Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
daduuja Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Receptů na plněná stehna tu je dost, ale takhle jednoduše jsem prostě
nenašla.
Recept je z Nejlepších receptů z roku 2009 a nadívali stehna
králičí.
Trošku jsem si ho upravila dle chuti
Stehna omyjeme a osušíme. Vyřízneme stehenní kost, kloub a opatrně i lýtkovou kost. Místo lýtkové kosti zůstane pytlík :-) Mrkev oškrábeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na špalíčky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky. Anglickou slaninu nakrájíme na 1cm plátky a potom na hranolky. Maso zevnitř osolíme, opepříme, potřeme česnekem a hořčicí. Nakrájenými kousky mrkve, cibule a anglické slaniny stehna naplníme. Dobře uzavřeme špejlí nebo kuchyňským provázkem. Horkovzdušnou troubu předehřejeme na 170°C. Maso dáme do pekáčku, ještě trochu osolíme, posypeme kmínem a tymiánem, podlijeme vínem, přidáme zbylou mrkev, cibuli a slaninu. Pečeme asi 40minut, podle potřeby doléváme vodu, tak aby stehna byla napůl ponořená. Zvýšíme teplotu na 190°C, do pekáče přidáme máslo a pečeme do zčervenání kůže. Štávu můžeme zahustit, ale není potřeba :-)
Recept je z kategorií: Stehna
listový špenát, vařené brambory
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Nadívaná kuřecí stehna