Recept Nakládaný lilek se sýrem feta

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Lilky nakrájíme podélně na slabé plátky, vložíme do síta, posypeme solí a přikryjeme potravinovou fólií. Síto vložíme do mísy a dáme přes noc do ledničky. Lilky osušíme (tekutinu, kterou vypotily, vylijeme). Ve velké pánvi uvedeme k varu vinný ocet, naředěný stejným množstvím (60 ml) vody, vložíme plátky lilků a povaříme 3-4 minuty. (Na pánev se pravděpodobně nevejdou všechny lilky, proto postup opakujeme.) Oblanšírované lilky osušíme, potřeme olejem a opečeme je na suché pánvi asi dvě minuty z každé strany. Střídavě se sýrem, nakrájeným na kostky, je naplníme do šroubovacích zavařovacích sklenic. Pánev vytřeme papírovou utěrkou a rozpálíme v ní zbylý olej, do kterého jsme vmíchali chilli, provensálské koření a pepř. Olejovou směs zahřejeme (nevaříme) a nalijeme do sklenic. Sklenice uzavřeme a obsah necháme vychladnout. Lze konzumovat vzápětí po vychladnutí.

Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny

Nahlásit recept

  • 04.06.07 vloženo
  • 5618x zobrazeno

Ingredience

  • 3 velké lilky
  • 180 g mořské soli
  • 60 ml červeného vinného octa
  • 200 ml olivového oleje
  • 100 g fety nebo přes noc namočeného balkánského sýra
  • 1 lžička sušených provensálských bylinek
  • 1/2 lžičky chilli
  • 1 lžička celého pepře

Doporučená příloha

  • bílé pečivo (ti zhýralejší si ugrilují masíčko :-))

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nakládaný lilek se sýrem feta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
HelcaK
960 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nakládaný lilek se sýrem

vystretý: natažený, vzpřímený

svato
1421 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nakládaný lilek se sýrem

Už je v obľúbených a v dohľadnej dobe ho vyskúšam (slintám už teraz).

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nakládaný lilek se sýrem-cofola,

já bohužel přesně nevím, co je to vystretý…
Jinak do sklenice dáš lilek jednoduše, vždyť před tím se „potí“, vaří a smaží, takže je ohebný. Snad jsem odpověděla na to, na co se ptáš. Hezký den Bona

cofola
71 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nakládaný lilek se sýrem

Drobná technická otázočka. Keď baklažán nakrájam na plátky, ako ho naplním do pohára, predpokladám poháre 0,7? Nebude vadiť, že nebude vystretý?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz