Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
M-Roco Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Přípravíme si misku, do které nalijeme cca 1 litr mléka. Ohřejeme na vlažno. Poté do mléka nasypeme 2-3 lžíce cukru, dle mlsného jazyka, lžíci Granka (spíše kvůli barvě), řádně zamícháme. Pak již natrháme na kousky rohlíky nebo chléb a zamícháme do mléka. Nechte si chutnat :) PS: Všechny ingredience kromě pečiva přidáváme dle vlastní chuti.
Recept je z kategorií: Chuťovky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
19.6.12 08:39
Začetla jsem se do diskuze pod tímto „zajímavým“ receptem a věřte
nebo nevěřte: ta diskuze je tou nejlepší reklamou
Napřed jsem se smála, jak se v té diskuzi lidé čertí, přou, zvrací
i olizují…
No, a nakonec jsem položila noťas, protože se stejně přiblížil čas
snídaně, nelenila jsem a šla vyštrachat mléko a včerejší rohlíky…
Granko sice nemám, ale lžička toho obyčejného kakaa udělala také
svoje…
Dala jsem si tedy jen polovinu dávky mléka, ale lidi… já jsem si táááák
pochutnala a co víc: já si u toho zavzpomínala na dětství a v klidu
dočetla celou zmíněnou diskuzi.
Pak jsem chvíli váhala, mám-li uvaření zveřejnit… Došlo mi, proč
ne?
Protože mně k uvaření opravdu inspirovaly všechny ty negativní
příspěvky, prostě jsem dostala na „myšmaš“ takovou chuť, že jsem
kvůli tomu už před sedmou hodinou ranní zapla sporák…
P. S.
Po přečtení celé diskuze mně napadlo jediné: nic se nesmí brát tak
smrtelně vážně… Když nejde o život, jde o „myšmaš“
16.8.11 21:59
Nedalo mi to a vyfotila, moc dobrá snídaně
9.8.11 23:39
Na tomto pokrmu mi vadí vzhled. Vypadá jako by ho již jednou někdo pozřel a byl s ním natolik nespokojen, že ho vrátil do oběhu. Možná, kdyby se to trochu zamaskovalo tou plocholistou petrželkou?
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Myšmaš pro mlsné - Pečivo v mléce na sladko
395 příspěvků 2.5.14 21:46
My jsme si mazali chleba plnotucnou horcici. Moc nam to chutnalo.
1136 příspěvků 2.5.14 18:38
Babička mi toto dělávala z melty, mléka, cukru a starších rohlíků. Moc mi to chutnalo.
Teď marně vzpomínám, jak se tomu říkalo u nás…


Nejraději jsem to mívala s nalámanou vánočkou (u babičky), také jen ohřáté mléko, cukr nebyl třeba a granko jsme nikdy nekupovali. Při testu tohoto receptu jsem také musela použít kakao obyčejné se lžící cukru.
Já v podstatě dodnes často snídám podobně: dělám si meltu s mlékem a máčím si do ní rohlíky a ještě se mi to nepřejedlo a asi jen tak nepřejí
Ani neřeším, jestli zde recept má být či nemá (jak zde někteří řešili), ale já přišla nedávno, recept tu je, takže já osobně jsem ráda, že jsem na něj náhodně narazila a mohla si připomenout chvíle, které už se nikdy nevrátí
Je mi jedno, jak se recept jmenuje u nás se tomu říkalo - našlapané -.Děda s babičkou si nalámali tmavý chleba, zalili teplým mlékem a osolili. Dětem to stejné jen s cukrem místo soli. Mým dětem jsem nalámala sladký loupák a zalila teplým mlékem, nesladila a bez granka. Byla to úžasná snídaně a někdy i večeře.
Nedalo mi to…



Musela jsem to ofotit! Důkaz, že „myšmaš“ s „y“ „existuje“
A je to dokonce ofocené z opravdové kuchařské knihy
Kuchařka se jmenuje: Sranda kuchařka a ač název i ofocený fór tomu možná nenapovídají, jde o velmi pěknou kuchařku, která je jakýmsi sborníkem receptů několika známých českých karikaturistů. Vyšla v roce 1996 v nakladatelství Laguna
Začetla jsem se do diskuze pod tímto „zajímavým“ receptem a věřte nebo nevěřte: ta diskuze je tou nejlepší reklamou



Napřed jsem se smála, jak se v té diskuzi lidé čertí, přou, zvrací i olizují…
No, a nakonec jsem položila noťas, protože se stejně přiblížil čas snídaně, nelenila jsem a šla vyštrachat mléko a včerejší rohlíky… Granko sice nemám, ale lžička toho obyčejného kakaa udělala také svoje…
Dala jsem si tedy jen polovinu dávky mléka, ale lidi… já jsem si táááák pochutnala a co víc: já si u toho zavzpomínala na dětství a v klidu dočetla celou zmíněnou diskuzi.
Pak jsem chvíli váhala, mám-li uvaření zveřejnit… Došlo mi, proč ne?
Protože mně k uvaření opravdu inspirovaly všechny ty negativní příspěvky, prostě jsem dostala na „myšmaš“ takovou chuť, že jsem kvůli tomu už před sedmou hodinou ranní zapla sporák…
P. S.
Po přečtení celé diskuze mně napadlo jediné: nic se nesmí brát tak smrtelně vážně… Když nejde o život, jde o „myšmaš“
Kam se za touhle dobrotou hrabe „omlékované Oreo“ z TV reklamy
Příspěvek upraven 19.06.12 v 09:20
Nedalo mi to a vyfotila, moc dobrá snídaně
4 příspěvky 12.8.11 11:15
Ani můj 9-letý žravý syn by tolik nesnědl.Možná na etapy, ale to by pak už nebylo dobré!
521 příspěvků 12.8.11 00:05
No jo Glama, tohle by bylo asi na delsi povidani, zrejme by sem nesmel nikdo, kdo neprosel ceskou zakladni a tohle neni skola, pouze webka, kde o nic nejde a nebo taky mysmas
Spis hledam nejakou dobrotu s houbama, ale bez
mlika a smetany........ 
Admin: pravda, už se neukazuje. Už ho nikdo nenajde
Opravovat hrubky je nutné. V tomhle s tebou, Anitto, nesouhlasím.
Ale přesto…mně se prostě líbí MYŠMAŠ ! Viz můj komentář 09.08.11 23:17.. (pokud je tam ten ypsilon záměrně a jako fór)
A pokud si někdo myslí, že tenhle recept patří na Labužníka, pak je snad lepší, že se jmenuje Myšmaš
… 
7 příspěvků 11.8.11 15:26
Janrym, jak to že nedodržuješ předepsané množství ingrediencí, což je litr mléka a tři rohlíky na jednu dětskou porci?!
4 příspěvky 11.8.11 12:53
Dělala jsem to svým dětem, když byly mimi k snídani. Do hníčku mlíko, v mikrovlnce ohřád, nalámat rohlíky a mohly se ujíst. Teď dělám vnučce, samozřejmně jen pidi cukru a bez granka.
7 příspěvků 11.8.11 11:45
myslím že je jedno jestli tenhle „recept“ se dá ve vyhledávači vyhledat… důvod, proč by tuhle „pochoutku“ někdo hledal hledal je zoufalství a nebo spíš, že by si chtěl přečíst místy zajímavou diskuzi. jiný důvod mě nenapadá.
a zasahovat do názvu „receptu“ je porušení M-Rockova „duševního vlastníctví“!!!
Anitta - chápu, nikdo není vševědoucí, ale pokud mě někdo upozorní na chybu a někdo mi ji 2× opraví, nebudu si to zatvrzele vracet zpět.
glama - po zadání mišmaš do vyhledavače - myšmaš nevyjede (ukázal se jen na den, jelikož jsem ho před tím opravila, po nočním generování úprav je zase ukrytý).
521 příspěvků 11.8.11 00:33
No, rekla bych, ze je to docela mozne a ze to neni vubec zadny problem. Malichernosti. Chodi sem I „prespolnaci“, nekteri v Cesku vubec nevyrostli, cesky mluvi, ctou, ale neovladaji gramatiku. Nebo nekteri nemaji na gramatiku bunky, no a co, kazdej si nemuze dovolit sekretarku…..
5068 příspěvků 11.8.11 00:33
pche..Terezkoo, na labuzniku je vsecko co si zmyslis a ani len nepomyslis..
http://www.labuznik.com/…ezi-pozitek/
Hi, hi, „kuřecý a hovjezí“
Nevím… …ale právě zkouším „Salámová
Tiramisa“ 
Snad se tu tedy brzy neobjeví kuřecý a hovjezí
?
521 příspěvků 10.8.11 23:49
Teda, jen 4 dny mimo a takovej blazinec tady !
Jen by me zajimalo, proc jste tak upnuti na tu
gramatiku? …neni Labuznik o jidle? Mysmas, nebo Mismas..... autor ma urcite
duvod, proc a jak nazve svuj vytvor a nejde jen o nazev......

Když se do vyhledavače zadá „Mišmaš“ je „Myšmaš“ šestým receptem v pořadí. Ve vyhledávání tedy zřejmě problém nebude..

M-Roco: Samozřejmě, že se dá najít oboje. Jen si nejsem jistá, zda někdo bude hledat dle klíčového slova „myšmaš“, ale jak myslíš… Nejsem příznivkyní originality za každou cenu.
No já bych si počkala na recept č. 2 od Rocco. Třeba nás překvapí receptem na rohlík se sýrem či podobně.
konečně jedno hmatatelné + pro tento recept. Když to probudilo i mrtvolu
A abych psala k receptu - dělávala jsem si to jako malá holka. Pouze jsem si výhradně máčela sladký makový loupák. Kombinace mléka s Grankem a slaného rohlíku nebo chleba mi působila obracení žaludku.
5068 příspěvků 10.8.11 13:39
..hehe…tak to je !..daco co dokazalo aj mrtvolu vzbudit a fotiiit
..a chutilo mrtvolko , chutilo?…co tam po
vzhladu..hlavne ze zuby neominalo..

126 příspěvků 10.8.11 12:31
…Diskuse má být směřována k receptu, k surovinách a zkušenostech s výrobou…
A ještě chybí: Co není dovoleno je zakázáno!
14 příspěvků 10.8.11 11:48
Admin: Pokud máš problém s názvem tak ten receprt smaž. Jinak se do toho nepárej ok? Dá se najít Myšmaš i Mišmaš.
medis: Prosím, neprovokuj tu. Diskuse má být směřována k receptu, k surovinách a zkušenostech s výrobou atp., nikoliv ke shazování druhých.
M-Roco: název receptu jsem schválně upravila z toho důvodu, že takto ho nikdo za pár dní přes vyhledavač nenajde.
…pokud autor změnil název receptu, tak do toho momentu v proběhlých komentářích zůstal ten původní název…
edit:
Co je na té fotečce?
Trochu to vypadá jako nádivka (sníh s houskou)
Příspěvek upraven 10.08.11 v 12:03
4813 příspěvků 9.8.11 23:46
Já jsem asi ze staré školy. Jsem protivná, že?
A to jsem měla z českého jazyka čtyřku.
Představte si že bych měla jedničku. To už by bylo přímo neúnosné.
A mně se tolik líbil MYšmaš..

Stejně jako Nejůžasnější řízky…poléfka (f nebo v…? hmm.. f je hefčí.. )
14 příspěvků 9.8.11 23:05
medis: NO COMMENT…
7 příspěvků 9.8.11 22:22
třeba se jednou dočkáme toho, že tenhle recept bude jednou ve svém pořadu vařit Jiří Babica a M-Roco bude Jirkovi pomáhat tím, že nalije litr mléka do misky a před přidáním granka Jirka divákům prozradí, že nejlepší pánvičky jsou na páááánvičky.cz

pane admine prosím nemazat díky
14 příspěvků 8.8.11 23:43
Ano tak v tomto duchu, akorát s „I“ . Ale to se svět nezvblázní. Jen někteří tady.
Slovník nespisovné češtiny uvádí mišmaš s měkkým i a definuje:
mišmaš - hanl. směs, srov. mišunk. * něm. Mischmasch směsice, zmatek; mischen míchat.
14 příspěvků 8.8.11 23:15
Myšmašem je jinak řečeno kaše, splácanina, guláš. V tomto duchu.
4813 příspěvků 8.8.11 22:56
Každý má jiné chutě. Až zjistím co je Granko, možná vyzkouším.
Mě na tom receptu první zarazilo slovo Myšmaš.
Já si vždy myslela že je to Mišmaš.
Aspoň vidíte z jakého období temna pocházím…
14 příspěvků 8.8.11 10:28
zébulon: Nového receptu se nedočkáš. Nejsem kuchtík, jen mě zajímaloc co na to kdo řekne. Když si myslíš že jsem provokatér, já ti to neberu. Už jsem tu jednou napsal že ne.
126 příspěvků 8.8.11 06:12
„Staci aby daaky kreativny spisovatel prepisal chleba na brioche , mlieko na kozi mlieko,cukor na hnedy palmovy cukor atd…a uz by sa tu vela ludi pokakusilo“
Bento, dluzite mi za novou klavesnici.
Roco, Roco, jestli ty prece jen nejsi provokater! Pockam si na nejaky dalsi recept. Nemuzu se dockat, protoze takovou peknou diskuzi (misty pripomina renesancni disputaci) jsem tu uz dlouho nevidela.
14 příspěvků 7.8.11 18:35
zébulon: Tak si tu pochutinu udělej a nepotřebuješ foto.
No jo, no jo, udelali jsme z mismase trochu maglajz. A ja se zavazala k bobriku bez smajliku…
casino, jste me pobavil tim „spolu kradli, spolu viseli“. Hezkou nedeli vsem.
Zeb
, to je ono, kdyby ti mířil na hlavu
(raději ani nepomyslet
a tys musela hoooonem rychle dětem večeři
, ale kdyby mi dal někdo hrnek studeného
mléka a tvrdý rohlík?, teda já bych nechroupala, já bych namáčela
nalámala nadrobila …, je krásné, jak takový obyčejný myšmaš poslouží
k obveselení 
dando, myslela jsem, kdyby mi nekdo miril pistoli na hlavu. Jinak, kdybych mela mliko a treba i stare rohliky, vzdycky bych radeji detem dala hrnek studeneho mleka a rohlik k tomu. Ale to je kazdeho vec, ani jsem se puvodne k receptu nechtela vyjadrovat.
Roco, beru na vedomi. Nebylo by od veci pridat tedy fotku, ne?
14 příspěvků 7.8.11 11:01
zébulon: Proč bych se měl dobře bavit? Já jsem ten recept nedal ani ako provokaci ani abych si z někoho udělal prču.
5068 příspěvků 7.8.11 00:33
tak to je usmevne..pol naroda na tom vyrastlo asi isto iste…dakto na to ma spomienky zle , dakto dobre doteraz..normaaalka, kazdy sme iny..pre mna to je prve jedlo v zivote, ktore som si pamatam..sice do hnrceka bez granka ale pamatam si ho aj okolnosti okolo neho..cely obraz aj chut..a milujem ho doteraz..pride daka mlada maminka a mozno sa jej recept zapaci, alebo daka pani ve veku alebo dedek ako casino
a bude rad/a ze objavil/a kusok detsva..preco
nie?!..a uz ako som spominala s obmenou sa vari po celom svete..severna afrika
len vymenila chleba za makarony napriklad…v jemene sa podava hojne poliate
medom..a inde aj v restikach..no a kukuricne lupienky a tie im podobne do
mlieka je len obdoba tohto podla mna…
Peknu nedelu
Příspěvek upraven 07.08.11 v 00:35
No, enom si děléte prču… Až vám pudó tlustý do tenkych, snáááď vám to taky pomože… (03.08.11 22:18)
medis, jak Vám admin píše, „že uživatelé vložené recepty mazat nemohou.“, tak si nevymýšlí… Jenom jaksi nedodal drobnůstku, že uživatel může SVŮJ recept přepsat, tedy i jiným receptem (tady bych to neřešil, ale kdyby náááhodou, tak bych to viděl na „Krupičná kaše“ – TAKÉ je to TAKE4)
zébulon, medis,
podle známého: „Spolu kradli, spolu viseli“ parafrázuji: Spolu rýpali, spolu byli (i s casino) vymazáni
Zébulon, tvoje věta - Ale svým dětem bych Myšmaš dělala jen v ohrožení života. - staví Myšmaš hoooodně vysoko, pokud máš na mysli, kdyby byly ohroženy nějak tvé děti
, v ohrožení života tvého by to bylo velice
rychlé jednoduché jídlo pro děti, které zasytí i dospělé 
Po dlouhé době tu je zase docela veselo, díky
medis, s tvým názorem si dovolím souhlasit. Nechť jsme případně vymazáni společně!
Pro Sylvii: no však já se na mešuge nedívám jen negativně! Ale svým dětem bych Myšmaš dělala jen v ohrožení života.
Stejně si myslím, že mister Roco se dobře baví! A tak to (asi) má být.
7 příspěvků 6.8.11 22:36
dovolím si můj názor aniž bych měl něco osobního vůči know-how autora
tohle je recept, který by měl spíš prezentoval Michal s Františkem v Kouzelné školce a ne milovník vaření na tomto webu…
tím nechci tvrdit, že Myšmaš není dobré jídlo, ale že se „recept“ na tento web nehodí.
p.s.: jsou prosím na tomto webu někde pravidla diskuze? můj předchozí názor, ve kterém jsem nikoho neurážel, byl smazán… nebo je to na zaujatosti, dobré či špatné náladě administrátora? děkuji a všem přeji příjemnou přípravu nedělního oběda
Ano, ani oldsoft nekopal skrze nejŮžasnější, jelikož jsem se nechal přesvědčit, ale když jsem si recept tisknul, opravil jsem si to