Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bento Vietnamská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kapusta sa naklada po celom svete nie len v Europe, znama je korejska feferonkova verzia "kimci" ale su aj menej zname verzie ako vietnamska Dua Chua. Babi, tak tu je moj prispevok z Vietnamu aj na Bah Mi ale aj ako priloha k masu.
1-Toto je velmi jednoduchy recept do ladnicky na chrumkavu kapustu. Kapustu nakrajame na pasy na hrubo (ziadne struhanie ako u nas doma) vykrojime hlub. Cibulu nakrajame na kolecka aj mrkvu a jarnu cibulku na vacsie kusky cca 2 cm, pridame strucik cesnaku a kusok celeho zazvoru. 2-Z octu vody, cukru a soli si uvarime nalev, premiesame pokial sa nam cukor nerozpusti a dame ochladnut. 3-Do misky dame na hrubo nakrajanu zeleninu a zalejeme nalevom pripadne zatazime (u nas v teple nechame cca. minimalne 6 hodin vonku) a potom presunieme do ladnicky do flias a mame vietnamsku calamadu Dua Chua na rychlu konzumaciu.
Recept je z kategorií: Saláty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Nakládané zelí Dua Chua
5068 příspěvků 5.2.11 10:53
Bento, vy sa mate…vravis omacku a viacej skorice
nevadiii.. som robila svieckovu s ryzou
predvcerom
…ryza nutnost z lenivosti , ale dobree to bolo


Pekny den
jolana, ale ano aj zajtra bude tradicna ako moja mama robi fazulkova kysla … no ale
bude „trosku pomenena“ takze
bude viac kopru a mozno trosku cerstveho chilli a namiesto octu dame limetku.
) ale pivo Kozel maju to je hlavne.A tiez tam
varili vcera rajcatovu omacky s houskovym knedlikom…asi su tiez uz dlho vonku
lebo ta skorica mi tam vadila 
PS:
Tu kde byvam na konci sveta , sem tam chodim do Ceskoslovenskeho klubu ( tu este nezbadali ze sa daco stalo
5068 příspěvků 4.2.11 16:59
To su mi veci
tak ako kopec veci v azijskej kuchyni nemozem
(okrem toho ze o nej nic neviem, ibaze co kde obkukam)tak mozem nakladanu
cinsku kapustu a s feferoncickami a bez rybej omacky
…akurat ze uz asi dva mesiace chodim okolo kopy
cinskej kapusty, pekne zabalenej, kazda osve vo folii, tak odhrniem foliu,
rozhrniem listy trosku a tam durky po chrobacikoch..takze hned je po chuti
..snad sa postasti a ochutnam nalozenu aj podla tohto receptu …Bento, taka
otazka zvedava..varievas aj nase jedla? alebo si si uplne zvykol na tu inaku
azijsku..;)