Recept Pikantní Muhammara na plochý chléb i různá ochucení

babi Syrská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Všechny ingredience vložit do hmoždíře, nebo mixéru a utřít/rozmixovat na pastu. Vložit do chladničky, kde vydrží 2 týdny. Podávat s teplým arabským plochým chlebem, nebo jako ochucení polévek, salátů a ryb. P.S. Používá se také v Turecku směrem ke Kavkazu. °° Aleppo papričky jsou tmavě rudé sladké papričky se střední pálivostí, která nepřebije jejich ovocnou chuť. Obsahují velké procento oleje a sušené, rozdrcené mají lahodnou hluboce aromatickou chuť. Jsou jenom o trochu ostřejší než je mletá sladká paprika, kterou se také dají nahradit smícháním její 4 částí s 1 částí kayenského pepře.

Recept je z kategorií: Dipy

Nahlásit recept

  • 13.12.06 vloženo
  • 6196x zobrazeno

Ingredience

  • na 400 - 500 ml
  • 4 lžíce vlašských ořechů
  • 2 1/2 lžíce rajské pasty
  • 3/4 hrnky chlebových drobečků (z italského, bebo francouzského chleba bez kůrky)
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 1/2 lžíce melasy z granátového jablíčka
  • 1 lžička na hrubo pomleté červené Aleppo papričky,°°
  • 2 červené ogrilované papriky, slupka sloupnutá, bez semínek, nakrájené na proužky a vložené do cedníku na 15 minut odkapat
  • 1 lžička čerstvě pomletého římského kmínu
  • 1 lžička cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní Muhammara na plochý chléb i různá ochucení

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Cuketové placky Cuketové placky
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz