Recept Nabeyaki Udon

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Nabeyaki Udon

Postup

Nakrájet maso na kousky a osolit ho. Vložit do Sake a sójové omáčky. Nakrájet pórek diagonálně na 4cm kousky. Uvařit špenát po 1-2 min. slít ho, vložit na 1min. do studené vody a potom ho jemně vyždímat. Nakrájet špenát na 4cm proužky. Sušené Udon nudle se uvaří o 3min. kratší dobu, než dle návodu na balení. Čerstvé Udon nudle vložit do vařící vody a jsou-li slepené, tak je oddělit od sebe. Vložit Dashi, nebo vývar, sójovou omáčku, sůl, Mirin, nebo sherry do hrnce a přivéct do varu. Přidat kuře a pórek, sejmout šum s povrcu a dusit po 5min. Rozdělit Udon nudle do jednotlivých uhnivzdorných kamenných kastrólků. Nalít na ně polévku s kuřetem a pórkem. Položit na střední oheň a přidat shiitake houby. Upatrně rozbít vejce do každého kastrolku. Přikrýt a dusit po 2min. Rozdělit špenát do kastrolků, přikrýt a dusit o 1min, déle. Ihned podávat na podložkách, nedo talířcích. Podávat s Shichimi-Togarashi kořením. P.S.: Směs zeleninové Tempury, nebo Tempury z ryb, chobotnice a krevet se může podávat v kastrolcích místo kuřete a vejce. Nabeyaki se může připravit v jednom velkém ohnivzdorném kastrolu a porcovat do individuálních misek. ¨Nabe¨znamená hrnec, ¨yaki¨znamená zahřívat.

Recept je z kategorií: Stehna

Nahlásit recept

  • 14.04.03 vloženo
  • 12549x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 120g kuřecích stehen (vrchní část nohy), bez kosti a kůže
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžíce Sake (rýžové víno), nebo suché sherry
  • 1 lžička světlé sójové omáčky
  • 1 pórek umytý
  • 120g čerstvého špenátu, bez stonků
  • 330g čerstvých, nebo sušených Udon nudlí (kulaté pšeničné nudle)
  • 4 shiitake houby, nohy odříznuté (jsou-li sušené, tak předem namořit v teplé vodě)
  • 4 středně velká vajíčka
  • Pepř ¨Togarashi¨ z Labužníka, nebo koupený (také se nazývá koření sedmi vůní, nebo Shichimi-Togarashi)
  • Polévka:
  • 1.5 l instantního Dashi s vodou, nebo kuřecího vývaru
  • 1 1/2 lžic světlé sójové omáčky
  • 1 lžička soli (pozor, vývar může být velice slaný)
  • 1 lžíce Mirin vína (rýžové víno na vaření), nebo suchého sherry

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nabeyaki Udon

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz