Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Do našlehaného másla s cukrem přidáme jeden žloutek po druhém, kyselou, nebo sladkou smetanu, tvaroh, kůru, vanilkový cukr, hořkou mandli, nebo kapky oleje, podle hustoty přidáme trochu mléka, nebo drobečků a naposledy lehce vložíme hrozinky a mandle se sněhem. PS: Podobné nádivky najdete u receptů ¨Hanácké koláče¨a ¨Domažlické koláče¨z Labužníka. TIP: Při přípravě taženého zývinu s tvarohovou nádivkou, těsto nevytahujeme na tak tenko. Nádivkou potřeme polovinu těsta, zarolujeme a dáme na vymaštěný plech. Při pečení závin poléváme mlékem a necháme ho všechno do závinu zapéct. Potom ho nakrájíme ozubeným nožem a pocukrujeme. Někdy hrozinky a mandle nedáváme do nádivky, aby se nám těsto netrhalo a místo toho závin jimi posypeme.
Recept je z kategorií: Náplně
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Nádivka z tvarohu do závinů
ty drobečky se dávají do nádivky jenom když je moc řídká. Naopak mléko se přidává do nádivky, jestli je nádika moc hustá. Ono totiž záleží na tvarohu. Nic se nepřidává, je-li nádivka tak akorát. A ano, ta 1/8l mléka je na potírání štrůdlu když ho pečeme na plechu, nebo i na jeho zalití, jestli štrůdl pečeme v pakáčku.
Dobrý a snad slunečný den!
433 příspěvků 11.1.04 01:36
Dekuji za radu a navigaci. Babi, drobecky se daji do mleka na zahusteni tvarohu a nebo mleko solo a piskoty solo? Tomu nerozumim. Ta 1/8 mleka je na potirani toho strudlu. Dekuji a preji pekny vecer (tady mame vecer). Ahoj
To víš, že se vůbec nezlobí, naopak Ti děkuji za upozornění, že mně šotek zase ukrad tvaroh ;o)
Pa!
Babi, Tvůj recept je zřejmě reakcí na dotaz na tvarohovou náplň do závinu, na kterou jsem odpověděla před chvílí, omlouvám se. Ale ať čtu jak čtu, tak z přípravy Ti ten tvaroh nějak vypadl. Máš ho jen v ingrediencích. Promiň, že Tě opravuji, ale aspoň vidíš, že Tvé recepty čtu důkladně. Měj se hezky.