Recept Nádivka do krocana podle Esme

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

V kastrole rozpusťte máslo, přidejte cibuli a celer. Přikryjte a duste až je cibule měkká, nikoliv hnědá. Odstraňte kastrol z plotny. Přidejte zbytek ingrediencí, lehce promíchejte. Nevejde-li se všechna nádivka do krocana, zabalte zbytek do Alobalu a pečte vedle. Tahle jednoduchá nádivka to u nás vyhrála před dvaceti lety a od té doby nikdo jinou nechce.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 17.12.04 vloženo
  • 11324x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Ingredience

  • 180 gr másla
  • 1 hrnek (250 ml) řapíkatého celeru nakrájeného na jemné plátky
  • 1 hrnek cibule nakrájené na kostičky
  • 5 hrnků den starého bílého chleba nebo housek nakrájených na kostičky
  • 0,5 hrnku horké vody
  • 1 našlehané vejce
  • 3 lžičky koření na drůbež
  • 0,5 hrnku nasekaných pekanů (nebo vlašských ořechů)
  • 1,5 lžičky soli
  • pepř podle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nádivka do krocana podle Esme

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Nádivka do krocana podle Esme

esmeralda
4813 příspěvků 18.12.09 04:09
Re: Nádivka do krocana podle Esme

Vánoce jsou tady a já opět oprašuji tento recept.
Díky všem kteří to vyzkoušeli.
A pro ty co už nemají místo na plotně (nebo mají prostě, jako já, rádi mikrovlnku) …v mikrovlnce lze tuto nádivku připravit bez problémů.

DanaJ
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nádivka do krocana podle Esme

Tak, že bych to zkusila.:-)

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Nádivka do krocana podle Esme

Budu asi barbar, ale ta nádivka vypadá tak skvěle, že jsem jí použila na pečeného králíka. Mám dojem, že tu někde bude recept na králíka zapečeného v nádivce. Dělám s tou obměnou, že králíka prošpikuji anglickou slaninou, opeču na másle, pak podliju vývarem z masoxu, okořením a před koncem pečení zaliju touto nádivkou. Esme - díky.

DanaJ
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nádivka do krocana podle Esme

Dá se to dát i do jiného ptáka? Zkoušel to někdo? (př. kuře, husa, kačena…) Nebo co s tím nacpat jenom krůtí prsa? Nemám v čim udělat celého krocana.

1irena
594 příspěvků 25.1.09 03:43
O´groats

1 hrnek (250 ml) řapíkatého celeru nakrájeného na jemné plátky je málo?
Nebo jsi to přehlédl? :)

ogroats
64 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nádivka do krocana podle Esme

ale ale esmeraldo, no to je nadifka par excellence! Jak uz se mi stejska po huse, tak snad kvuli tomudle receptu si toho krocana dopreju. No ted si mi uvadla do hroznyho dilematu, co s tim mam udelat? este bych tam pridal neco zelenyho. matu? kopr? petrzel? asi nejlepe natovej nebo rapikatej celer, to bude vono!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Smažená cibulová kolečka

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Chilli con carne Chilli con carne
Chléb s celerem Chléb s celerem
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz