Recept Najlepšie kysnuté buchty podľa Marie Sandtnerové (čerpané z časopisu APETIT) Veg

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Najlepšie kysnuté buchty podľa Marie Sandtnerové (čerpané z časopisu APETIT)

Úvod

Tento recept mám z časopisu Apetit a kedže som ho tu nenašla, tak pridávam, pretože naozaj stojí za to :) Robila som aj so slivkovým lekvárom a boli úchvatné

Postup

Rozdrobené droždie zalejte asi 100 ml mlieka, pridajte 1ČL cukru a premiešajte. Počkajte, až sa objavia bubliny.

Do misy preosejte múku so soľou, pridajte kôru, vanilku a zbytok cukru, žĺtok, vychladnuté maslo a zarobené droždie. Postupne pridávajte zvyšné mlieko a vypracujte mäkké cesto. Poprášte ho múkou a nechajte hodinu kysnúť do dvojnásobných rozmerov.

Mak a mlieko na náplň dajte do hrnca a asi 3 minúty za stáleho miešania varte. Pridajte ostatné ingrediencie.

Cesto rozvaľkajte na 1 cm plát a nakrájajte na 24 štvorčekov (mne vyšlo asi 37 menších). Rozdelte na ne náplň vytvarujte buchty. V pekáči roztopte maslo, buchty v ňom zo všetkých strán obaľte a naskladajte vedľa seba spojom na dol.

Rúru predhrejte na 180 až 200 stupňov. Buchty nechajte v pekáči (ja som mala pekáč 36×25 cm) ešte 15 minút kysnúť a potom dajte do trúby. Po 10 minútach znížte teplotu (ja som dala na 170 stupňov) a buchty 10 až 15 minút dopekejte. Ešte horúce potrite rumom zmiešaným s cukrom a vodou (nie je nutné). Vychladnuté buchty pocukrujte.

Recept je z kategorií: Koláče


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.03.13 vloženo
  • 8556x zobrazeno

Počet porcí

  • 24 porcí

Ingredience

  • CESTO
  • 20 g droždia
  • 200-300 ml mlieka (mne vyšlo 300 ml)
  • 50 g kryštálového cukru
  • 500 g hladkej múky
  • soľ (ja som dala ČL morskej, ale treba o trošku menej, asi pol ČL)
  • kôra z 1 biocitrónu
  • štipka mletej vanilky (nedala som)
  • 60 g rozpusteného masla + asi 50 g na vymazanie pekáčiku
  • 1 žĺtok
  • NA POTRETIE
  • 2 PL rumu
  • 2PL horúcej vody
  • 1 PL práškového cukru
  • práškový cukor na poprášenie buchiet
  • NÁPLŇ
  • 100 g pomletého maku
  • 120 ml mlieka (ja som musela dať viac)
  • 50 g strúhaných alebo pomletých detských piškót
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka škorice
  • trochu citrónovej kôry
  • kryštálový cukor na dochutenie

Doporučená příloha

  • čaj, káva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 22.03.13 15:10

.

Uvaření se již líbí 7 labužníkům
Odkaz na uvaření

gaburiatko 19.03.13 19:32

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Najlepšie kysnuté buchty podľa Marie Sandtnerové (čerpané z časopisu APETIT)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
gaburiatko
739 příspěvků 24.03.13 10:51

No to znie lakavo a zaujimavo, ale asi by ma porazilo plnit tie male buchticky :)
Ja dukatove buchticky robim tak, ze narobim pasiky, tie dam vedla seba na plech a potom na plechu narezem na male kocky a pierkom namocenym v oleji poprebehujem medzi nimi, aby sa nezlepili. Takze u mna je to rychlovka :)Ale mozno tomu dam sancu a skusim naplnit :)

 
Lyduska
339 příspěvků 23.03.13 17:31

Tie maličké dukátové buchtičky plnené tvarohovou plnkou musia byť fantastické…

 
Eja
3787 příspěvků 23.03.13 16:28

Gabu, zkus někdy naplnit dukátové buchtičky tvarohovou náplní. Dělám je maličkaté, jedno malé sousto. Můj rekord je půl plechu plněných, zbytek bez náplně. Je to pekelná piplačka, druhou půlku naplnit už chce železnou trpělivost. Ale stojí to za to. :mavam:

 
gaburiatko
739 příspěvků 22.03.13 16:07
Casino

Mas ich krasne :)
Ja som dnes pre uspech opakovala, robila som vsak tvarohovu napln z 1 tvarohu, 2 PL cukru, jedneho vanilkoveho cukru a zltka s hrozienkami a su vynikajuce :)
Ta makova napln podla receptu nie je zla, ale tvarohove a so slivkovym lekavrom u mna vedu. Niekedy skusim len cisty mak, bez tych piskot.
Skusim toto cesto pouzit na dukatove buchticky, lebo tie som uz skusala rozne a ani jedny mi nechutili…

 
casino
4463 příspěvků 20.03.13 12:06
TICHÁ POŠTA (telefóóón)...

…tak dopadl recept opisováním a přepisováním 8)
Paní státní odborné učitelce vaření a domácího hospodaření už je to nejspíš jedno,,, ale prý nějaký potomek se ujal jejího díla, tak aby se necítil poškozen ;)
@gaburiatko
nevím, kdo ten recept pokřivil, ale možná bylo lépe nechat původní název a odkaz na zdroj (Apetit), tak jak jste to měla původně :)

 
gaburiatko
739 příspěvků 20.03.13 10:47
Myška_ryška

Ano, mas pravdu, Recept je z kucharky od Marie Sandtnerove :) Dakujem za upresnenie - prepisem nazov.

Příspěvek upraven 20.03.13 v 10:48

 
myška_ryška
1 příspěvek 20.03.13 09:20

Tyto buchy jsou opravdu dobré dělala jsem je o víkendu. Recept je však z kuchařky Kniha kuchařských předpisů od Marie Janků-Sandtnerové - Buchty I. Sama redaktorka Apetitu to v úvodu k receptu píše. Jen pro pořádek.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Jahodový pohár Jahodový pohár
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Houbová smaženice Houbová smaženice

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz