Recept Nakládaný hermelín (dárek od plotny)

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na mírném ohni necháme v oleji rozpustit cukr, Pikant fix a ocet. Až se cukr rozpustí, stáhneme směs z plotny a necháme vychladnout. Sýr nakrájíme na kostky a narovnáme do sklenic případně proložíme olivami, česnekem, cibulí apod. a zalijeme nálevem. Sklenice uzavřeme a asi 5 dní necháme uležet na chladném a tmavém místě. *Použití:* Naložený hermelín používáme jako pikantní chuťovku k vínu či k pivu, může být i součástí studených mís nebo jako příloha k masitým pokrmům. *A takto uděláme hezký dárek:* Sklenici dobře uzavřeme, po obvodu zavážeme stužku, ke které připojíme jmenovku. Na sklenici nalepíme větší etiketu s uvedením obsahu. *Hodnoty ve 100 g: 1174 kJ / 280 kcal* Čerpáno z Receptáře Dr.Oetkera (č. 11).

Recept je z kategorií: Nakládaný hermelín

Nahlásit recept

  • 08.04.05 vloženo
  • 37724x zobrazeno

Ingredience

  • *Na 2 sklenice po 500 ml:*
  • 250 ml oleje
  • 1 PL cukru
  • 1 KL Pikant fixu pikantního Dr.Oetker
  • 3 PL octa (8%)
  • 3 hermelíny à 150 g
  • případně olivy, cibule, česnek, kapie apod.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nakládaný hermelín (dárek od plotny)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Nakládaný hermelín (dárek od plotny)

viktorka11
194 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nakládaný hermelín (pro Gabiku)

nenasla jsem v delvite ten Pikant fix…meli akorat deko a neco jaka Naka ke sterilizaci, coz je asi jen varianta deka…myslite, ze to muzu pouzit misto Pikant fixu? nebo mate jiny navrh cim to nahradit??? dekuji

mamka1212
5 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nakládaný hermelín (pro Gabiku)

vynikající, nemá to chybu

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nakládaný hermelín (pro Gabiku)

Ten recept mám odzkoušený, je výborný. Hermelíny prokládáme na kolečka nakrájeným česnekem a červenou cibilí. Byla by dobrá i kapie.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz