Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kurecí prsa naklepejte mezi dvema vrstvami folie na tloustku asi 6-8 mm. V misce smíchejte sýry a pesto. Lzicí dejte na kazdý kousek prsou trochu této smesi, srolujte, upevnete párátky a dejte na dno pomalého hrnce. Smíchejte polévku s vínem a mlékem a zalejte tím rolky. Varte zakryté na HIGH 3-4 hodiny, nebo na LOW 4-6 hodin. Tip: V jídle není sul. Sýry a pesto jsou dost slané ale lze podle chuti prisolit. Víno lze nahradit stejným mnozstvím mléka.
Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce
Varené brambory sypané koprem a zeleninový salát.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Nadívaná kuřecí prsa v pomalém hrnci
Moc Vám všem děkuji za Vaše zkušenosti. Už jsem si chtěla pomalý hrnec koupit dřív a nemohla jsem se rozhodnout. Příští týden si ho objednám.
704 příspěvků 25.1.09 03:43
Milko, ja varim v pomalem hrnci delsi dobu a nedam na nej dopustit a hlavne moje druhe „ja“, coz je muj manzel. A to hlavne, co se tyce kurecich prsicek, at uz plnenych nebo pouze jenom tak. Jsou vlacne, maji chut po surovinach, ktere do pomale hrnce pridas a prispevky, ktere jsou k tomuto receptiku napsane jsou uplne naporosto pravdive. A nejaka divna chut? Tak o ni opravdu nevim. Ja mam jenom dobre zkusenosti a napr. kruti prsa z trouby a z pomaleho hrnce se nedaji prirovnat. Z pomalacku jsou mnohem lepsi, vlacnejsi,chutnejsi a totez mohu z me zkusenosti tvrdito o kurecich prsickach. O hovezim ani nemluve, hlavne co se tyce cen. Cim levnejsi tim lepsi. Gulasek, ragu, ale i hovezi roladky ci ptacci jsou z pomaleho hrnce mocky dobre. Vlastnim pomale hrnce dva a nekdy ani ty dva uz nestaci.
Vlastním pomalý hrnec a vařím v něm moc ráda. Žádné divné příchuťi jsem si nevšimla, jen jak píše Marmelada, je dobré méně solit, kořenit, polévka a guláše jsou z PH přímo báječné.
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Když je takové hezké, tak to bude i moc dobré. Už jsem si to schovala „napak“. Zdravím a přeji hezký den…
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Jídla připravovaná v pomalém hrnci mají velmi výraznou chuť. Vývar či sos je silný, je lépe trochu méně solit nebo vývar ředit. Někdy se mi stane, že maso upravované v hrnci zrůžoví, ale stává se to spíše, když je připravuji s uzeninou nebo anglickou slaninou. Řekla bych, že je to kombinace soli z uzeniny a pomalého vaření. Jinak bych chuť charakterizovala tak, jak to říkají „kluci v akci“ - jídlo má chuť a vůni po použitých surovinách
.
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Nemyslím si, ze jsem snad odborník na pomalý hrnec. Vsichni majitelé pomalého hrnce vedí o hrnci to samé co já a mnozí i mnohem víc.
Ze by melo jídlo z pomalého hrnce nejakou divnou príchut, jsem zatím nikdy neobjevil. Naopak mohu ríct, ze nekterá jídla, jako treba guláse, mají lepsí chut nez pripravená klasickým zpusobem. Nakonec, at se k této otázce vyjádrí ostatní majitelé pomalého hrnce.
Ahoj Spisere, obracím se na Tebe jako na největšího odborníka přes pomalý hrnec. Jedna Labužnice psala v diskusi, že se jí zdá, že jídlo z pomalého hrnce má nějakou divnou příchuť. Mohl by ses k tomu prosím Tě vyjádřit? Moc Ti děkuji za odpověď.