Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Terrinka02 Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Na oleji osmažíme drobně nakrájenou cibulku, přidáme dobře vypranou rýži, orestujeme jí s cibulí, přilejemepoloviční dávku vody potřebnou pro udušení rýže. Asi po 7 minutách dušení přidáme nakrájený kopr, rozinky, sůl, pepř, podélně nakrájené mandle. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout. Vepřové slezinky dobře vypereme, nakrájíme přibližně na stejné díly, uděláme v nich kapsy pro nádivku. Mírně je naplníme připravenou vychladlou nádivkou s rýží a z obou stran zašijeme, dáme do hrnce s teplou vodou a vaříme asi 25 minut. Slezinky nesmíme moc napěchovat nádivkou- mohly by prasknout díky rýži, která nabyde. Po 25 minutách zkusíme rýži a když je měkká slezinky vyndáme necháme okapat a dáme na pánev s olejem a v troubě opečeme z obou stran do zlatova. Podáváme teplé a vhodná příloha je hlávkový salát.
Dobrou chuť!
Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností
uvedena v receptu
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
tak vidíš, u nás už je 30°C na slunci! Šumavu dobře znám, když jsme bydleli v Č.Krumlově prošmejdili jsme jí celou!
272 příspěvků 25.01.09 03:43
To klidně věř! Šumava, to je halt drsnej kraj pro drsný lidi ;o). Ale teď zrovna taky svítí sluníčko.
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
prosím tě, kde „tady sněží“? U nás je na sluníčku 24 °C, mám venku vyprané prádlo a po obědě jdeme s manželem a pidilidima na procházku- nemůžu tomu ani uvěřit, že někde ještě sněží! I tak se měj hezky!
272 příspěvků 25.01.09 03:43
Kdo tu mluví o jaru??? Tady sněží
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
není co dodat, zcela jsi to vystihla! Jen se ty slezinky musí opravdu nadít lehce, jinak by praskly jak se ten obsah zvětšuje. Pokud ti nádivka zbyde, tak ji na tom oleji podus a dej k slezinkám. Pěkný slunečný den!
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Jé boni, jestli to tak funguje, tak být tebou vůbec je neuklízím a mělo by být pořád hezky- no ne? Ale stejně krásný den ti přeji!
Vnitřnosti miluji, ale s vývojem životního prostředí jsem začala jejich konzumaci omezovat, mám pocit, že ledvinky, slezinky, zkrátka to, co funguje v organismu jako určitý filtr, zachytí to, co není nejzdravější. Ale jednou za čas na to ráda zapomenu… Jenom mi není jasné, jak se do těch pásků dělají kapsy na nadívání, ale asi to jde, předpokládám, že se to nařeže na kousky asi 10 - 15 cm a dlouhým nožem prokrojí, pak se naplní a uzavře jako jaternice - nebo se mýlím?
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Terrinko, jen to s tím jarem nezakřikni, zimní kabáty zatím neuklidím… Z dlouholeté zkušenosti vím, že jak to udělám, teplota venku rapidně klesne
.
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Zcela to chápu, někdo ty vnitřnosti, zejména slezinky nemusí a není to jeho parketa. Jsou tací, kterým to chutná a dokonce to považují za delikatesu. Jo, raději si dejte buřtík, jinak by to mohlo špatně dopadnout- cha,cha! Krásný den a je tu Jaro,jupííííííí!!!
Já jsem s Bonou za. Miloš
5065 příspěvků 25.01.09 03:43
Pekny receptik Terrinko…asi ho v blizkom case aj spacham. Nadivane slezinky su v krajinach stredozemneho mora velika pochoutka a velka pocta ak svojim hostom take neco pripravis.
Robievam klasika „stredozmne“slezinky (malokedy), nadivam zmesou nasekaneho petrzlenu, cesnaku, cibule, paradajku, feferonky a citron.stava. Slezinky sa dobre okorenia/potru zdnu a zvonka zomletym novym korenim+peper+stipka skorice+stipka klincek, naplnia, ukladaju do pekaciku, na kazdu kopecek masla/ghee, uzatvorime alobalom a dame do pece. Ku koncu pecenia trochu odkryjeme a podavame..;) len tak so salatom a chlebom..hezkej den..:)
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Já si dám raději ty buřty s pivem…:-)))
272 příspěvků 25.01.09 03:43
Mlčím se sylvi, moc hezky jsi to přepsala ;o)
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Už mlčím, už mlčím. Krásný recept, Terrinko, slezinky jsem ještě nedělala, nejsem ještě zkušená kuchařka.
Přeju Ti moc pěkný večer
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Tak jdu přepisovat na úplně jiný recept, ale.......snad bude originál.
272 příspěvků 25.01.09 03:43
třá, sylvi ;-DD
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Jako pivem na buřtech, třá
272 příspěvků 25.01.09 03:43
A co to třeba něčím originálním přepsat ;o)?
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Terri, to já taky jen tak straším:-)) Stačí napsat …buřty pivo ..klik a už Ti něco vyjede. Těším se na nějaký další, tentokrát originální receptík.
Ahoj a hezký večer…přichází
konečně jaro, cítíte to? 
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Terrinko, zkus do vyhledávání zadat buřty pivo a spojení A. Zobrazí se asi 4 recepty na toto téma. Já jsem se to taky dlouho učila, jinak jsi naše a me Tě nedáme.
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Věřte děvčata, že jsem to vkládala až po vyhledávání, jak název, tak ingredience a 0 receptů- nechápu. " Na mou duši, na psí uši, na slepičí znamení" jsem hledala. Vidíte sami, že se mi to už ani nestává!
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Teď jsem si pár dnů od Labu odpočinula, ale jak vidíš už jsem zase v plné síle zpět a moje VŠDŽ -Vysoká škola diplomatického života
nedá nikomu pokoj.:-)
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Teo, ty máš nějakou speciální školu pro diplomaty, že?
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Terrinko, já vím, že se s námi chceš podělit o to nejlepší, ale ty buřtíky na pivě jsou tady v několika variantách a zná je snad kdekdo. Nesnaž se, prosím, překonat rekord v počtu vložených receptů, to nemáš šanci.
Jak se to jen říká? Dvakrát měř
a jednou řež ? Jo, to je ono.:-)…Vyhledávání…halóó, tady
jsem..:-)