Recept Nadýchaný lístkový ovocný dort

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Nadýchaný lístkový ovocný dort

Postup

1. Plátky lístkového těsta rozloží­me na pomoučený kuchyňský vál a necháme rozmrazit. Vyválíme tři pláty a pomocí obvodové části rozvírací formy o průměru 26 cm vypichujeme kola. Troubu přede­hřejeme na 200 °C. Plechy vyloží­me pečícím papírem a položíme na ně kola. Ovoce rozmrazíme. 2. Každé kolo potřeme rozšleha­ným bílkem a posypeme lžící cukru s mandlovými lupínky. Každé kolo pečeme asi 15 min. Polevu rozpustíme v 5 lžících rybízové šťá­vy, zbylou šťávu s 1 lžící cukru uve­deme do varu, vlijeme rozpuštěnou polevu a vmícháme 390 g ovoce. Želatinu namočíme a rozpustíme. 3. Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. Tenkým pramínkem vlijeme želatinu a sme­tanu ušleháme dopevna. Vmí­cháme likér. Na spodní kolo dáme kompot, potřeme 4 lžícemi šlehač­ky, přiložíme 2. kolo a zopakujeme postup, přiložíme 3. kolo, zopakuje­me postup a ozdobíme ovocem.

Recept je z kategorií: Dorty

Nahlásit recept

  • 21.07.04 vloženo
  • 4938x zobrazeno

Počet porcí

  • 12 porcí

Ingredience

  • příprava asi 40 minut, pečení asi 45 minut
  • 1 kousek asi 390 kcal, 1630 kJ, 11 g bílkovin, 26 tuků, 33 g sacharidů
  • základ:
  • 450 g listkového těsta
  • 1 bílek
  • 4 lžíce cukru
  • 4 lžíce mandlových lupínků
  • náplň:
  • 450 g mražené směsi bobulového ovoce
  • 250 ml šťávy z červeného rybízu
  • 1 balíček dortové polevy
  • 1 lžíce cukru
  • 4 plátky želatiny
  • 500 ml smetany
  • 3 balíčky vanilkového cukru
  • 4 cl pomerančového likéru
  • mimoto:
  • meduňka na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nadýchaný lístkový ovocný dort

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Nadýchaný lístkový ovocný dort

Grove
13 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nadýchaný lístkový ovocný dort

Pepíčku, chci se zeptat, ty fotky si děláš sám? Protože jestli ano, tak jsi profík a já smekám před Tvým umem! :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaný pstruh

Nejlepší recepty

Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Karbanátky Karbanátky
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz