Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
wydra Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na vzniku receptu se podílí jedna květáková hlava a částečně
i drobkův hamburger po Maxicku v mojí úpravě.
Nikdy mě nenapadlo, jak výborné může být mleté , když je pouze a jenom
hovězí, ochucené pouze a jenom cibulí, solí a pepřem a pálivými
papričkami jakékoliv konzistence a příchuti.
A tak jsem po letech opět zařadila nadívaný květák.
Tak, a už nikdy jinak, budu nadívat a přidávám jako nový recept protože
příprava masa do květáku je diametrálně odlišná od běžných.
V míse prohněteme mleté maso s drobně nakrájenou cibulí, solí, pepřem a všemi chilli pastami, omáčkami, papričkami , které máme k dispozici. Já dávám isot, sambal badjak a chilli s příchutí hovězího masa. Květák zbavený košťálu propláchneme zespoda i shora, že aby eventuelní škrobrďunci vyplavali. Zespoda mezi růžičky nasypeme trošku soli a třepeme hlavou květáku do všech stran aby se sůl dostala do všech koutů. Do stejných mezer našťoucháme mleté maso. Je to pracnější, ale dá se to. Naditou hlavu poznáme tak, že když do jedné mezery tlačíme maso, jinou vylejzá. Hlavu květáku dáme do kastrolu (menšího a vyššího), zalijeme troškou vody, protlakem a přidáme druhou, hezky osmaženou cibulkou (plátky ze čtvrtek, do zlaté barvy opečené), osolíme a opepříme . Pro chuť dávám římský kmín. Přikryté vaříme cca 45 min až hodinu. V polovině vaření květák obrátíme. Když zbyde nádivka, uděláme kuličky a vložíme do omáčky. Hotový květák vyndáme na mísu a šťávu dochutíme a eventuelně mírně zahustíme kouskem jíšky nebo troškou opražené mouky rozmíchané ve vodě. Varianta : Z mletého , dle receptu zpracovaného, dělat kuličky do omáčky a květák rozebraný na růžičky mezi to, nebo vůbec nepřidávat a budou to pouze masové kuličky v rajské šťávě po Mexicku
Recept je z kategorií: Mleté maso
rýže, těstoviny
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Nadívaný květák po Mexicku v rajské šťávě
253 příspěvků 6.9.11 16:53
no já nabyla týden doma a on už byl víc do hneda než do bíla:)))))
cookie, jak, vyhodila?? Pochopila bych, kdybys vyhodila rybu, ale kvetaaak ???
253 příspěvků 6.9.11 16:49
wydričko, tesně vedle. Ty vložíš takový hezký recept a já včera vyhodila květák:))) fajn nápad díky
Blanco.xy, to že je to chile neznamená že to pálí. Chile je aztécky paprika, každá, a třeba ancho chile jsou uzené a sušené papriky. Namočit do horké vody a nechat nasáknout, a je to. Podívej se sem: http://grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?…, je to celý traktát který jsem kdysi stvořil.
to je moc zajímavý recept, nenapadlo by mně nadívati květáku, a foto, jako vždycky, parádnický…hele, ještě jsem neuvařila a už básním
Vypadá to přímo lahůdkově, až na to chilli (pro mne). Takové samotné vepřové má taky moc dobrou chuť a je to něco úplně jiného, než směs masa.