Recept Nakládaný pstruh

Béďa Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Olej dome do kastrólku, dáme do něho nasekaný česnek, koření, a na kolečka nakrájenou mrkev a mírně popražíme. Do chládnoucího oleje přidáme nakrájenou cibulia necháme vychladnout. Ryby vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na menší proužky. Cintron nakrájíme na tenké kolečka a uděláme půlměsíčky. Přidáme k masu, okyselíme octem, osolíme a důkladně promícháme. Necháme chvilku uležet a zalejeme vychladlým olejem se zeleninou a a opět promícháme. Necháme uležet minimálně do druhého dne ( A radši okolí nic nezdělovat aby se mělo co uležet).

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 02.06.05 vloženo
  • 10777x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Ingredience

  • 2 pstruhy ( jinak jakékoliv rybí maso ), 2 dcl oleje, jeden citrón, 2 mladé cibulky, menší mrkev, 3 stroučky česneku, 3 lžíce octa, sůl, vegeta, 10 kuliček pepře a nového koření.

Doporučená příloha

  • Bílé pečivo, čerstvá zelenina a bílé vínko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nakládaný pstruh

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Nakládaný pstruh

Ivo
1045 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nakládaný pstruh

Papajo, já ti nevím, možná se mýlím, ale soudil bych, že tento recept nebude o přípravě pstruha ke grilování, ale něco jako naložená ryba v kyselém nálevu.

Nicméně, máš štěstí, že jdu zrovna kolem. Minulý víkend jsem měl rybí mánii a dělali jsme na roštu makrely a připletli se mi tam tři pstruzi. Když jsem zjistil, jak obrovský rozdíl v chuti byl mezi těmi rybkami (pstruh to vyhrál minimálně o tři délky ocasní ploutve), tak příště oželím těch pár kaček cenového rozdílu a půjdu rovnou do pstruhů. Naložili jsme je na půl dne do směsi oleje s různými druhy koření, česneku a cibule. Jen se mi zdá zbytečné je trápit v alobalu. Je to tak křehké maso, že i na mírném žáru jsou hotoví za pár minut. I zde se nabízí obrovský prostor pro experiment.

Papaja
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Nakládaný pstruh

To je dobrý nápad! Zrovna v sobotu se chystám na pečení pstruha v alobalu (venku na grilu :-) a stále hledám inspiraci, jak a jestli vůbec rybu nakládat.....to by šlo použít - myslím ten olej se zeleninou, nechat 24 hodin, rybičku v tom druhý den ráno otočit..............Tohle teda musím vyzkoušet!
Díky :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Koláč bez vajec s tvarohem

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Hruškový koláč Hruškový koláč
Jahodový pohár Jahodový pohár
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz