Recept Nadívané slezinky

Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na oleji osmažíme drobně nakrájenou cibulku, přidáme dobře vypranou rýži, orestujeme jí s cibulí, přilejemepoloviční dávku vody potřebnou pro udušení rýže. Asi po 7 minutách dušení přidáme nakrájený kopr, rozinky, sůl, pepř, podélně nakrájené mandle. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout. Vepřové slezinky dobře vypereme, nakrájíme přibližně na stejné díly, uděláme v nich kapsy pro nádivku. Mírně je naplníme připravenou vychladlou nádivkou s rýží a z obou stran zašijeme, dáme do hrnce s teplou vodou a vaříme asi 25 minut. Slezinky nesmíme moc napěchovat nádivkou- mohly by prasknout díky rýži, která nabyde. Po 25 minutách zkusíme rýži a když je měkká slezinky vyndáme necháme okapat a dáme na pánev s olejem a v troubě opečeme z obou stran do zlatova. Podáváme teplé a vhodná příloha je hlávkový salát.

Dobrou chuť!

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností


Reklama

Nahlásit recept

  • 08.04.08 vloženo
  • 3509x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Ingredience

  • 700 g vepřových slezinek
  • 1 cibule
  • 150 g oleje
  • 50 g mandlí
  • 220 g rýže
  • 50 g rozinek
  • 100 g čerstvého kopru
  • sůl, pepř podle chuti

Doporučená příloha

  • uvedena v receptu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nadívané slezinky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nadívané slezinky- sigrid

tak vidíš, u nás už je 30°C na slunci! Šumavu dobře znám, když jsme bydleli v Č.Krumlově prošmejdili jsme jí celou!

 
sigrid
272 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nadívané slezinky

To klidně věř! Šumava, to je halt drsnej kraj pro drsný lidi ;o). Ale teď zrovna taky svítí sluníčko.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nadívané slezinky-sigrid

prosím tě, kde „tady sněží“? U nás je na sluníčku 24 °C, mám venku vyprané prádlo a po obědě jdeme s manželem a pidilidima na procházku- nemůžu tomu ani uvěřit, že někde ještě sněží! I tak se měj hezky!

 
sigrid
272 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nadívané slezinky - bona

Kdo tu mluví o jaru??? Tady sněží :-(((

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nadívané slezinky- Jenofefo

není co dodat, zcela jsi to vystihla! Jen se ty slezinky musí opravdu nadít lehce, jinak by praskly jak se ten obsah zvětšuje. Pokud ti nádivka zbyde, tak ji na tom oleji podus a dej k slezinkám. Pěkný slunečný den!

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nadívané slezinky- bona

Jé boni, jestli to tak funguje, tak být tebou vůbec je neuklízím a mělo by být pořád hezky- no ne? Ale stejně krásný den ti přeji!

 
Jenofefa
1315 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nadívané slezinky

Vnitřnosti miluji, ale s vývojem životního prostředí jsem začala jejich konzumaci omezovat, mám pocit, že ledvinky, slezinky, zkrátka to, co funguje v organismu jako určitý filtr, zachytí to, co není nejzdravější. Ale jednou za čas na to ráda zapomenu… Jenom mi není jasné, jak se do těch pásků dělají kapsy na nadívání, ale asi to jde, předpokládám, že se to nařeže na kousky asi 10 - 15 cm a dlouhým nožem prokrojí, pak se naplní a uzavře jako jaternice - nebo se mýlím?

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nadívané slezinky

Terrinko, jen to s tím jarem nezakřikni, zimní kabáty zatím neuklidím… Z dlouholeté zkušenosti vím, že jak to udělám, teplota venku rapidně klesne :-))).

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nadívané slezinky

Zcela to chápu, někdo ty vnitřnosti, zejména slezinky nemusí a není to jeho parketa. Jsou tací, kterým to chutná a dokonce to považují za delikatesu. Jo, raději si dejte buřtík, jinak by to mohlo špatně dopadnout- cha,cha! Krásný den a je tu Jaro,jupííííííí!!!

 
gmp
1603 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nadívané slezinky

Já jsem s Bonou za. Miloš

 
jolana
5064 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nadívané slezinky

Pekny receptik Terrinko…asi ho v blizkom case aj spacham. Nadivane slezinky su v krajinach stredozemneho mora velika pochoutka a velka pocta ak svojim hostom take neco pripravis.
Robievam klasika „stredozmne“sle­zinky (malokedy), nadivam zmesou nasekaneho petrzlenu, cesnaku, cibule, paradajku, feferonky a citron.stava. Slezinky sa dobre okorenia/potru zdnu a zvonka zomletym novym korenim+peper+stip­ka skorice+stipka klincek, naplnia, ukladaju do pekaciku, na kazdu kopecek masla/ghee, uzatvorime alobalom a dame do pece. Ku koncu pecenia trochu odkryjeme a podavame..;) len tak so salatom a chlebom..hezkej den..:)

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nadívané slezinky

Já si dám raději ty buřty s pivem…:-)))

 
sigrid
272 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nadívané slezinky

Mlčím se sylvi, moc hezky jsi to přepsala ;o)

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nadívané slezinky

Už mlčím, už mlčím. Krásný recept, Terrinko, slezinky jsem ještě nedělala, nejsem ještě zkušená kuchařka.
Přeju Ti moc pěkný večer

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Buřtíky na pivě

Tak jdu přepisovat na úplně jiný recept, ale.......snad bude originál.

 
sigrid
272 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Buřtíky na pivě

třá, sylvi ;-DD

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Buřtíky na pivě

Jako pivem na buřtech, třá

 
sigrid
272 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Buřtíky na pivě

A co to třeba něčím originálním přepsat ;o)?

 
tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Buřtíky na pivě

Terri, to já taky jen tak straším:-)) Stačí napsat …buřty pivo ..klik a už Ti něco vyjede. Těším se na nějaký další, tentokrát originální receptík. :-) Ahoj a hezký večer…přichází konečně jaro, cítíte to? :-)

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Buřtíky na pivě

Terrinko, zkus do vyhledávání zadat buřty pivo a spojení A. Zobrazí se asi 4 recepty na toto téma. Já jsem se to taky dlouho učila, jinak jsi naše a me Tě nedáme.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Buřtíky na pivě

Věřte děvčata, že jsem to vkládala až po vyhledávání, jak název, tak ingredience a 0 receptů- nechápu. " Na mou duši, na psí uši, na slepičí znamení" jsem hledala. Vidíte sami, že se mi to už ani nestává!

 
tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Buřtíky na pivě-Sylvi:-)

Teď jsem si pár dnů od Labu odpočinula, ale jak vidíš už jsem zase v plné síle zpět a moje VŠDŽ -Vysoká škola diplomatického života :-) nedá nikomu pokoj.:-)

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Buřtíky na pivě

Teo, ty máš nějakou speciální školu pro diplomaty, že? :-)

 
tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Buřtíky na pivě

Terrinko, já vím, že se s námi chceš podělit o to nejlepší, ale ty buřtíky na pivě jsou tady v několika variantách a zná je snad kdekdo. Nesnaž se, prosím, překonat rekord v počtu vložených receptů, to nemáš šanci. :-) Jak se to jen říká? Dvakrát měř a jednou řež ? Jo, to je ono.:-)…Vyhledávání…ha­lóó, tady jsem..:-)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz