Recept Nadýchaný třešňovo-tvarohový koláč

babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Predehrat troubu na 160 stupnu C a mrizku dat do spodni casti trouby. Nachystat si oteviraci formu tak, ze dno se otoci, aby rafek byl naspodu. Vymastit formu a vylozit ji kruhem voskoveho, nebo peciciho papiru a to take stenu formy dlouhym pruhem papiru. V sekacim robote s nozi rozemlet susenky, nebo je vlozit do plastickeho uzaviraciho sacku a susenky na drobecky rozvalet valeckem. Smichat se zmeklym maslem a takto pripravene drobty natlacit na dno formy (dobre se to dela na priklad dnem sklenicky). Formu postavit na plech s okrajem a kolacove dno pect 15 minut do svetle hneda. Mezi tim utrit noze a misu robota a smichat tam tvaroh a kremovy syr dohladka asi 4-5 minut. Je-li nutne, sem tam zastavit motor a sterkou ocistit steny misy. Pridat cukr bez 2 lzic, smetanu, vejce, mouku, vanilku a sul. Napln spojit do hladka. Napln nalit na upecene dno kolace (muze byt vychladle, nebo teple). Naplnenou formu vlozit zpet do trouby a 1 hodinu pect. Stred ma byt taktak pevny. Vypnout troubu a kolac nechat dalsi hodinu v troube stydnout. Potom ho vyndat a nechat ho uplne vychladit na mrizce. Vychladly kolac dat na 3 hodiny do chladnicky, ale muze tam zustat az 2 dny. Pripravit tresne. Na velke panvi smichat tresne se 2 lzicemi cukru. Tresne za chvili pusti stavu. Varit je na vysoke teplote 10-15 minut do te doby, nez vznikne husty sirup. Zalit je stopkou tresnovice, chcete-li. Zchladle tresne, prikryt a uschovat na 2 hodiny v chladnicce, ale mohou tam zustat az 2 dny. Pred podavanim kolac opatrne prenest na misu, odloupnout papir a kolac polit tresnemi. Nejenom ze je to pochoutka, ale kolac pekne vypada a muze se pripradit az 2 dny dopredu.

Recept je z kategorií: Koláče

Nahlásit recept

  • 08.07.10 vloženo
  • 5017x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 3/4 hodiny

Ingredience

  • 160 g sušenek jako jsou Be-be, puvodne grahamovy susenky
  • 60 g zmekleho másla
  • 500 g 1% mekkeho tvarohu
  • 250 g jedno baleni kremoveho syru (Lucina?) pokojove teploty
  • 100 ml kysele smetany
  • 100 g mleteho cukru
  • 4 velka vejce, nebo 5 strednich
  • 2 lzice hladke mouky
  • 1 lzicka praveho vanilkoveho extraktu/vytazku, nebo pravy vanilkovy cukr
  • 1/2 lzicky soli
  • 700 g vypeckovanych tresni, nebo visni (mohou byt zmrazene)
  • stopka tresnovice (nemusi byt)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nadýchaný třešňovo-tvarohový koláč

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Staročeské kotlety

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Cuketové placky Cuketové placky
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz