Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
hudson Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Rajčata nakrájíme na slabší kolečka. Ta skládáme do sklenic a prokládáme tence nakrájeným česnekem. Každou vrstvu osolíme, opepříme a přidáme listy bazalky. Vše zalijeme olivovým olejem. Nádobu uzavřeme a dáme na 4 dny uležet do lednice. Nakládaná rajčata skvěle chutnají k masovým pečením, ale pochutnáte si na nich i jen s krajíčkem chleba pomazaným máslem.
Recept je z kategorií: Chuťovky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Nakládaná rajčata
2904 příspěvků 26.7.11 15:18
Ja si paradajky (z vlastnej úrody, preto ozaj voňavé) - prekrojené polovičky pečiem pri nízkej teplote v rúre, pokvapkané olejom, osolené, aj štipka cukru, okorenené provensálskym… potom dávam s plátkami cesnaku do malých pohárov a vysterilizujem. Tiež je to chuťovo zaujímavé…v zime milujem so syrom, olivami a topinkami.
predpekam rajcata uz s bylinkama, pokapu olejem a je to hned snedene ! Zkusila jsem tahle, ze byla syrova. Takze ono je to vlastne jedno jak se udelaji, protoze vice ci mene jsou cely rok (nemam latifundie, tudiz nemam ta uzasna na nakladani) a tak neni problem cerstva nebo predpecena na par dni (nez se snedi), nalozit.
A susena kupuju, ta mam vychytana a doma stale.
Musim rict, ze ta predpecena, jak pise zebulon, jsou uzasna a to jich delam vzdy hodne.
Recept je silne variabilni a v kazde fazi silne jedly
5068 příspěvků 26.7.11 14:27
Glamooo, teeda…ja som uz aj maly pohar nalozila.. a bez soli
…ja ten postup necetla, vydedukovala z koment
a surovin a este som si ze teda je viac ludi co rajcata nesoli ako Esmeralda..bo
odkedy Esme prohlasila ze netreba tak nesolim..a vono to jde!..a je to
fajne..akurat ze rajcata musia byt fajnove rajcatove..:)
Jolano, sůl tam je, v postupu
strašně mě honí mlsná..!

Já bych s tím nedělala nic a okamžitě bych to snědla… s čímkoli…
já už chci domůůů
Já bych ta rajčata, než je budu skládat do skleniček, prohnala čtyři hodinky troubou horkou tak devadesát stupňů…:- ). Bude to jiné, ale bude to výrazně trvanlivější.
5068 příspěvků 26.7.11 09:00
..veru..ak sa to zaleje horucim olejom bude to ovela lepsie..chute teplotou prejdu/rozvinu sa ..v kazdom pripade ci uz za studena alebo za horucca to po case zacne kysnut alebo skor plesniviet kedze to je bez soli, pretoze paradajka a ostatne je cerstve plne vody..cize logicky trvanlivost isto iste obmedzena..
Po 4 dnech - skoro stejne jako po dvou. Chapu to jako hodne dobry rajsky salat. Nebo jako ten nakladany lilek , jenze ten je lepsi ! Ale slo by do trochy oleje z toho lilku dat ta rajcata a dalsi priloha, nebo chutovka k jidlu, vyborne.
Z meho pohledu !
588 příspěvků 24.7.11 18:07
Možno ak by si olej zohriala a zaliala horúcim, uzavrela a dala do deky, aby chytilo viečko, tak by Ti vydržali do ďalšej sezóny. Ale určite ukladám medzi obľúbené.
Milá WYDRO, recept jsem zkusila.
Nedala jsem moc oleje.
Po třech dnech jsem obsah skleničky snědla s namazaným chlebem.Bylo to dobré
To, co zbylo ve skleničce jsem čtvrtý den nalila do salátu.A bylo to taky dobré.
dag, myslis se sezerou hned na posezeni , nebo ze se to zkazi ?
Já bych řekla ty čtyři dny v ledničce.
Tak jsou na zkousku nalozena, ochutnavka pristi tyden. Jak dlouho vydrzi v pripade, ze se hned nesnedi ?
hezky to vypada, vyzkousim
skvělé