Recept Naan super snadný

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Naan super snadný

Postup

Všechny ingredience smíchat v mašině nebo ručně, dodat mouku podle potřeby, dobře vypracovat vláčné nelepící se těsto, udělat kouli, dát do olejem natřené mísy, přikrýt vlhkou utěrkou a na teplém místě nechat kynout asi půl hodiny, prý moc nenakyne, ale není to nutné.

Pak těsto rozdělit na 8 dílů, vyválet placky, nejlépe ovály asi 4mm silné a péct na grilu, nebo na elektrické plotýnce (griddle) a nebo na pánvi lehce máznuté olejem, 1-2 minuty na každé straně.
Placky by měly být měkké.

Tady je další recept a myslím, že lepší „Naan, a Chewy Indian Flatbread“:
 http://www.foodess.com/…n-flatbread/

Recept je z kategorií: Pečivo

Nahlásit recept

  • 20.07.11 vloženo
  • 7201x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 min

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 1 ½ hrnků (čtvrtlitrových) teplé vody
  • 2 lžičky cukru
  • 2 lžičky instantních kvasnic (u těchto není potřeba dělat kvásek)
  • 1 lžička soli
  • 3 ½ hrnků mouky + na dosypání a na vál
  • Mohou se přidat bylinky, česnek atd.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

jolana 23.07.11 14:37

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Naan super snadný

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Anitta
521 příspěvků 25.07.11 20:34

No to cumim :-D Jolano, vypada to krasne, primo k nakousnuti :-D A ty seminka tomu urcite neublizi :-D Takze je to k jidlu, ja je nekdy vyzkousim (na podzim, v zime)
Konecne jsem videla video, co prilozil Bento (ja totiz mam tyhle srandicky v praci blokovany) :mrgreen: Podle toho by to testo melo byt lepive… :-D

 
Alis
2617 příspěvků 23.07.11 18:55

Jol krásně popsala vše dávno vyřčené - totiž, že placky z mouky se dělají všude na světě, holé či obložené, přeložené, plněné, pečené, smažené, vařené…
Jen názvy se liší. :-D

Vlastně jsi udělala calzone, piroh, kulebjak, taštičku, plněnou kapsu a naan s náplní. Michellini si rvou vlasy, já se potěšeně usmívám :-)

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.07.11 18:42

ses jak Bento, Jolano, vis to? :mrgreen: A k tomu ty tvoje slinotvorné popisy , ze i chory musi neco vyrobit :-P

 
jolana
5065 příspěvků 23.07.11 14:49

Anitto, kedze som mala ruru horucu ako pec ;-) tak som na ten naan zamiesila..dala som aj cesnek suseny podrvila a bylinky a nikomu to nevrav ale aj lanove semienka (neviem preco sice, snad v tom zhone, ale su tam :mrgreen: )..potom ked som mala uz tie placky a take pekne sa mi zdali, v chladnicke sunku, cedar a cherry rajcatka vonave tak som placku pierkom omastila, dala siplavy kecup, sunku, rajcatka, syr, placku prehla, dala na plech a upiekla ako vidis na foto…vona chleba, cesnaku a byliniek sa sirila siroko daleko..co ti budem vraviet, stihla fotecku tak tak a pekne zahoruca az sme si pusu popalili sme to aj zbastili… :lol:

Příspěvek upraven 23.07.11 v 14:53

 
Bento
794 příspěvků 23.07.11 01:02

Anitta,
8-o zaujmalo ma to ci sa daa naozaj vyrobit doma, lebo mi ho tiez kupujeme hotovy.
Jedno video dobre vysvetluje ako treba zmenit konzistenciu cesta aby nam vysiel taky podobny ako kupovany z tandori. Robi tiez v trube ale :potlesk: na sporaku mu chuti lepsi.
 http://www.youtube.com/watch?…

Toto je zase daaky Indicky koumal to vyraba rovno na plameni na sporaku ( garantujem ze mne by to spadlo a zhorelo ) :oops:
 www.youtube.com/watch?…

 
Anitta
521 příspěvků 22.07.11 23:05

Bento, tak jsem tam soupla fotku, tyhle jsem vcera koupila, maji byt peceny tou spravnou technikou a navic jsou organicky :-) Pry tady mame pekarnu i s indickym pekarem, tak ji nekdy pujdu navstivit :-)

 
Bento
794 příspěvků 22.07.11 01:38

:lol: Anitta, mas pravdu.Je to jedno. Inac minuly tyzden mi prvy krat prisla pod ruku Afganska verzia
Naanu .
„Nan-e Afghani“Je ovela vacsi a trochu ina technologia ( pri natahovani placky prstami vysekaju vela malych otvorov tesne pred tym ako ju daju do tandori ) a plus hruba muka absolutne super. :palec:

 
Anitta
521 příspěvků 21.07.11 23:25

Bento, ale „Naan“ je z perstiny chleba a tak jsem ten nazev nechala tak, jak byl a pridala jsem link na dalsi recept, ktery mi pripada lepsi, tam ho pecou na litinove panvi, coz nemusi byt spatne, tahle panev se da hodne nahrat, take tam doporucuji pizza stones. Urcite to spousta lidi pece takhle, kdyz nemaji jinou moznost to nekde koupit. Asi jako Cesi v zahranici zvykli na knedliky, ktere se nedaji nikde koupit, pak to klohni v mikrovlne ...... :mrgreen: :-)

 
Bento
794 příspěvků 21.07.11 11:43

zebulon, presne to je ten problem ze sa kratko pecie v tandorii ktora ma vyse 400 C ( podobny problem je s pizzou doma ).
Ked im chuti na sporaku , dobru chut. :palec:
Len to pletie v kucharskej knihe pod menom Naan pre tych co nevedia ako ma vyzerat a chutit,
ale to je len moj osobny nazor :lol:

Příspěvek upraven 21.07.11 v 11:43

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.07.11 11:34

Bento, mě od výroby naanu odradila věta v receptu : „předehřívejte troubu na 300° po dobu 15 minut“ :- )).

 
Anitta
521 příspěvků 21.07.11 00:37

Bento, je to placka a pry dobra. Zase vsechno nemusi byt tak perfektni. To mas jako s vyrobou domaciho kvaskoveho chleba, take jsem musela mit ten nej nej, az me to zacalo zmahat a koupila jsem si pekarnicku :mrgreen: Ani Indove, kteri ziji tady kolem se s tim nemaluji, bud si koupi, nebo pecou rychlovky, neni cas a takhle nejspis vznikl tenhle recept :-) :wink:

 
Bento
794 příspěvků 21.07.11 00:26

Aj ked to moze byt dobre ale je to placka :?: , podla mna to nie je Naan.Indicka kuchyna nepozna „jednoduche“ recepty ( na cas) , pracovna sila je lacna :wink:

Prikladam postup z Indie ako sa da robit doma ked sa da do truby rozohriat kus kamena .
Naan sa strasne zle robi doma lebo dostat spravnu chut , ho treba robit v tandori peci ktora ma vysoku teplotu ktora sa neda dosiahnut doma.
 http://www.manjulaskitchen.com/…/naan-bread/

 
Anitta
521 příspěvků 21.07.11 00:03

Ja je bohuzel jeste nezkousela, ale pry jsou dobre, takze holky je to na vas a dejte vedet :-D

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz