Recept Myslivecký guláš na červeném víně

bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Oloupané kaštany namočíme do studené vody a necháme je v ní do druhého dne. Potom je scedíme a necháme okapat. Maso potřeme solí, pepřem a jalovcem, který jsme rozdrtili v hmoždíři. Vložíme do kastrolu s rozpáleným olejem, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, lišky (nebo jiné houby) i s nálevem, tymián, rozmarýn a podusíme. Mezitím nakrájíme celer nadrobno a přidáme k masu spolu s kaštany. Zalijeme vínem a dusíme nejméně hodinu na střední teplotě. Na závěr zahustíme solamylem rozkvedlaným v troše vody (nebo granulovanou jíškou).

Recept je z kategorií: Guláše

Nahlásit recept

  • 18.01.08 vloženo
  • 5788x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g masa (hovězí nebo zvěřina)
  • 130 g sušených kaštanů
  • 400 g sterilovaných lišek (nebo jiných hub dle možností)
  • 2 cibule
  • 1 celer
  • 500 ml červeného vína (tady je lepší sladší)
  • 2 lžíce solamylu
  • asi deset kuliček jalovce
  • větvička rozmarýnu
  • větvička tymiánu
  • pepř
  • sůl
  • olej

Doporučená příloha

  • knedlíky, noky nebo široké nudle a zelený - hlávkový, ledový, římský salát, případně brusinky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Myslivecký guláš na červeném víně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Myslivecký guláš na červeném víně

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Myslivecký guláš na červeném víně

Ty sušené kaštany jsem dostala, takže nevím, kde se dají koupit. Každopádně tenhle guláš určitě půjde připravit s kaštany v jakémkoli stavu.
Pokud máte rádi zvěřinu, bude lepší. Já jsem ho dělala z hovězího, protože zvěřinu nemusím - narozdíl od mého muže, ten si ji často dává v restauracích.

Dík za zájem o recept a nechte si chutnat! B.

Bali
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Myslivecký guláš na červeném víně

existují i vařené a vakově balené kaštany. Používáme je dost často. Zrovna v neděli budou s divokou kachničkou.

svato
1445 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Myslivecký guláš na červeném víně

Asi skúsim normálne kupované gaštany, len by som odporúčala nepoužívať naše domáce, ale radšej dovozové /najbežnejšie Taliansko/, lebo sú o poznanie - skôr o hodne, menej sladké.

tea63
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Myslivecký guláš na červeném víně

to bude dobrota:-)) jen pořád moc nerozumím těm sušeným kaštanům. Na pečení kupuji čerstvé, nakrojím a upeču nebo uvařím a dál používám, sušené jsem ještě neviděla. Ale možná existují.....

karminek
757 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Myslivecký guláš na červeném víně

jsem zastáncem zahušťovadel z mouky.A špekovej knedlík jako příloha hmmm už to vidím.

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Myslivecký guláš na červeném víně

Mám na mysli ty kaštany, které si koupíte, když je chcete péct.
Já bych asi chlebovou strouhanku tady v tom případě nepoužila, nějak se mi k té šťávě z červeného vína nehodí. Usnadnila jsem si život granulovanou jíškou…:-) B.

svato
1445 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Myslivecký guláš na červeném víně

Sušené gaštany by aj mňa veľmi zaujímali, dá sa aj chlebovou strúhankou, ale „ta chuť to není“.

Labužník jandule02
1097 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Myslivecký guláš na červeném víně

Zkuste zahustit chlebovou strouhankou.

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Myslivecký guláš na červeném víně.. Boní,

jaké sušené kaštany, já znám jen pečené…:-))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Tatranské kuře Tatranské kuře
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz