Recept Musaka blgarska Pra

Bulharská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Troubu nahřát na 180°C a nechat 45 minut zapékat.

Brambory je třeba předvařit a nakrájet na hrubší kolečka. Cibuli posmažíme do zlatova a přidáme pomleté maso. Maso si můžeme připravit stejné jako na sekanou (hovězí, bůček, plecko, jehněčí atd.).

Poměry zatím nechávám libovůli kuchařů a kuchařek. Časem jsem si dal libovější bůček, plecko a hovězí.

Na vymaštěný a posypaný strouhankou pekáč, naložíme řadu brambor nakrájených na kolečka. Nahoru dáme směs předsmažené sekané a zalijeme jogurtem. A takhle kladem, až je mísa plná. Zkoušením se mi vyplatilo prolít jogurtovou směsí každou řadu brambor a masa.

Před dokončením jsem posypal nastrouhaným sýrem a nechal zapéct kůrku

Dále připravím směs z jogurtu, vajec, mouky, sody (nebo kypřícího pršku) a zalijem pekáč s masem a brambory. Nahoru nastrouháme tvrdý sýr (dá se dát až na konec, aby se roztekl).

Recept je z kategorií: Bramborová jídla Speciality


Reklama

Nahlásit recept

  • 02.12.12 vloženo
  • 2160x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • brambory
  • cibule
  • mleté maso
  • pepř
  • sůl
  • čubrica (oregano)
  • rajčata
  • strouhanka na vysypání pekáče

Zálevka:

  • velký bílý jogurt
  • 4 vejce
  • 1 lžíce mouky
  • soda (nebo kypřící prášek)
  • tvrdý sýr (nastrouhaný)

Doporučená příloha

  • Chleba, pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Musaka blgarska

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
vacev
3 příspěvky 03.04.13 21:18

Omlouvám se, že reaguji pozdě. Recept je z oblasti Sofie i když to nemá vliv. Prošel a bude procházet úpravami podle chuti a zkušenostmi. 8)

 
Eja
3811 příspěvků 02.12.12 13:19

Mohu se zeptat, z které části Bulharska je recept převzat?? :think:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Mrkvový salát Mrkvový salát
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz