Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
gaburiatko Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Tento recept mám z časopisu Apetit a kedže som ho tu nenašla, tak
pridávam, pretože naozaj stojí za to Robila som aj so slivkovým lekvárom a boli
úchvatné
Rozdrobené droždie zalejte asi 100 ml mlieka, pridajte 1ČL cukru a premiešajte. Počkajte, až sa objavia bubliny.
Do misy preosejte múku so soľou, pridajte kôru, vanilku a zbytok cukru, žĺtok, vychladnuté maslo a zarobené droždie. Postupne pridávajte zvyšné mlieko a vypracujte mäkké cesto. Poprášte ho múkou a nechajte hodinu kysnúť do dvojnásobných rozmerov.
Mak a mlieko na náplň dajte do hrnca a asi 3 minúty za stáleho miešania varte. Pridajte ostatné ingrediencie.
Cesto rozvaľkajte na 1 cm plát a nakrájajte na 24 štvorčekov (mne vyšlo asi 37 menších). Rozdelte na ne náplň vytvarujte buchty. V pekáči roztopte maslo, buchty v ňom zo všetkých strán obaľte a naskladajte vedľa seba spojom na dol.
Rúru predhrejte na 180 až 200 stupňov. Buchty nechajte v pekáči (ja som mala pekáč 36×25 cm) ešte 15 minút kysnúť a potom dajte do trúby. Po 10 minútach znížte teplotu (ja som dala na 170 stupňov) a buchty 10 až 15 minút dopekejte. Ešte horúce potrite rumom zmiešaným s cukrom a vodou (nie je nutné). Vychladnuté buchty pocukrujte.
Recept je z kategorií: Koláče
čaj, káva
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
740 příspěvků 24.03.13 10:51
No to znie lakavo a zaujimavo, ale asi by ma porazilo plnit tie male buchticky
Ale mozno tomu dam sancu a skusim naplnit 
Ja dukatove buchticky robim tak, ze narobim pasiky, tie dam vedla seba na plech a potom na plechu narezem na male kocky a pierkom namocenym v oleji poprebehujem medzi nimi, aby sa nezlepili. Takze u mna je to rychlovka
Tie maličké dukátové buchtičky plnené tvarohovou plnkou musia byť fantastické…
Gabu, zkus někdy naplnit dukátové buchtičky tvarohovou náplní. Dělám je maličkaté, jedno malé sousto. Můj rekord je půl plechu plněných, zbytek bez náplně. Je to pekelná piplačka, druhou půlku naplnit už chce železnou trpělivost. Ale stojí to za to.
740 příspěvků 22.03.13 16:07
Mas ich krasne

Ja som dnes pre uspech opakovala, robila som vsak tvarohovu napln z 1 tvarohu, 2 PL cukru, jedneho vanilkoveho cukru a zltka s hrozienkami a su vynikajuce
Ta makova napln podla receptu nie je zla, ale tvarohove a so slivkovym lekavrom u mna vedu. Niekedy skusim len cisty mak, bez tych piskot.
Skusim toto cesto pouzit na dukatove buchticky, lebo tie som uz skusala rozne a ani jedny mi nechutili…
…tak dopadl recept opisováním a přepisováním


Paní státní odborné učitelce vaření a domácího hospodaření už je to nejspíš jedno,,, ale prý nějaký potomek se ujal jejího díla, tak aby se necítil poškozen
@gaburiatko
nevím, kdo ten recept pokřivil, ale možná bylo lépe nechat původní název a odkaz na zdroj (Apetit), tak jak jste to měla původně
740 příspěvků 20.03.13 10:47
Ano, mas pravdu, Recept je z kucharky od Marie Sandtnerove
Dakujem za upresnenie - prepisem nazov.
Příspěvek upraven 20.03.13 v 10:48
1 příspěvek 20.03.13 09:20
Tyto buchy jsou opravdu dobré dělala jsem je o víkendu. Recept je však z kuchařky Kniha kuchařských předpisů od Marie Janků-Sandtnerové - Buchty I. Sama redaktorka Apetitu to v úvodu k receptu píše. Jen pro pořádek.