Recept Na pánvi osmažené brambory a zelenina s vůní Provence

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Na pánvi osmažené brambory a zelenina s vůní Provence

Postup

Uvařit brambory do skoro měkka a slít je. Rozehřát olej na velké pánvi, přidat cibuli, papriku, cukety a rozmarýn. Za stálého míchání smažit tak dlouho, až je cibule měkká. Přidat brambory a smažit asi 10min., nebo až lehce zhnědnou. Nalít na vše citronovou šťávu, přidat česnek, bazalku, vše dobře promíchat a podávat.

Recept je z kategorií: Bramborové přílohy

Nahlásit recept

  • 27.08.03 vloženo
  • 9930x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 25 malých brambůrek (asi 1 kg), rozkrojených napůl
  • 75ml (5 lžic) panenského olivového oleje
  • 1 velká španělská cibule (asi 300g) na plátky nakrájená
  • 1 malá červená paprika (asi 150g) na plátky nakrájená
  • 2 malé cukety (240g), na plátky nakrájené
  • 2 lžíce posekaného rozmarýnu
  • 4 lžice citronové šťávy
  • 1 lžíce chifonade z bazalky
  • 2 stroužky česneku, rozdrceného

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Na pánvi osmažené brambory a zelenina s vůní Provence

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Na pánvi osmažené brambory a zelenina s vůní Provence

nudle
137 příspěvků 7.11.13 11:35
Postup

Tak se odvazim po dlouhe dobe okomentovat. Trochu jsem pozmenila postup - nejdriv cibulku do zlatova, pak brambory taktez. Teprve pak jsem pridala zeleninu a priste i zde zmenim poradi. Cili nejdriv papriku, cuketku az kratce pred koncem. Mel to byt obed na druhy den, nebyl. Zmizelo to hned vecer. Doufam, ze se podari i ostatnim.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Milá Jenoféfo...

naopak Ti děkuji za důvěrné oslovení, protože si myslím, že Pepíček na svém Labužníku vytvořil takovou atmosféru, ve které se většina z nás cítí jako ¨doma¨;o)))

Omlouvám se, že jsem nevysvětlila co ¨chifonade¨znamená, vesměs to dělám.
V podstatě však víš co to znamená, ale ještě výraz upřesním. Lístky bazalky se poskládají na sebe, pevně se zarolují a pak se napříč krájí na velice jemné proužky (jsou vidět na obrázku). Takto se může připravit chifonade¨ z jiných bylinek, nebo i třebas ze špenátu. Přeji Ti pěkný večer!

Jenofefa
1315 příspěvků 25.1.09 03:43
Milá babi,

promiň důvěrné oslovení nováčkovi na stránkách Labužníka, ale mám pocit, že jste všichni mými přáteli, nevím, co si mám představit pod pojmem „chifonade z bazalky“, vyskytuje se ještě v předpise na sedlácký super chleba. Mám představu, že by mohlo jít o nasekanou nebo natrhanou bazalku, ale nejsem si jistá. Chiffonner z francouzštiny znamená mačkat, krčit, válet - takže by mohlo jít o pomačkané lístky bazalky, aby se zvýraznilo aroma?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz