Recept Nadité panenky - Lomo de cerdo almendrado

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Horizontálně naříznout panenky, ale nedoříznout je. Rozložit je jako knihu a dobře je na obou stranách ochutit Položit jednu na pracovní desku řezem nahoru a posypat ji posekanými mandlemi. Nahoru položit druhou panenku řezem dolů tak, aby tenčí část ležela na tlustší části spodní panenky. Na několika místech je svázat dohromady. Posypat ochucenou moukou a v pekáčku, do kterého se panenky tak akorát vejdou je osmažit po všech stranách na sádle s olejem. Zvlažit je sherry a nechat ho zredukovat. Běhen té doby maso polévat šťávou z pekáče. Přidat cibulky a na chvíli je nechat osmažit. Zalít vývarem kolem masa, nahoru položit alobal, anebo pečící papír a přikrýt těsně přiléhavou poklicí. Smažit asi 1 hodinu. Vyjmout maso a volně ho přikrýt alobalem, nebo pečícím papírem. Nechat ho odpočinout na teplém místě. Mezi tím zredukovat šťávu na polovinu, přilít smetanu a nechat dobře prohřát. Nakrájet maso a překrývající se plátky rozložit na nahřátou mísu. Zalít omáčkou a posypat posekanou cibulkou. P.S. Pokrm je z ¨ISLAS BALEARES¨.

Recept je z kategorií: Plněné vepřové maso

Nahlásit recept

  • 27.02.07 vloženo
  • 4996x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 2 vepřové panenky asi 900 g dohromady, odblaněné a očištěné
  • sůl a hrubě drcený černý pepř
  • 100 g loupaných opražených mandlí
  • 2 lžíce mouky
  • 1 lžíce sádla nebo másla
  • 1 lžíce oleje
  • 4 lžíce Fino sherry, nebo Montilla
  • 8 jarních cibulek, nebo 4 šalotky
  • 500 ml masového, nebo kuřecího vývaru
  • 125 ml šlehačky 35%
  • 1-2 jarní cibulky na drobno pokrájené na posypání
  • vařené červené malé brambory nakrájené na 1/4 a blanšírovaný chřest, nebo jiná zelenina na podávání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nadité panenky - Lomo de cerdo almendrado

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Nadité panenky - Lomo de cerdo almendrado

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nadité panenky - Lomo de cerdo almendrado.

Manana, děkuji za upozornění, uteklo mi ¨a¨…

Manana
1515 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nadité panenky - Lomo de cerdo almendrado.

Babi, Balerické ostrovy jsem v atlasu neobjevil a ani vyhledávač je nenašel. Nemohly by to být Baleárské ostrovy?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz