Recept Nadívaná jehněčí kýta 2

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Nadívaná jehněčí kýta 2

Postup

Jehněčí maso dobře očistíme, abychom odstranili ulpělé chlupy, otřeme vlhkou utěrkou a připravíme k nadívání. Kýtu opatrně vykostíme od křížové a stehenní kosti. Otvor po kosti trochu zvětšíme na kapsu. Připravíme si nádivku z bílého pečiva, které nakrájíme na drobné kostičky a provlhčíme je mlékem. Vaječné žloutky vymícháme se 100 g rozměklého másla, solí a kořením do pěny. Z vaječných bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Navlhčenou housku promícháme s máslem se žloutky, přidáme sekanou petrželku a sníh z bílků. Vše lehce promícháme a touto nádivkou naplníme kapsu v jehněčí kýtě. Otvor zašijeme nebo uzavřeme jehlicí (špízem). Pokud se nádivka nevejde do masa, upečeme jí zvlášť, ve vhodné nádobě vymazané máslem. Maso osolíme po celém povrchu a mírně podlité vodou pečeme na másle za občasného přelévání vypečenou šťávou dozlatova.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 07.03.04 vloženo
  • 8391x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1000 g jehněčí kýty
  • 2 vejce
  • 30 g soli
  • 150 g másla
  • 300 g veky (bílého pečiva)
  • 0,15 l mléka
  • 1 g mletého pepře
  • 0,2 g muškátového květu (oříšku)
  • 25 g petrželky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nadívaná jehněčí kýta 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Nadívaná jehněčí kýta 2

jolana
5068 příspěvků 20.9.11 19:20

Nahodou..ta fotka je priam jedla :lol: ..len ju nechaj..a dobry napad …hodi sa, hodi..dik :)

dag
543 příspěvků 20.9.11 16:29

Skvělé, leč kůzlečí či jehněčí málokdy dosažitelné a proto dělám z vykostěného kuřete a mohu doporučit.

Bento
794 příspěvků 20.9.11 14:55

Uz najmenej polhodinu sa hrabem :twisted: ci dakdo pridal" Nadívanu jehněčí kýtu" lenze moja je odkostena naplnena a potom zrolovana.. :roll: radsej sa vykaslem na to a nic nepridam.
PS: Fotku vyhodim lebo nema nic spolocne s receptom

Příspěvek upraven 20.09.11 v 15:03

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nadívaná jehněčí kýta

pokud jste četli mé předchozí komentáře…nemusím už nic dodávat..nadívanou kýtu-ano-ale ne jehněčí. A navíc takového recepty přenechávám s láskou babičkám, protože dvě hodiny stát za plotnou…to mě baví tak jedině na Štědrý den…a je nás takových určitě víc.. :-))

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz