Recept Nadívané kotlety pro dobrou chuť

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Naříznout kapsu do kotlet až ke kosti a trochu je naklepat. Osolit a opepřit. Nakrájet housky na malé kostky, rychle je osmažit na másle a dát je do mísy. Přidat rybíz, posekaná jablka, rozčtvrcené švestky, kardamom, posekanou petrželku a vejce. Trochu osolit a opepřit. Dobře promíchat. Nadít kotlety, dobře je zajistit špejlí a na rychlo osmažit na másle po obou stranách. Přidat trochu vývaru, přikrýt a dusit po 1 1/2hodiny - 1 3/4hodiny. Je-li nutné, přilít ještě troch vývaru. Rozmíchat mouku do smetany a přidat k masu. Dobře zamíchat a chvíli vařit. Podávat horké.

Recept je z kategorií: Pečené a zapečené vepřové plátky

Nahlásit recept

  • 14.12.02 vloženo
  • 5891x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1.5kg vepřových kotlet
  • 3 housky
  • 110g usušeného rybízu, nebo hrozinek
  • kytička petrželky
  • sůl, pepř, pomletý kardamom, podle chuti
  • máslo na smažení
  • 500ml kyselé smetany
  • 2 lžíce mouky
  • 2 kyselá jablka
  • 100g vypeckovaných sušených švestek
  • 1 vejce
  • vývar podle potřeby

Doporučená příloha

  • Spëtzle z Labužníka (najdete ve článcích) a la Pepíček, nebo nějaký knedlík.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nadívané kotlety pro dobrou chuť

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz