Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Housku namocte do vody.
Z kapusty/zelí odstrante vnejsí listy. Hlávku prekrojte, krátce ji
blansírujte ve varící vode a rozdelte ji na listy. Velké listy dejte
stranou, ostatní, bez kostálu, nakrájejte na kosticky.
Maso smíchejte s cibulí nakrájenou na kosticky, vejcem, vymackanou houskou a
ochutte je solí a peprem. Nyní do smesi vmíchejte nakrájenou kapustu/zelí a
opet dochutte solí a peprem.
Nákypovou/bábovkovou formu vymazte máslem, vylozte ji velkými odlozenými
kapustovými/zelnými listy a formu opatrne naplnte masovou smesí. Formu
zakryjte poklickou a dejte ji do primerené velkého hrnce. Hrnec naplnte vodou
tak, aby v nem forma s masem skoro plavala ale stále mela dotyk se dnem
hrnce. Hrnec nesmí být prílis velký aby v nem forma „netancovala“
dokola.
Varte 15 minut, odstrante poklicku, formu vyjmete z hrnce, opatrne z ní
odlejte stávu a nákyp vyklopte na podnos.
Stáva se dá pouzít tak jak je nebo de dá zahustit trochou maizeny, dá se do
ni pridat smetana a pod.
Recept je z kategorií: Mleté maso
Varené brambory.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Spisere, další tvůj recept, který zasluhuje pochvalu.