Recept Nákyp s játry-alebo nádivka na celý plech-obyčajná

(Hodnoceno 2x) anickav Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Nákyp s játry-alebo nádivka na celý plech-obyčajná

Postup

Včerajšiu veku nakrájame na kocky, zalejeme mliekom s rozšľahanými žĺtkami, soľou, necháme odstáť. Na cibuli podusíme na kúsky pokrájanú pečeň, okoreníme čiernym korením, oleja dávame viac ako obyčajne, aby nákyp nebol suchý. Po miernom vychladnutí zmiešame dokopy s predchádzajúcou zmesou, petržlenovou vňaťou a opatrne pridáme sneh. Plech-väčší pekáč vymastíme, vysypeme strúhankou, rozotrieme a upečieme. Je to lacné, chutí teplé i studené a hlavne je to rýchlovka. Zdroj-nejaký časopis Tak isto robím hubový nákyp, vtedy použijem dusené huby čerstvé, v zime aj sušené.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností

Nahlásit recept

  • 19.03.06 vloženo
  • 11420x zobrazeno

Ingredience

  • 0,5 kg kuracej pečienky
  • 2 ks sendvič-veka asi po 400 g
  • mlieko podľa potreby
  • 5 žĺtkov
  • 5 bielkov-sneh
  • 1 cibuľa
  • olej
  • soľ
  • č. korenie
  • petržlenová vňať

Doporučená příloha

  • šalát z kys. zelí možno i pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

bakaOtylka 3.2.14 16:16

Chutnalo všem.

Odkaz na uvaření

casino 27.7.13 23:48

.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Nákyp s játry-alebo nádivka na celý plech-obyčajná

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Nákyp s játry-alebo nádivka na celý plech-obyčajná

bakaOtylka
1 příspěvek 3.2.14 16:07

Nádivku jsem dělala z toustových chlebů (dvoje balení) a byl jí plný plech s vyšším okrajem. Ještě ani nevychladla a pomalu mizela..na večeři musím něco vymyslet. :cert:

Příspěvek upraven 03.02.14 v 16:09

casino
4498 příspěvků 28.7.13 00:36
Toto dělám vždy od oka...

… ale když jsem po nakrájení deseti zítřejších rohlíků viděl v míse tu hromadu kostiček, tak jsem vyměkl a osm dalších rohlíků, podle receptu původně určených do nádivky, jsem deponoval v mrazáku…
Do nádivky jsem zakomponoval v lednici zapomenutou striptýzku, navíc přihodil špetku voňavého koření a nádivku jsem zabalil do vepřové „síťky“, protože takový krocan kterého bych jí vycpal se ještě nenarodil :mrgreen:
Snad mi nebude vyčteno, že jsem nedodržel recept a neudělal to naplacato na celý plech, ale vidíte sami na druhém obrázku, že i tak je toho na celý plech :)
Ano, pokud se dodrží množství pečiva, pak je název receptu pravdivý a nádivka („obyčajná“) podávaná jen se salátem je i tak určitě „maso“. :palec:
U nás jsme k nádivce zvyklí ve ffšední den na vařené a ve sffátek na dušené brambory

Dadooa
268 příspěvků 28.7.13 00:11

Proc fotis jidlo, kdyz nechces, aby bylo poradne videt?
Neslo tu nadivku otocit obracene, smerem k nam, aby byla videt na rezu..?
Nebyval jsi blondak?? :-D :mrgreen:

Machnacanka
194 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nákyp s játry-alebo nádivka na celý plech-obyčajná

Toto robievam aj ja aj s kuracou pečiankou aj ten s hríbami. Je to naozaj super. A ja to dám na 10 minut ro mikrovlnky a asi 10 minut kvoli farbe dopečiem v rúre.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Ořechový koláč Ořechový koláč
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz