dušení, guláše, vaření a mletí.

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš.-Aničko,

dala jsem 250 ml šlehačky. Ale dělala jsem z poloviny množství.
I barvu to mělo takovou skoro-gulášovou, prostě hnědou… Fakt dobré. B.

anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš,Bona,

dala si 500 ml šľahačky, alebo smotanu na varenie?

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš.

Ježiš, koukám, že jsem v minulém příspěvku napsala Poděbrady s malým pé. Omlouvám se, včera večer samý to překlep…:-)

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš.-Jane,

tak podle mě a mojí rodiny je to báječné jídlo. Já chválím dvakrát, poprvé za jednoduchou přípravu, podruhé za výbornou chuť. Rozhodla jsem se, že vyzkouším i jiné druhy polévek a mas…:-)

Použila jsem na zkoušku půl kila hovězího masa (to péro), 250 ml šlehačky a jednu cibulovou polévku (má 39 g). Pekla jsem dvě hodiny, promíchla tak jednou za 20-30 minut. Toť vše a výsledek skvělý.
Talže kdo neodmítáte instantní potraviny, vyzkoušejte.
A Jane, ještě jednou díky. B.

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš.

Nene, vůbec. To je prostě řezník, jakého si představíš, když se řekne „řezník“. Obrovský kus chlapa, tmavé prošedivělé vlasy, dobrotivý výraz ( :-)), mezi padesáti šedesáti a i ty kostičkované kalhoty nosí… Poradí, poučí (mile), podebatí… Jeho masna je malinká, dobře zásobená a váží si zákazníků. Uzeninky dá ochutnat (tam někde je původ mé obliby tyrolského špeku a slané sušené šunčičky), prostě člověk na svém místě. Kdo to zná na Vinohradech u Jiřího z poděbrad, možná ví, o kom mluvím…:-)
O to lepší byla Lízinky průpovídka…:-)

K receptu: Naloženo s cibulovou polévkou Maggi, ozvu se brzy.

caramilla
71 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš.

A ani se nechichotal pod vousy? To, že se tak nějaký kus masa jmenuje, jsem fakt nikdy neslyšela, ale já maso moc nekupuju. Je to pro mě tedy alespoň dobrá vědomost pro příští nákupy, tož díky:-)

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš.-caramillko,

ale to je fakt název pro nějaký kus hovězího masa. Už jsem to slyšela, opravdu. On nebyl vulgární, ani nijak dvojsmyslný. To jen Líza to pochopila jinak…:-)

caramilla
71 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš - bona

:-)))
Fakt dobrá historka, já jen nevím, jak bych se na toho řezníka po takové průpovídce tvářila… Asi bych zrudla vzteky nebo rozpaky:-)))

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš.

Tak teda něco pro pobavení… Dnes jsem na toto jídlo kupovala hovězí maso na guláš, řezník mi ukázal pěkný kousek, kývla jsem mu na to a po mojí otázce, jestli je to kližka, odpověděl: „Ne, to je kus péra, bude to dřív měkký.“ Masu moc nerozumím, tak jsem to vzala tak, že on je odborník a dál to neřešila.
Vyšly jsme z Eliškou z obchodu (připomenu, že je jí osm a nikdy, ale skutečně nikdy doma nemluvíme vulgárně - nakonec ani jinde) a … „Mami, jak to myslel… kus péra? Jako tamtoho?“ ukázala do rozkroku…:-)) Naprosto mě odbourala, přinutila k přemýšlení, jak se asi vyjadřují dnešní třeťáci a donutila k blábolení stylem, že „svíčková taky není ze svíček…“ :-)))

peon11
14 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš.

Vždycky jsem si myslel, že jídlo je potěšení. Něco příjemnýho. Ale tolik závisti, pomluv a konkurenčního boje se hned tak někde nenajde.

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš.

Jeník je z toho asi auf, holky tak to tak neřešte. Hele já si klidně něco „pytlíkovýho“ někdy dám a havča miluje třeba takové „hovězí na divoko z plechu“ … a, že tam toho musí být. Jenomže mu to evokuje dovču za totáče a to pod stanem na Berounce nebo u rybníka Dřevo v Jižních Čechách. A víte, že to byla krása a co teprve „Bikáva“ jézus … tu jsem mohla po lžících.
Tak bych řekla, že do toho můžu mluvit … já toho v sobě mám a ta pár dní se budu chlubit ,že jsem babka penzička héč. To byla sranda, ale i tak Vás všechny zdravím......

goralka
273 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš.

jéj, pred pár rokmi prišli do módy hrnčekové polievky a prefrčal tento recept na kuracie krídelka so šampiónovou, alebo brokolicovou polievkou a smotanou. Všetci skúšali a bolo to dobréé! Vďaka za pripomenutie, možno vyskúšam aj bravčové. :o))

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš.

Ajaj, teď jsem popojela výš a zjistila jsem, že jde o hovězí… Nesuďte mě přísně :-)).
Jane, jaké maso mám koupit? Mám v mrazáku falešnou svíčkovou, šlo by to? Nebo kližku? Poraď, prosím, jestli Tě ta diskuze ještě neodradila…:-))

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš.

Teda chudák Janík Spiserů, že jsme se mu tady ale rozkecaly… Ale jak znám jeho shovívavost, tiše se baví, zatímco my se bavíme „nahlas“…:-)
Já tenhle recept rozhodně zkusím a pochopitelně se ozvu, jak to chutnalo. Rozepíšu podrobně reakce celé rodinky. Zítra nakládám. B.

mrtvola
1394 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš.

A když to vydržím dostatečně dlouho, třeba budu i babička ;)

mrtvola
1394 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš.

Boni, ale představ si, když nám to chutná a ještě jsme in!

anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš.

Budeš in na 100%!
Babička A.

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš.

Nemusíme být in, stačí, že nám prostě chutná…:-)

mrtvola
1394 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš.

A fakt myslíš, že pak budu in???

anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš,mrtvolko,

u nás sa hovorí, čo Ťa nezabije, Ťa posilní…

mrtvola
1394 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš. Alis -

ovšééém, to je významné vylepšení :p

mrtvola
1394 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš.

Čínský polífky můžu, občas, ale pytlíkový mi teda fakt nic neříkaj.

Alis
2617 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš, milí členové klubu...

chrstněte do ní aspoň střik portského, shery nebo bordeaux, jinak jste totál out :-)))))))

anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš.

…a ja som sa bála, že ma tu roztrháte…je skoro pol jedenástej, idem dať vodu do kanvice, dnes to bude krevetová!

caramilla
71 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: čínská polévka

Uaaa, hlásím se do klubu čínských nudls - aneb i labužníci mají své dny:-)

Alis
2617 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš, Caramila...

to je prostě neoddiskutovatelný fakt - my labužníci jsme prostě třeskutě inspirativní :-)))

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš. - Aní,

taky si ji občas dám. Labužník sem-labužník tam. :-)

anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš.

…a ja som včera čítala článok, že naraz by som musela zjesť štvrť kila Vegety, aby mi ublížila. Tak som hneď dostala chuť na čínsku polievku zo sáčku!)Labužník sem-labužník tam.

caramilla
71 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš.

A já se například dnes dozvěděla, že existuje cibulová polévka v pytlíku!:-)
Recept mi prijde zajimavy, jednoduchy a nalozeni masa me laka vyzkouset.

Vetsinou se vyhybam vyrobkum s glutamatem a konzervanty, nicmene od manzela chemika vim, ze jsou to pro organizmus jen minimalne skodlive latky a je v soucasne dobe modou se „Ecek“ bat. Ja to sice sleduju s usmevem (takove ty zarucene eckove seznamy), ale na druhou stranu je dobre, ze se producenti uci vyrabet potraviny bez nekterych tehle latek. Na druhou stranu, nektere konzervanty chrani potraviny napr. pred plisnemi, ktere jsou obecne skodlivejsi nez ty konzervanty samy:-)
A myslim, ze ten, kdo je v pohode a neboji se toho, co ji, je zdravejsi nez ten, kdo se boji. Dokonce se v soucasne dobe objevuje nova nemoc podobna napr. anorexii - a to ortorexie (porucha prijmu potravy v tom smyslu, ze se bojim jist neco skodliveho, nebio atp.). Nemyslim teda, ze tady tim nekdo trpi!!!:-)

A pouzit vlastni uvarenou cibulovou polevku je perfektni napad!
Diky za recept i zajimavou - ac bourlivou - diskusi, je inspirativni.

mrtvola
1394 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš.

No, ono zas jsou lidi, co vidí rudě, když potkaj umrlce. Když holt někdo nesnese ani slušně vyjádřený názor, tak je potřeba mu to naservírovat po lopatě.
Milý spiser, to že nemám ráda pytlíkový polífky a slušně tě žádám o skladbu koření přeci neznamená, že by ses musel vyjadřovat k mému životnímu stylu, že. Co se tvé zcestovalosti dotejče, nijak ji nezpochybňuji neb mi do ní nic není, ale pokud jde o hysterické chytání se za hlavu - doporučovala bych ti zrcadlo.
Rachel, děvěčko, napřed si zjisti, o čem je řeč, aby ses pak nerozčilovala na špatném hrobě. Myslím, že spíš ty si musíš za každou cenu rejpnout do mne a nedochází ti, že se ti ten pros proboří ;)

Alis
2617 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš.

Tuhle jsem se účastnila debaty, čím se značí guláš, ragú, perkelt, soté a sos… jediné, co se nedalo na netu ověřit, bylo sauteau… dokázal by mi to někdo odborně vysvětlit?

Labužník Rachel02
234 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš.

Pardon, „pörkölt“ samozřejmě, teď jsem se totiž poučila i jak se to píše ;)

Labužník Rachel02
234 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš. -alis

Tak v tom případě nejsi exot ale světaznalá kuchařka. Ale upřímně, většina Čechů guláš zahušťuje a pörkelt zná jen jako název konkrétní jedné verze…

a pro úplnost ještě ragout: http://en.wikipedia.org/wiki/Ragout

Alis
2617 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš, Rachel...

jsem exot všech exotů - když vařím guláš, vařím nezahuštěnou verzi, když perkelt, zahušťuji moukou a smetanou… Uvažuji, jestli nemám doplnit článek ve wikipedii :-)))))

Labužník Rachel02
234 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš.

no a k pörköltu toto: http://en.wikipedia.org/…B6rk%C3%B6lt …ovšem, žel nejsrozumitelnějším jazykem tam byla angličtina. Maďarsky Vám to se m dávat nebudu… ani já bych tomu nerozuměla…

Labužník Rachel02
234 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš.
Labužník Rachel02
234 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš. - alis

Možná, že ty ano ;)

Alis
2617 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš, Rachel...

já bych řekla, že to, co maďaři podávají jako perkelt, podáváme my jako perkelt :-))) (Nic ve zlém, ale já to tak podávám a tudíž tak cítím)

Labužník Rachel02
234 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš.

Spiser a další mají pravdu. Pod pojmem guláš vidí každá jazyková skupina něco jiného a Maďaři onu zde zmíněnou polévku. To, co my v ČR nazýváme gulášem je v Maďarsku pörkelt (nejsem si jistá, zda to píšu správně, maďarština není zrovna můj pracovní jazyk) … …jenže ona si mrtvola prostě musí rejpnout, kde to jde, že? ;)

Roomanka
205 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš. - :-))

A je to. :-)))

Alis
2617 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš, Terrinko...

maglajs je blázinec a např. zmatek (aspoň pro mě), pokud by někdo můj recept označil za maglajs, zamyslela bych se nad tím, jestli jsem nepoužila moc nesourodých surovin… majda (zase- aspoň pro mě a mé okolí zcela určitě) je omáčka, omajda, majda… tudíž tady bych se zamýšlela jiným směrem… třeba, že se někomu zdá zbytečné dávat do omáčky víno nebo chipsy… toť vše, nepovažovala bych to za hanobení… A zamýšlet se? Proč ne? Vždyť od toho tu tato rubrika přece je, ne? Podívej: Vyzkoušeli jste tento recept? chybí mu podle Vás něco? něco byste přidali? nebo ubrali? jakpak Vám chutnalo?
Bona by vyzkoušela, někdo jiný by ke Spiserově receptu něco přidal, někdo ubral, někdo říká vlastní názor… Myslím, že každý dospělý člověk má dost síly snést kritiku ke svému receptu, stejně jako se žádný nezblázní a nenafoukne pýchou, pokud mu ho někdo pochválí. To je zase můj názor :-)

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš.-spiser

Jene, to máš úplnou pravdu! Maďarský guláš, myšleno ten pravý je opravdu silná a dost ostrá polévka, proto mám raději ten náš.
Jinak je lepší, než slovně hanobit (maglajs ap.)a odmítat recept, je tak lehké uvařit něco jiného co komu chutná a např. tento racept úplně přejít a raději nereagovat. Jsou tu totiž labužníci, kteří to rádi vyzkouší- já teda určitě vyzkouším, docela se mi to líbí!
Janíčku zdravím do DK! T.

spiser
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš. Mrtvola.

Toto jídlo se nazývá gulás v celém Nemecku a název jen proto, ze podle Tebe je to spís ragout, menit nebudu.
Podle Tvého komentáre mám dojem, ze patrís k tem lidem, kterým vubec nevadí ze kazdý den dýchají znecistený vzduch, ze konzumují kupované suroviny jako maso, ryby, drubez které jsou plné závadných látek, zbytku antibiotik atd. - a to jim nevadí - ale jakmile vidí, ze neco obsahuje „E xyz“, tak se hystericky chytají za hlavu.
Nevím co je pro Tebe predstava madarského guláse. Sám jsem v Madarsku nejaký ten gulás snedl, samozrejme jsem se zajímal o recepty a mohu Ti ríct, ze skutecný madarský gulás je spís polévka nez ten gulás, který se delá v Cesku.
A pokud se týká „parametru“ o kterých se zminujes, tak mi laskave napis, jaké „parametry“ podle Tebe má madarský gulás splnovat. To abych, az pujdu zase zde v Kodani do madarského klubu, to mohl se zde zijícími Madary prodiskutovat.
A pokud nemuzes susené polotovary, potom je to jedoduché: nejez je! Je spousta lidí kterí to ci ono nejí.

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš.

Mně se to docela líbí. Mám tu jednu pytlíkovou cibulačku, je od Maggi a bez glutamanu. Ani éčka jsem ve složení nenašla, jen ztužený rostlinný tuk.
Asi vyzkouším, jen co dokoupím polévky. Jedna má jen 39 g. Koření v ní není žádné (jen cibule, česnek, šrob, sůl, kvasničný extrakt, cukr, olej, kyselina citrónová).
Gulášem bych to také nenezývala…

mrtvola
1394 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš.

Nebylo by tedy jednodušší, naložit maso do smetany s cibulí a kořením než používat pytlíkovou polévku, která obsahuje vetšinou i glutaman a různá tzv. „éčka“?
Nehledě k tomu, že složení koření nemusí být u všech pytlíkových polévek stejné, bezpochyby se bude lišit od výrobce k výrobci. Možná, kdybys to koření vyjmenoval? Třeba pro nás, co nemusíme sušené polotovary? Díky.
Nechci rejpat, ale myslím, že bych pro tohle jídlou zvolila označení ragout, spíš než guláš. Přeci jenom guláš je slovo maďarské, a tak by výsledný pokrm měl, alespoň v některém z parametrů, naplňovat maďarskou představu guláše. Ale to je jen můj privátní názor.

lydia
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš.

Spiser možná ta u vás, ale nevadí, důležité je, že chutná. Já si cibulovou polévku raději uvařím sama.

spiser
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Naložený guláš. Lydia.

Samozrejme ze jsem se díval co polévka obsahuje. Krome cibule obsahuje korení, bylinky a cesnek. Stací?

Vložit nový komentář
Stránka:  1 2 Další »

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Tatranské kuře Tatranské kuře
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz