Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
esmeralda Do oblíbených Chci uvařit Tisk
V kastrole rozpusťte máslo, přidejte cibuli a celer. Přikryjte a duste až je cibule měkká, nikoliv hnědá. Odstraňte kastrol z plotny. Přidejte zbytek ingrediencí, lehce promíchejte. Nevejde-li se všechna nádivka do krocana, zabalte zbytek do Alobalu a pečte vedle. Tahle jednoduchá nádivka to u nás vyhrála před dvaceti lety a od té doby nikdo jinou nechce.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Nádivka do krocana podle Esme
4813 příspěvků 18.12.09 04:09
Vánoce jsou tady a já opět oprašuji tento recept.
Díky všem kteří to vyzkoušeli.
A pro ty co už nemají místo na plotně (nebo mají prostě, jako já, rádi mikrovlnku) …v mikrovlnce lze tuto nádivku připravit bez problémů.
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak, že bych to zkusila.:-)
Budu asi barbar, ale ta nádivka vypadá tak skvěle, že jsem jí použila na pečeného králíka. Mám dojem, že tu někde bude recept na králíka zapečeného v nádivce. Dělám s tou obměnou, že králíka prošpikuji anglickou slaninou, opeču na másle, pak podliju vývarem z masoxu, okořením a před koncem pečení zaliju touto nádivkou. Esme - díky.
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Dá se to dát i do jiného ptáka? Zkoušel to někdo? (př. kuře, husa, kačena…) Nebo co s tím nacpat jenom krůtí prsa? Nemám v čim udělat celého krocana.
595 příspěvků 25.1.09 03:43
1 hrnek (250 ml) řapíkatého celeru nakrájeného na jemné plátky je málo?
Nebo jsi to přehlédl?
64 příspěvků 25.1.09 03:43
ale ale esmeraldo, no to je nadifka par excellence! Jak uz se mi stejska po huse, tak snad kvuli tomudle receptu si toho krocana dopreju. No ted si mi uvadla do hroznyho dilematu, co s tim mam udelat? este bych tam pridal neco zelenyho. matu? kopr? petrzel? asi nejlepe natovej nebo rapikatej celer, to bude vono!