Recept Myslivecké knoflíky 2
Fany Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Vypracujeme těsto, vyválíme ho a vykrajujeme z něj menší kolečka. Na ně dáme kopeček nádivky. Nádivku připravíme ze tří bílků, 20 dkg moučkového cukru a 20 dkg ořechů. Z bílků ušleháme sníh a opatrně do něj vmícháme cukr s ořechy. Nádivkou potřeme vykrájená kolečka a navrch posadíme lískový oříšek. Vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme asi na pět minut. převzato z Novinky.cz
Recept je z kategorií: Cukroví
- 20.11.04 vloženo
- 25160x zobrazeno
Ingredience
- 35 dkg hladké mouky
- 5 dkg moučkového cukru
- 18 dkg másla
- 3 žloutky
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Myslivecké knoflíky 2
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Užitečné odkazy
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Myslivecké knoflíky 2
pokud si dobře pamatuji, tchán měl na sváteční myslivecké uniformě pravé knoflíky z parůžku. Okraj je tmavý, střed světlý a přišitý tmavou nití. A od tchýně mám recept téměř shodný jako je tento, jen se liší suroviny na těsto (250 g mouky, 140 g tuku a 80 g cukru). Počet žloutků je shodný, suroviny na nádivku též. A výsledek vypadá úplně stejně jako ty od glamy.
I u nás jsou velmi oblíbené.
Já myslím, že co myslivec, to jiné knoflíky, protože z dob, kdy jsem ještě pekla (nerada) vánoční cukroví mám recept na „myslivecké knoflíky“ a je to z kakaového těsta kulička, lehce rozplacnuta , uprostred s liskovym oriskem. Leda by se změnila moda ! ?
Casino, neuhýbej.
Hihi, když zadáte do google, tak vám vyjedou desítky obrázků a nebudou to knoflíky jen z paroží

Jestli ono to néni podobně jako se „Svíčkovou“
Edit:
přidány fotečky…, …pro dag
Příspěvek upraven 14.12.11 v 09:47
Já to znám desítky let jako Myslivecké knoflíky. A podle reakcí koukám, že nejsem sama
Nepřípomínají paroží, ze kterého se myslivecké knoflíky…ty echt…dělají.
Příspěvek upraven 14.12.11 v 07:23
To nejsou myslivecké knoflíky ale kolečka s lískovými oříšky.
Moje vánoční stálice
No, na myslivecké knoflíky jedině vlašské ořechy… A když půlkou ořechu zlehka přejedete po šmirglu, pak teprve to bude ten pravý ořechový myslivecký knoflík
Ten druhý můžete odlišit
třeba…, třeba…, třeba lískovým oříškem
Samozřejmě napřed opraženým!
A pokud u každého druhého kousku dáte pod nádivku (jak to tady nazývají) ždibec marmelády (nejlépe malinové) budete mít hnedle dva druhy cukroví
A jak píše misapoho, stačí linecké těsto, které jinak používáte na kdeco
135 příspěvků 25.1.09 03:43
jinak ohledne toho pečení, tak tři týdny před vánoci. Chce to mít nějaký vlhký sklep, spíž nebo balkon, aby vše řádně navlhlo, když to budeš mít v suchu, tak to asi nikdy nebude ono.
135 příspěvků 25.1.09 03:43
místo tohoto těsta používám na myslivecké knoflíky těsto jako na linecké. Chuťově je moc dobré a hlavně nemusím dělat další těsté a vezmu to jedným vrzem. Dávám místo lístkového oříšku vlašsský.
11 příspěvků 25.1.09 03:43
Mám prosbičku, prosím napiště mi, jak dlouho před Vánoci myslivecké knoflíky pečete.Moc nám chutnají,ale jednou se mi stalo, že jsem je pekla asi 3 týdny před Vánoci a do Vánoc byl ten sněhový vrch tvrdý jak kámen.Od té doby nemám odvahu je udělat.A vůbec nevíte někdo jak dlouho před Vánoci by se měly různé druhy péct,aby na vánoce bylo rozleželé a měkké? Děkuji.
23 příspěvků 25.1.09 03:43
Děkuji za radu Babi. Letos urcitě vyzkouším. Jen prosím poraď na kolik stupňů mám ohřát troubu. (pochopitelně cca vím, že každá peče trochu jinak
110 příspěvků 25.1.09 03:43
Toto cukroví taky každoročně u nás doma nechybí na stole.
Jen ona vykrájená kolečka sněhem nenatírám, ale cukrářským sáčkem dělám „špičky“ a na ně pak dávám lískové oříšky.
147 příspěvků 25.1.09 03:43
Robievam na Vianoce niečo podobné (prvé cesto: 200 g tuku, 2 žĺtky, 6 lyžíc cukru, 200 g mletých pražených lieskových orieškov, 400 g hladkej múky, 4 lyžice rumu, klinčeky, škorica; druhé cesto: 2 bielka, 3 lyžice cukru, 100 g pražených lieskových orieškov, strúhaná citrónová kôra), ale keďže ten vrch je niečo podobné ako pusinka, nie je pečenie v dĺžke 5 minút trošku krátke? Ja to viac-menej len suším ako pusinky pri teplote 150°C asi 20-25 minút.
mako, jestli mohu poradit. Lískáče si nejdříve na sucho v troubě opraž (pozor nespálit). Pak je dej do utěrky a slupky z lískáčů odrdni¨ (trochu slupek vždycky zůstane). Já v podstatě před použitím ořechů, mandlí atd. je skoro vždycky pražím, protože dostanou lepší chuť!
23 příspěvků 25.1.09 03:43
Tento druh vánočního cukroví u nás na Vánoce nesmí chybět. Opravdu vynikající !!!!!!
Jen se mne někdy stalo, že lískový oříšek po upečení nevypadal zrovna nejlépe (slupka se odděloval od jádra) asi záleží na druhu lískových oříšků. Zkoušela jsem to s kousky vlašských ořechů a bylo to mňam mňam.
Díky, vánoční pečivo podle obdobného předpisu se stejným názvem a postupem jsem před lety dělala a moc nám to chutnalo, ale někam jsem ten recept založila a už ho dlouho hledám.