Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Anitta Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Všechny ingredience smíchat v mašině nebo ručně, dodat mouku podle potřeby, dobře vypracovat vláčné nelepící se těsto, udělat kouli, dát do olejem natřené mísy, přikrýt vlhkou utěrkou a na teplém místě nechat kynout asi půl hodiny, prý moc nenakyne, ale není to nutné. Pak těsto rozdělit na 8 dílů, vyválet placky, nejlépe ovály asi 4mm silné a péct na grilu, nebo na elektrické plotýnce (griddle) a nebo na pánvi lehce máznuté olejem, 1-2 minuty na každé straně. Placky by měly být měkké. Tady je další recept a myslím, že lepší "Naan, a Chewy Indian Flatbread": http://www.foodess.com/2010/09/naan-a-chewy-indian-flatbread/
Recept je z kategorií: Pečivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Naan super snadný
521 příspěvků 25.7.11 20:34
No to cumim
Jolano, vypada to krasne, primo k nakousnuti
A ty seminka tomu urcite neublizi
Takze je to k jidlu, ja je nekdy vyzkousim (na
podzim, v zime)
Podle toho by to testo melo byt lepive… 
Konecne jsem videla video, co prilozil Bento (ja totiz mam tyhle srandicky v praci blokovany)
Jol krásně popsala vše dávno vyřčené - totiž, že placky z mouky se dělají všude na světě, holé či obložené, přeložené, plněné, pečené, smažené, vařené…
Jen názvy se liší.
Vlastně jsi udělala calzone, piroh, kulebjak, taštičku, plněnou kapsu a naan s náplní. Michellini si rvou vlasy, já se potěšeně usmívám
ses jak Bento, Jolano, vis to?
A k tomu ty tvoje slinotvorné popisy , ze
i chory musi neco vyrobit 
5068 příspěvků 23.7.11 14:49
Anitto, kedze som mala ruru horucu ako pec
tak som na ten naan zamiesila..dala som aj
cesnek suseny podrvila a bylinky a nikomu to nevrav ale aj lanove semienka
(neviem preco sice, snad v tom zhone, ale su tam
)..potom ked som mala uz tie placky a take pekne
sa mi zdali, v chladnicke sunku, cedar a cherry rajcatka vonave tak som placku
pierkom omastila, dala siplavy kecup, sunku, rajcatka, syr, placku prehla, dala
na plech a upiekla ako vidis na foto…vona chleba, cesnaku a byliniek sa sirila
siroko daleko..co ti budem vraviet, stihla fotecku tak tak a pekne zahoruca az
sme si pusu popalili sme to aj zbastili… 
Příspěvek upraven 23.07.11 v 14:53
Anitta,
zaujmalo ma to ci sa daa naozaj vyrobit doma,
lebo mi ho tiez kupujeme hotovy.
na sporaku mu chuti lepsi.
Jedno video dobre vysvetluje ako treba zmenit konzistenciu cesta aby nam vysiel taky podobny ako kupovany z tandori. Robi tiez v trube ale
http://www.youtube.com/watch?…
Toto je zase daaky Indicky koumal to vyraba rovno na plameni na sporaku ( garantujem ze mne by to spadlo a zhorelo )
www.youtube.com/watch?…
521 příspěvků 22.7.11 23:05
Bento, tak jsem tam soupla fotku, tyhle jsem vcera koupila, maji byt peceny tou spravnou technikou a navic jsou organicky
Pry tady mame pekarnu i s indickym pekarem,
tak ji nekdy pujdu navstivit 
Naanu .
„Nan-e Afghani“Je ovela vacsi a trochu ina technologia ( pri natahovani placky prstami vysekaju vela malych otvorov tesne pred tym ako ju daju do tandori ) a plus hruba muka absolutne super.
521 příspěvků 21.7.11 23:25
Bento, ale „Naan“ je z perstiny chleba a tak jsem ten nazev nechala tak, jak byl a pridala jsem link na dalsi recept, ktery mi pripada lepsi, tam ho pecou na litinove panvi, coz nemusi byt spatne, tahle panev se da hodne nahrat, take tam doporucuji pizza stones. Urcite to spousta lidi pece takhle, kdyz nemaji jinou moznost to nekde koupit. Asi jako Cesi v zahranici zvykli na knedliky, ktere se nedaji nikde koupit, pak to klohni v mikrovlne ......

zebulon, presne to je ten problem ze sa kratko pecie v tandorii ktora ma vyse 400 C ( podobny problem je s pizzou doma ).

Ked im chuti na sporaku , dobru chut.
Len to pletie v kucharskej knihe pod menom Naan pre tych co nevedia ako ma vyzerat a chutit,
ale to je len moj osobny nazor
Příspěvek upraven 21.07.11 v 11:43
Bento, mě od výroby naanu odradila věta v receptu : „předehřívejte troubu na 300° po dobu 15 minut“ :- )).
521 příspěvků 21.7.11 00:37
Bento, je to placka a pry dobra. Zase vsechno nemusi byt tak perfektni. To mas jako s vyrobou domaciho kvaskoveho chleba, take jsem musela mit ten nej nej, az me to zacalo zmahat a koupila jsem si pekarnicku
Ani Indove, kteri ziji tady kolem se s tim
nemaluji, bud si koupi, nebo pecou rychlovky, neni cas a takhle nejspis vznikl
tenhle recept

Aj ked to moze byt dobre ale je to placka
, podla mna to nie je Naan.Indicka kuchyna
nepozna „jednoduche“ recepty ( na cas) , pracovna sila je lacna 
Prikladam postup z Indie ako sa da robit doma ked sa da do truby rozohriat kus kamena .
Naan sa strasne zle robi doma lebo dostat spravnu chut , ho treba robit v tandori peci ktora ma vysoku teplotu ktora sa neda dosiahnut doma.
http://www.manjulaskitchen.com/…/naan-bread/
521 příspěvků 21.7.11 00:03
Ja je bohuzel jeste nezkousela, ale pry jsou dobre, takze holky je to na vas a dejte vedet