Recept Nakládané cibulky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Oloupané a omyté cibulky naskládáme do zavařovacích sklenic, proložíme kořením *(bobkový list, pepř, hřebíček, nové koření a bylinky)*, zalijeme horkým nálevem a sterilujeme asi 10 minut při teplotě 80 °C. Hotové otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. *Poznámka:* K nakládání vybíráme malé, přibližně stejně velké cibulky *(ideální je cibule perlovka)*. Snadno je oloupeme, když je asi na 2 minuty zalijeme horkou vodou. Lahodnou chuť dodá sladkokyselému nálevu kopr nebo estragon. Čerpáno z mimořádného vydání časopisu Praktická žena - Bylinková abeceda (2/2001).

Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny

Nahlásit recept

  • 27.02.07 vloženo
  • 24417x zobrazeno

Ingredience

  • 1 l vody
  • 1/4 l octa
  • 120 g pískového cukru
  • 30 g soli
  • - necháme krátce přejít varem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nakládané cibulky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz