Recept Nadívaná kuřecí prsa v pomalém hrnci

spiser Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Nadívaná kuřecí prsa v pomalém hrnci

Postup

Kurecí prsa naklepejte mezi dvema vrstvami folie na tloustku asi 6-8 mm. V misce smíchejte sýry a pesto. Lzicí dejte na kazdý kousek prsou trochu této smesi, srolujte, upevnete párátky a dejte na dno pomalého hrnce. Smíchejte polévku s vínem a mlékem a zalejte tím rolky. Varte zakryté na HIGH 3-4 hodiny, nebo na LOW 4-6 hodin. Tip: V jídle není sul. Sýry a pesto jsou dost slané ale lze podle chuti prisolit. Víno lze nahradit stejným mnozstvím mléka.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 17.05.07 vloženo
  • 9690x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3-6 hodin

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 6 rozpulených kurecích prsou
  • 240 ml sýra Ricotta
  • 120 ml pesta
  • 60 ml parmezánu
  • 120 ml krémové zampionové polévky
  • 60 ml mléka
  • 60 ml bílého vína
  • evt. sul

Doporučená příloha

  • Varené brambory sypané koprem a zeleninový salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nadívaná kuřecí prsa v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Nadívaná kuřecí prsa v pomalém hrnci

Milka
236 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nadívaná kuřecí prsa v pomalém hrnci.

Moc Vám všem děkuji za Vaše zkušenosti. Už jsem si chtěla pomalý hrnec koupit dřív a nemohla jsem se rozhodnout. Příští týden si ho objednám.

Yvette
704 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nadívaná kuřecí prsa v pomalém hrnci.

Milko, ja varim v pomalem hrnci delsi dobu a nedam na nej dopustit a hlavne moje druhe „ja“, coz je muj manzel. A to hlavne, co se tyce kurecich prsicek, at uz plnenych nebo pouze jenom tak. Jsou vlacne, maji chut po surovinach, ktere do pomale hrnce pridas a prispevky, ktere jsou k tomuto receptiku napsane jsou uplne naporosto pravdive. A nejaka divna chut? Tak o ni opravdu nevim. Ja mam jenom dobre zkusenosti a napr. kruti prsa z trouby a z pomaleho hrnce se nedaji prirovnat. Z pomalacku jsou mnohem lepsi, vlacnejsi,chutnejsi a totez mohu z me zkusenosti tvrdito o kurecich prsickach. O hovezim ani nemluve, hlavne co se tyce cen. Cim levnejsi tim lepsi. Gulasek, ragu, ale i hovezi roladky ci ptacci jsou z pomaleho hrnce mocky dobre. Vlastnim pomale hrnce dva a nekdy ani ty dva uz nestaci.

Kely
186 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nadívaná kuřecí prsa v pomalém hrnci.

Vlastním pomalý hrnec a vařím v něm moc ráda. Žádné divné příchuťi jsem si nevšimla, jen jak píše Marmelada, je dobré méně solit, kořenit, polévka a guláše jsou z PH přímo báječné.

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nadívaná kuřecí prsa v pomalém hrnci - Spi

Když je takové hezké, tak to bude i moc dobré. Už jsem si to schovala „napak“. Zdravím a přeji hezký den…

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nadívaná kuřecí prsa v pomalém hrnci - Milko

Jídla připravovaná v pomalém hrnci mají velmi výraznou chuť. Vývar či sos je silný, je lépe trochu méně solit nebo vývar ředit. Někdy se mi stane, že maso upravované v hrnci zrůžoví, ale stává se to spíše, když je připravuji s uzeninou nebo anglickou slaninou. Řekla bych, že je to kombinace soli z uzeniny a pomalého vaření. Jinak bych chuť charakterizovala tak, jak to říkají „kluci v akci“ - jídlo má chuť a vůni po použitých surovinách :)).

spiser
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nadívaná kuřecí prsa v pomalém hrnci.

Nemyslím si, ze jsem snad odborník na pomalý hrnec. Vsichni majitelé pomalého hrnce vedí o hrnci to samé co já a mnozí i mnohem víc.
Ze by melo jídlo z pomalého hrnce nejakou divnou príchut, jsem zatím nikdy neobjevil. Naopak mohu ríct, ze nekterá jídla, jako treba guláse, mají lepsí chut nez pripravená klasickým zpusobem. Nakonec, at se k této otázce vyjádrí ostatní majitelé pomalého hrnce.

Milka
236 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nadívaná kuřecí prsa v pomalém hrnci.

Ahoj Spisere, obracím se na Tebe jako na největšího odborníka přes pomalý hrnec. Jedna Labužnice psala v diskusi, že se jí zdá, že jídlo z pomalého hrnce má nějakou divnou příchuť. Mohl by ses k tomu prosím Tě vyjádřit? Moc Ti děkuji za odpověď.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Cuketové placky Cuketové placky
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz