Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Lyduska Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Rúru vyhrejeme na 200 stupňov Celzia. Na panvici na troche oleja speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme mleté mäso a za stáleho miešania opekáme. Pridáme paradajky z konzervy a necháme pomaly variť, pokiaľ zmes nezačne hustnúť. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Pripravíme bešamel: Dáme variť mlieko. V troške vody rozmiešame maizenu a túto zmes vlejeme do vriaceho mlieka. Dochutíme soľou a mletým čierným korením. Miešame pokiaľ nevznikne rovnomerne hustý bešamel. Cuketu a baklažán nakrájame na 0,5 cm hrubé kolieska. Kolieska baklažánu na niekoľko minút namočíme do osolenej vody a potom ich osušíme. Kolieska cukety i baklažánu potom na panvici na troche oleja z oboch strán mierne opečieme. Do zapekacej nádoby striedavo vrstvíme mäsovú zmes, kolieska baklažánu, mäsovú zmes, kolieska cukety, ..... Po spotrebovaní surovín všetko zalejeme pripraveným bešamelom. Navrch poukladáme malé kôpky syra Philadelphia a dáme do vyhriatej rúry zapiecť.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Musaka s baklažánom a cuketou